Skip to content

Muokkaa, leikkaa, leikkaa, leikkaa tai rajaa videota Androidissa

19 de maaliskuu de 2021

Onko Android-laitteellasi upeita videoita, joita haluat muokata ja parantaa? Voit, jos osaat muokata videoita Androidissa. Tässä artikkelissa tutustutaan moniin eri tekniikoihin, kuten Google Kuvien käyttämiseen videoiden rajaamiseen tai leikkaamiseen, YouCutiin videoiden leikkaamiseen tai leikkaamiseen ja Kinemasteriin tai Adobe Premiere Rushiin monikerroksisen videon mestariteoksen saamiseksi.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat varastossa olevia Android- ja Samsung-puhelimia.

Rajaa video Android-laitteella Google-kuvien avulla

Android-valokuvien Google Photos -sovelluksessa on mahdollisuus leikata tai leikata kamerasovelluksellasi tallennettuja videoita. Laitteessasi voi olla Google Kuvat -sovellus, koska useissa Android-puhelimissa sovellus on oletusarvoisesti. Jos kuitenkin Google Kuvat -sovellus ei ole puhelimellasi, asenna se Google Play Kaupasta.

Seuraavat vaiheet opastavat sinut leikkaamaan ja leikkaamaan videota Android-sovelluksen Google Kuvat -sovelluksella.

Varmista, että muokattava video on tallennettu Android-laitteellesi.

 1. Avaa Google Kuvat sovellus ja etsi video, jota haluat muokata.

 2. Napauta muokattavaa videota avataksesi sen. Video toistetaan laitteellasi.

 3. Napauta näytön ulkopuolella olevaa näyttöä nähdäksesi muokkausvaihtoehdot.

 4. Napauta Muokata -kuvaketta, kolme vaakasuoraa viivaa, joiden läpi on merkitty pystysuora merkki (näytön alaosassa keskellä), jotta pääset muokkausasetuksiin.

 5. Videossa on kaksi valkoista Edit-kahvaa, yksi vasemmalla ja toinen oikealla. Napauta jompaa kumpaa Muokkaa kahvaaja säädä sitten videon pituutta vetämällä kahvaa. Toista tämä vaihe toisella muokkauskahvalla, jos haluat.

 6. Napauta Tallenna kopio oikeassa yläkulmassa videon tallentamiseksi.

 7. Alkuperäinen video ja leikattu video tallennetaan Google Kuviin.

Käytä Samsungin sisäänrakennettuja videonmuokkausominaisuuksia

Jos haluat leikata tai rajata videota Samsung-laitteella, Gallerian sisäiset ohjaimet tarjoavat pääsyn perusasioihin. Aivan kuten Google Kuvien ohjaimet, voit rajata ja leikata videoita. Sinulla on myös vaihtoehtoja säätää videon tarkkuutta, muuttaa kuvasuhdetta ja lisätä suodattimia ja muita taiteellisia yksityiskohtia.

 1. Siirry Samsung-laitteellasi ja avaa muokattava video.

 2. Napauta lyijykynä -kuvake vasemmassa alakulmassa.

 3. Rajaa video napauttamalla ja vetämällä videokehysrivin jommastakummasta päästä näytön alareunasta.

 4. Jos et halua tehdä muita muutoksia, napauta Tallentaa oikeassa yläkulmassa tallentaaksesi kopion rajatusta videosta. Alkuperäinen video pysyy laitteellasi ilman muutoksia.

 5. Napauta haluttaessa muokkaustyökalupalkin kuvaketta:

  • Lisää suodatin.
  • Käytä kauneustilaa.
  • Lisää suljettu tekstitys.
  • Lisää tarroja ja emoji.
  • Tee luovia muutoksia väreihin ja lämpötilaan.
  • Säädä videon toistonopeutta.
  • Lisää musiikkia videoon.

  Voit myös napauttaa Resoluutio näytön yläreunassa muuttaa videon tarkkuutta ja pienentää videon tiedostokokoa.

Vaihtoehtoisia tapoja leikata tai leikata videota

Vaikka Android-laitteellasi ei olisikaan Google Kuvat -sovellusta, sisäänrakennettu videokamerasovellus voi tarjota samanlaiset videon muokkausominaisuudet. Lähes kaikki perustoimittajat toimivat yllä kuvatulla tavalla. Valitse video, napauta Muokkaa-vaihtoehtoa, liu’uta päästä trimmaukseen ja tallenna sitten video.

Seuraavat kolme sovellusta tarjoavat videoiden muokkausominaisuuksia. Jokainen vaatii kertamaksun tai tilauksen, jos haluat muokata ilman mainoksia tai rajoitettuja ominaisuuksia.

YouCut Video Editor

YouCut Video Editor & Video Maker, No Watermark sisältää leikkaus-, leikkaus- ja jako-ominaisuuksia muiden vaihtoehtojen joukossa.

 • Trimmata: Antaa sinun säätää videon aloitus- ja loppukehyksiä samalla tavalla kuin voit Google Kuvissa.
 • Leikata: Voit valita jaksot videon alussa ja lopussa ja jättää (tai leikata) osan keskelle videota.
 • Jakaa: Jakaa videon kahteen osaan valitsemasi videon missä tahansa kohdassa.

YouCut on ilmainen, vaikka sinun on tarkasteltava mainosta joka kerta, kun tallennat muokatun videon. Kertaluonteinen 9,99 dollarin osto tai 3,99 dollarin tilaus vuodessa poistaa mainokset ja antaa sinulle täyden pääsyn ominaisuuksiin.

Kinemaster Video Editor ja Adobe Premiere Rush

Jos haluat enemmän monipuolisia muokkausominaisuuksia Android-laitteessa, harkitse Kinemaste Video Editoria (iOS tai Android) tai Adobe Premiere Rush Video Editoria (iOS, Android, Windows tai MacOS).

Kinemaster sallii perusmuokkaukset ja lisää ominaisuuksia, kuten useita videokerroksia, äänen muokkausominaisuuksia ja pääsyn erilaisiin resursseihin (esimerkiksi musiikkiin, grafiikkaan, fontteihin ja muuhun). Tilaus (5,49 dollaria kuukaudessa tai 32,99 dollaria vuodessa) poistaa vesileiman ja vapauttaa pääsyn työkaluihin ja omaisuuteen.

Adobe Premiere Rush tukee vetämällä ja pudottamalla monikerroksista muokkausta, jolla on pääsy malleihin, kirjasimiin, liikegrafiikkaan ja muuhun. Työsi synkronoituu järjestelmien välillä, joten voit vaihtaa laitetta ja jatkaa työtäsi. Adobe tarjoaa erilaisia ​​suunnitelmia, kuten ilmaisen aloitusohjelman (rajoitettu kolmeen vientiin), yhden sovellustilauksen (9,99 dollaria kuukaudessa) tai All Apps Creative Cloud -tilauksen (52,99 dollaria kuukaudessa).

Useimmissa tapauksissa Google Kuvat toimii hyvin, kun haluat leikata videota. YouCut on rahan arvoinen, kun haluat yksinkertaisen tavan tehdä monimutkaisia ​​muokkauksia. Käänny Kinemasterin tai Adobe Premier Rushin puoleen, kun tarvitset pro-tason ominaisuuksia.