Skip to content

Näemmekö koskaan kuljettamattomia autoja kaupungeissamme?

15 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • GM / Honda testaa kuljettajaton risteilyä San Franciscossa.
  • Euroopassa ja Yhdysvalloissa kaupungit kieltävät hitaasti autoja.
  • Itseajoiva tekniikka soveltuu paremmin tavaroiden ja julkisen liikenteen kuljettamiseen.

Itse ajavien autojen piti olla kaupunkiemme pelastajia vähentämällä liikennettä ja leikkaamalla hämmentyneitä kuljettajia koko kahden tonnin metalli-hurling-ohi-pehmeä-ihminen -yhtälöstä. Mutta missä he ovat? Ja pääsevätkö he edes kaupunkeihin, ennen kuin autot kielletään kokonaan? Kuljettajattomat ajoneuvot lupaavat turvallisempia ja hitaampia katuja, mutta yksityiset kuljettajattomat autot ovat vielä kaukana levinneisyydestä. Samaan aikaan Pariisin ja Barcelonan kaltaiset kaupungit sulkevat kaupunkikatuja autoilta ja palauttavat ne takaisin asukkaille. Jopa New York on muuttanut kadun pysäköintipaikkoja käytettäväksi ulkoilmaravintoloina COVIDin aikana. Siellä on vauhtia, ja se työntää autoja pois kaupungeista. Onko uuden kuljettajattoman risteilyn tykkääminen GM: ltä ja Hondalta liian myöhäistä? ”Etuna [autonomous vehicles] on se, että he voivat optimoida päivittäisen pysäköinnin sijainnin vapauttamalla keskustan maan muihin käyttötarkoituksiin ”, kirjoittaa Roman Zakharenko tutkimuksessa Itse ajavat autot muuttavat kaupunkeja. ”Ne myös vähentävät työmatkan kilometrikohtaisia ​​kustannuksia.”

Autoilla ei ole paikkaa kaupungeissa

Yksityiset ajoneuvot ovat melkein pahinta nykyaikaisessa kaupungissa. He ovat meluisia, saastuttavat ilmaa ja tietysti tappavat ihmisiä törmäyksissä. Ne vievät myös valtavasti tilaa. Pysäköinnin ja itse teiden välillä autot käyttävät 50-60 prosenttia keskustan maasta. Ironista kyllä, oletettavasti autoystävälliset käytännöt pahentavat sitä. Esimerkiksi halpa pysäköinti tekee pysäköinnistä vaikeampaa löytää ja lisää liikennettä, koska kuljettajat risteilevät yrittäessään löytää halpaa tilaa. Entä sähköautot? Ne ratkaisevat päästöongelman, mutta eivät mitään muuta. Hiljaisesti käynnissä olevien sähköautojen on tuotettava melua kynnettäessä jalankulkijoita polulta sen sijaan, että ne saisivat kuljettajat hidastamaan kaupunkialueita tai rajoittamaan sähköautojen nopeutta nopeusrajoitukseen. Autoilla ja heidän kuljettajillaan on valtava tunne oikeuksista, eikä se lopu ennen kuin autoja on poissa.

Autoja ei tietenkään voi pyyhkiä pois heti. Ei ilman investointeja hyvään julkiseen liikenteeseen. Kuljetusajoneuvot ovat myös välttämättömiä, mutta Lontoo aikoo muuttaa koko jakelualan sähköiseksi, mikä on yksi tapa korjata se. Vuorovesi on kuitenkin viimeinkin kääntymässä autoja vastaan. Kuljettajat eivät pidä siitä, mutta kovaa. Miksi heidän pitäisi saada hyvin hoidetut tiet ja ilmainen kaduilla oleva pysäköintialue kaduilla, kun kaikkien muiden on maksettava metro- ja metroliput? Sillä ei ole juurikaan järkeä. Hyvä uutinen on, että edes suurten kaupunkiteiden sulkeminen ei heikennä liikennettä. Hyvien vaihtoehtojen myötä liikenne vain katoaa.

Onko itsekulkevilla autoilla mitään hyötyä?

Kuljettajattomat autot ovat hyödyllisiä, mutta eivät yksityisautoina eivätkä kaupungeissa. Sen sijaan, että yritämme keksiä mukavuusominaisuuksia, kuten Teslan Autopilot, joka todennäköisesti ei koskaan pysty käsittelemään keskustan liikenteen monimutkaisuutta, meidän pitäisi etsiä kaupunkien ulkopuolella. 70 prosenttia Yhdysvaltojen ympäri kuljetetusta lastista kuljetetaan kuorma-autoilla, ja moottoritiet soveltuvat paljon paremmin itse ajaviin ajoneuvoihin kuin kaupunkikatuihin. Valtatiet on helpompi kartoittaa, niillä on vähemmän liikennettä ja vähemmän jalankulkijoita. Valtatiet muodostavat myös vain 5 prosenttia teistä Yhdysvalloissa, ja ihmisen ajamat kuorma-autot aiheuttavat myös 9,5 prosenttia moottoriteistä, mutta vain 5,6 prosenttia maanteistä. Lyhyesti sanottuna, se on täydellinen paikka mennä kuljettajaksi.

Tai entä itse ajavat bussit, kuten älykäs sukkula Columbuksessa, Ohiossa? Nämä korjaavat monissa Yhdysvaltain kauttakulkujärjestelmissä jäljellä olevat aukot, jolloin ihmiset kodeistaan ​​siirtokeskuksiin. On vaikea sanoa, saapuvatko itse ajavat autot lainkaan, potkivatko kaupungit autoja vai näemmekö näiden kahden yhdistelmän. Autojen hitaalla kieltämisellä on kuitenkin vauhtia, ja se on myös välttämätöntä ilmastonmuutoksen ja vanhanaikaisen huonon ilmanlaadun torjumiseksi. Loppujen lopuksi ei ehkä ole huono idea lyödä vetoa autoista.