Skip to content

Mustavalkoinen valikoivalla väritehosteella Photoshop Elementsissä

21 de heinäkuu de 2021

Oletko koskaan nähnyt valokuvaa, joka oli mustavalkoinen lukuun ottamatta yhtä esinettä, joka on värillinen? Se on suosittu vaikutus, ja siihen on olemassa useita tapoja. Seuraavat ohjeet ovat rikkomattomia tapoja luoda mustavalkoinen valokuva, jossa on väliviiva, käyttämällä Photoshop Elementsin säätökerroksia. Sama menetelmä toimii Photoshopissa tai muussa ohjelmistossa, jossa on säätötasot.

Muunna mustavalkoiseksi sävyn / kylläisyyden säädöllä

Levitä Hue / Saturation-säätökerros jäljittelemään kuvan epätyydyttämistä. Valitse Tasot-paletista Uusi säätötaso kuvake on merkitty mustavalkoisella ympyrällä. Valitse valikosta Sävy / kylläisyys. Vedä Kylläisyys liukusäädin kokonaan vasemmalle asetukseksi -100 ja valitse sitten OK. Kuva on nyt mustavalkoinen, mutta jos tarkastelet kerrosten palettia, näet, että taustakerros on edelleen värillinen, joten alkuperäistä ei ole muutettu pysyvästi. Valitse seuraavaksi silmäsymboli Hue / Saturation-säätötason vierestä kytkeäksesi kerroksen vaikutukset pois päältä. (Silmä muuttaa vaikutuksen näkyvyyttä.) Älä käytä Poista väri tai desaturaatio komentoja, koska nämä komennot hylkäävät väritiedot.

Muunna mustavalkoiseksi kaltevuuskarttasäädöllä

Liukuvärikartan säätö

Luo uusi uusi säätötaso, mutta tällä kertaa valitse Kaltevuus Kartta säätönä sävyn / kylläisyyden sijaan. Valitse Liukuvärikartta-valintaikkunassa mustavalkoinen liukuvärjäys. Jos kuvasi näyttää infrapunalta mustavalkoisen sijaan, olet valinnut kaltevuuden käänteisenä. Valitse Käänteinen kaltevuusvaihtoehtojen alla. Valitse gradienttikartta valitsemalla OK. Valitse nyt silmän kuvake Sävy / kylläisyys säätökerros ja käytä Gradient Map -kerroksen silmäkuvaketta verrataksesi mustan ja valkoisen muuntamisen molempien menetelmien tuloksia. Vertaa kahta versiota – Liukuvärikartta suhteessa sävyn / kylläisyyden säätöön – ja poista taso, joka näyttää huonommalta. Eri kuvat toimivat eri tavalla kuvan monimutkaisuuden ja taustavarjojen perusteella.

Tasomaskien ymmärtäminen

Säätötaso tasomaskilla

Koska käytimme säätötasoa, värikuva on edelleen taustakerroksessa. Aiomme maalata säätökerroksen naamiolle paljastaaksesi alla olevan taustakerroksen värin. Liukuvärikarttakerros käyttää kahta pikkukuvaketta. Vasemmalla oleva kertoo säätötason tyypin. Oikealla on kerrosmaski. Kerrosmaskin avulla voit poistaa säätösi maalaamalla sen. Valkoinen paljastaa säädön, musta estää sen kokonaan ja harmaat sävyt paljastavat sen osittain. Paljastamme omenoiden värin taustakerroksesta maalaamalla kerroksen naamion mustalla.

Palauta väri maalaamalla tasomaskiin

Värin palauttaminen omenoille maalaamalla tasomaskiin

Lähennä aluetta, jolla haluat säilyttää värin. Aktivoi harjata työkalu, valitse sopivan kokoinen harja ja aseta opasiteetti 100 prosenttiin. Aseta etualan väri mustaksi. (Lehdistö D.sitten X.) Valitse nyt tasomaskin pienoiskuva tasopaletista ja aloita maalaus värjättävän alueen päälle. Suurenna tai pienennä siveltimesi kokoa maalaamisen aikana.

  • [ makes the brush smaller
  • ] tekee harjasta suuremman
  • Vaihto + [ makes the brush softer
  • Shift + ] tekee harjan kovemmaksi

Jos olet mukavampi tehdä valintoja kuin maalata värillä, poista kaltevuuskartan säätötaso valitsemalla silmä. Valitse alue, jonka haluat värittää, ja kytke sitten säätötaso takaisin päälle. Valitse tasomaskin pikkukuva ja valitse sitten Muokata > Täyttää Valinta, käyttämällä mustaa täytevärinä.

Siivoa reunat maalaamalla tasomaskiin

Reunojen puhdistaminen maalaamalla tasomaskiin

Voit korjata virheet vaihtamalla etualan värin valkoiseksi painamalla X, pyyhi sitten väri harmaaksi pienellä harjalla. Lähennä läheltä ja puhdista kelpaamattomat reunat. Kun luulet olevasi valmis, aseta zoomaustaso takaisin 100 prosenttiin. Jos värilliset reunat näyttävät liian kovilta, pehmennä niitä hieman valitsemalla Suodattaa > Hämärtää > Gaussin hämärtyminen ja asetetaan 1-2 pikselin sumennussäde.

Lisää melua viimeistelyä varten

Lisää melua viimeistelyä varten

Tähän kuvaan on vielä yksi (valinnainen) viimeistely. Mustavalkoinen valokuvaus näyttää tavallisesti jonkin verran kalvorakeita. Koska työskentelemme digitaalisen valokuvan kanssa, et saa mitään tällaista rakeista laatua. Lisää joitain melusuodattimella. Tee kaksoiskappale taustakerroksesta vetämällä se uudelle tasokuvakkeelle tasopaletissa. Tällä tavalla jätämme alkuperäisen koskemattomaksi ja voimme poistaa vaikutuksen yksinkertaisesti poistamalla kerroksen. Kun taustakopio on valittu, valitse Suodattaa > Melu > Lisää melua. Aseta määrä väliltä 3–5 prosenttia ja valitse sitten valintaruudut Jakelu Gaussin ja Yksivärinen. Vertaa eroa meluvaikutuksella ja ilman sitä valitsemalla tai poistamalla valinta esikatseluruudusta Lisää melua valintaikkuna. Jos haluat, valitse OK. Jos ei, säädä melun määrää tai peruuta se.

Valmis kuva valikoivalla värityksellä

Valmis kuva valikoivalla värityksellä

Lopputuloksena arvioidaan vintage-mustavalkoinen valokuva, jossa yksi elementti on korostettu värillisesti.