Skip to content
iOS

Muuta iPhone-sähköpostiviestien ja muiden sovellusten tekstikokoa

19 de maaliskuu de 2021

Vaikka voit lähentää sähköpostia sormella eleillä säätämättä tekstin koon asetusta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, sinun on lähennettävä kaikkia sovelluksia tekstin koon lisäämiseksi. Voit kuitenkin muuttaa tekstin kokoa kaikissa sovelluksissa kerralla käyttämällä Asetukset-sovelluksen liukusäädintä. Jos haluat pienemmän tekstikoon, joka mahtuu enemmän sisältöä pienelle näytölle, kuten iPhonelle tai iPadille, pienennä tekstin kokoa siirtämällä liukusäädintä.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat laitteita, joissa on vähintään iOS 10, mutta ne voivat toimia myös vanhempien iOS-versioiden kanssa. Esimerkit esittävät iPhonen, jossa on iOS 12.

Dynaamiset tyyppi- ja tekstikoot sovelluksissa

Dynaaminen tyyppi on iOS-ominaisuuden nimi, joka säätää tekstin kokoa. Tekstin koon säätäminen ei ole universaalia iOS-laitteessa. Dynaamista tyyppiä tukevat sovellukset hyödyntävät mukautettavia tekstikokoja. Dynaamista tyyppiä tukemattomien sovellusten teksti pysyy muuttumattomana. Myöhemmät Apple-sovellusten versiot tukevat dynaamista tyyppiä, mukaan lukien sähköposti, muistiinpanot, viestit ja kalenteri.

Esteettömyysasetuksia voidaan käyttää lisäämään kirjasimen kokoa ja kontrastia.

Kuinka tehdä fontista isompi tai pienempi

Tekstin koko -asetuksen käyttäminen fonttikoon säätämiseen iOS-laitteessa:

  1. Avaa asetukset sovellus.

  2. Mene Näyttö ja kirkkaus > Tekstin koko. Mene iOS-versioita vanhemmille kuin iOS 11 Kenraali.


  3. Vedä liukusäädintä oikealle lisätäksesi tekstin kokoa tai vasemmalle pienentääksesi tekstin kokoa. Esimerkkiteksti muuttuu, kun säädät tekstin kokoa.

IOS 11: ssä tai uudemmassa, lisää Tekstikoko-pikakuvake Ohjauskeskukseen, jotta pääset nopeammin.

Kuinka tehdä tekstistä vieläkin suurempaa

Jos nämä säädöt eivät tehneet tekstistä riittävän suurta, suurenna tekstin kokoa Esteettömyys-asetusten avulla. Tämä säätö pakottaa vielä suuremman tekstin Mailiin ja muihin sovelluksiin, jotka tukevat dynaamista tyyppiä, ja on hyödyllinen, kun tekstin lukeminen mobiililaitteella on vaikeaa.

  1. Mene asetukset > Kenraali > Esteettömyys.

  2. Napauta Suurempi teksti.

  3. Laita päälle Suuremmat esteettömyyskoot vaihtokytkin.

  4. Suurenna kirjasinta vetämällä liukusäädintä oikealle.

Muut esteettömyysominaisuudet luettavuuden parantamiseksi

Sijaitsee myös laitteen asetusten Esteettömyys-sivulla Zoomaus. Tämä suurentaa koko näytön. Kaksoisnapauta kolmella sormella zoomataksesi ja vedä kolmella sormella liikkua näytössä.

Lihavoitu teksti on toinen asetus, joka helpottaa lukemista iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Tämä asetus tekee dynaamisen tyypin tekstistä lihavoidun.

ota käyttöön Lisää kontrastia tehdä muita tekstin tyylisäätöjä ja Vähennä läpinäkyvyyttä vähentää läpinäkyvyyttä ja epätarkkuutta, jotka molemmat voivat lisätä luettavuutta.