Skip to content

Mykistä selainvälilehti sekunneissa

20 de maaliskuu de 2021

Haluatko lopettaa äänen toiston yhdeltä verkkosivustolta kuunnellessasi jotain toisella välilehdellä tai sovelluksessa? Ei hätää: Mykistä vain meluisa välilehti. Kaikki suuret verkkoselaimet tukevat välilehtien mykistämistä, ja se on yleensä nopeaa, yksinkertaista ja samanlaista sovellusversiona.

Tämän artikkelin ohjeet selittävät selainvälilehden mykistämisen Google Chromessa, Microsoft Edgessä, Mozilla Firefoxissa, Safarissa, Operassa ja Brave-ohjelmassa.

Selain-välilehden mykistäminen Google Chromessa

Google Chrome -selaimen välilehdissä ei ole napsautettavaa kaiutinkuvaketta, kuten monissa muissa Internet-selaimissa, mutta siinä on yksinkertainen valikkoratkaisu: Napsauta hiiren kakkospainikkeella ääntä toistavaa välilehteä ja valitse Ohita sivusto vaihtoehto.

Selain-välilehden mykistäminen Microsoft Edgessä

Selaimen välilehti mykistetään Microsoft Edgessä kahdella tavalla.

Helpoin tapa: Kun välilehden verkkosivusto toistaa ääntä Microsoft Edge -selaimessa, välilehden otsikkoon ilmestyy pieni kaiutinkuvake. Napsauttamalla tätä -kuvaketta mykistää kaiken tältä välilehdeltä tulevan äänen.

Toinen tapa lopettaa välilehden ääni toistaminen on napsauttaa hiiren kakkospainikkeella kaiutinkuvaketta ja napsauttaa Mykistä-välilehti näkyviin tulevassa valikossa.

Jos kuulet äänen, mutta et näe kaiuttimen kuvaketta missään selaimen välilehdessä, jokin toinen selainikkuna saattaa olla auki. Jos haluat tarkastella kaikkia avoimia ikkunoita, vie hiiri sovelluksen kuvakkeen päälle näytön alareunan työkalurivillä. Pienen esikatselun kaikista avoimista selainikkunoista pitäisi näkyä.

Selainvälilehden mykistäminen Mozilla Firefoxissa

Mozilla Firefoxilla on myös kaksi tapaa mykistää välilehti, joka on lähes identtinen Microsoft Edgen prosessin kanssa.

Helpoin tapa: Kaiutinkuvake näkyy välilehdissä, jotka toistavat ääntä. Voit mykistää näiltä välilehdiltä tulevan äänen napsauttamalla tätä kaiutinkuvake. Napsautettuasi kuvakkeeseen näyttää olevan viiva sen läpi ja äänen pitäisi pysähtyä, jos se tehdään oikein.

Sinun ei tarvitse avata ääntä toistavaa välilehteä tai vaihtaa äänen mykistämiseksi. Välilehden mykistäminen voidaan tehdä kokonaan, kun tarkastelet verkkosivustoa toisella välilehdellä. Tämä toimii jokaisessa selaimessa.

Toinen tapa: Voit myös avata valikon napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella välilehteä. Napsauttamalla Mykistä-välilehti vaihtoehto lopettaa myös kaiken äänen, joka tulee välilehdestä, jota napsautit hiiren kakkospainikkeella.

Selain-välilehden mykistäminen Safarissa

Applen Safari näyttää a kaiutinkuvake välilehdillä, jotka toistavat ääntä.

Helpoin tapa mykistää Safari-välilehti: Napsauta kaiutinkuvake mykistää kaikki siitä tulevat äänet välilehdessä. Toinen tapa: Optio-napsauta kaiuttimen kuvaketta mykistää kaikki äänet paitsi tältä välilehdeltä tulevan äänen.

Vaihtoehdon napsauttaminen on, kun painat tiettyä näppäintä näppäimistössä samalla kun napsautat hiirellä aktivoidaksesi toissijaisen toiminnon. Vanhemmissa Mac-näppäimistöissä Option-click-näppäin oli Vaihtoehto avain. Tästä lauseesta tulee. Uudemmissa Mac-näppäimistöissä ja Windows-näppäimistöissä avain on Alt avain.

Safarissa on myös kaiutinkuvake Älykäs haku kenttä, johon kirjoitat verkko-osoitteen tai hakutermin. Tämä kuvake muuttuu siniseksi, jos ääntä toistetaan nykyisellä välilehdellä, tai muuttuu valkoiseksi sinisellä ääriviivalla, jos ääni toistetaan toisella välilehdellä. Napsauttamalla kuvaketta, kun se on sininen, mykistetään ääni avoimessa välilehdessä, kun napsautat sitä, kun se on valkoinen ja sininen, mykistetään ääni kaikista muista välilehdistä.

Selain-välilehden mykistäminen Operassa

Toisin kuin muut suositut Internet-selaimet, jotka käyttävät staattista kaiutinkuvaketta ääntä toistavien välilehtien tunnistamiseen, Opera käyttää pientä stereo-visualisointianimaatiota, joka toistetaan välilehdellä äänen toiston aikana.

Mykistä ääni Opera-välilehdessä viemällä hiiri tämän päälle animoitu kuvake tehdäksesi siitä yleisen staattisen kaiuttimen kuvakkeen ja napsauttamalla sitä.

Välilehdet voidaan myös hiljentää Operassa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella asianmukaista välilehteä ja valitsemalla Mykistä-välilehti.

Selainvälilehden mykistäminen rohkeasti

Salausvaluutan ja tietosuojaan keskittynyt verkkoselain, Brave, helpottaa välilehtien mykistämistä sisällyttämällä samanlaisia ​​menetelmiä kuin aiemmin mainitut selaimet.

Helpoin tapa: Napsauta kaiutinkuvaketta, joka tulee näkyviin, kun välilehti toistaa ääntä.

Toinen tapa: Napsauta hiiren kakkospainikkeella välilehteä ja valitse Mykistä-välilehti ponnahdusvalikosta.

Kuten muut selaimet, välilehdet voidaan mykistää Brave-ohjelmassa siirtymättä niihin. Selain tekee kuitenkin välilehtien koko näytön esikatselun, kun viet hiiren niiden päälle, mikä voi kuitenkin olla hieman hämmentävää. Tämän vuoksi kannattaa ehkä vaihtaa välilehteen ennen sen mykistämistä, jotta vältetään häiritsevä välilehden esikatseluominaisuus.

Välilehtien mykistys voidaan poistaa missä tahansa selaimessa toistamalla vaiheet niiden mykistämiseksi.