Skip to content

Näin Chromebook-kehittäjätila otetaan käyttöön, mutta pitäisikö sinun tehdä se?

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Varmista ennen aloittamista, että Chromebook on sammutettu.
 • Lehdistö poistu+virkistää samalla kun painat Teho -painiketta. Lehdistö Ctrl+D kun näet viestin, joka sanoo Chrome-käyttöjärjestelmä puuttuu tai on vioittunut.
 • Kehittäjätila antaa sinulle pääsyn Chrome-käyttöjärjestelmän kehittäjien kuoreen tai Croshiin. Lehdistö Ctrl+Alt+T avataksesi sen Chrome-selaimessa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kehittäjätila otetaan käyttöön Chromebookilla. Ohjeet koskevat Chromebookeja, jotka käyttävät virtualisoitua kehittäjäkytkintä. Joissakin Chromebookeissa, kuten Cr-48 ja Samsung Series 5, on fyysiset kehittäjätilan kytkimet. Chromium ylläpitää luetteloa Chromebook-malleista, joista voit selvittää, onko laitteessasi kehittäjäkytkin.

Kehittäjätilan ottaminen käyttöön Chromebookilla

Kehittäjätilan ottaminen käyttöön Chromebookissa:

 1. Kun Chromebook on kytketty pois päältä, käynnistä palautustilaan painamalla poistu+virkistää samalla kun painat Teho -painiketta.

  Päivitä-näppäin näyttää pyöreältä nuolelta, joka osoittaa myötäpäivään. Se on yleensä F3 avain.

 2. Odota näyttöä, jossa lukee Chrome-käyttöjärjestelmä puuttuu tai on vioittunut. Aseta USB-tikkuja paina sitten Ctrl+D.

  Chrome-käyttöjärjestelmä ei puutu tai ole vahingoittunut. Tämä on normaali näyttö, kun kehittäjätila kytketään päälle.

 3. Lehdistö Tulla sisään ja pyydetään odottamaan laitteen uudelleenkäynnistystä. Kun se on käynnistynyt uudelleen, asenna Chromebook noudattamalla näytön ohjeita.

Mikä on kehittäjätila Chromebookeissa?

Kehittäjätilan käyttöönotto on samanlainen kuin iPhonen vangitseminen tai Android-puhelimen juurtuminen. Näiden laitteiden avulla voit asentaa vain hyväksyttyjä sovelluksia ja tarjota rajoitetun mahdollisuuden muuttaa järjestelmää.

Kun otat kehittäjätilan käyttöön, saat paremman hallinnan laitteestasi. Chromebook menettää kuitenkin kaikki Chrome-käyttöjärjestelmään integroidut suojausominaisuudet.

Kehittäjätilan ottaminen käyttöön pesee myös Chromebookin, mikä tarkoittaa, että kirjautumistietosi ja kaikki paikallisesti tallennetut tiedot poistetaan. Et voi palauttaa näitä tietoja, joten varmuuskopioi kaikki, mitä et halua menettää.

Mitä voit tehdä Chromebookilla kehittäjätilassa?

Tärkein asia, joka muuttuu, kun kehittäjätila otetaan käyttöön, on pääsy Chrome OS -käyttäjien kuoreen, joka tunnetaan myös nimellä Crosh. Lehdistö Ctrl+Alt+T avata Crosh Chrome-selaimessa.

Kehittäjäkuoren avulla voit suorittaa edistyneitä tehtäviä, kuten pingata IP-osoitetta tai verkkosivustoa, muodostaa yhteyden Secure Shell (SSH) -palvelimeen ja suorittaa muita Linux-komentoja. Nämä tehtävät ovat mahdollisia, koska Chrome-käyttöjärjestelmä perustuu Linuxiin.

Yksi hyödyllinen asia, jonka kehittäjätila mahdollistaa, on mahdollisuus asentaa Linux-työpöytäympäristö Chromebookiisi. Voit säilyttää Chrome-käyttöliittymän ja siirtyä täydelliseen Linux-ympäristöön aina, kun sinun on tehtävä jotain monimutkaisempaa.

Voit käyttää kehittäjän kuorta ottamatta kehittäjätilaa käyttöön. Kehittäjätila on kuitenkin kytkettävä päälle, jotta Linux-komentoja voidaan käyttää.

Ongelmia Chromebook-kehittäjätilassa

Ennen kehittäjätilan käyttöönottoa on otettava huomioon muutama mahdollinen vaara:

 • Google ei tue sitä. Voit mitätöidä takuun, kun otat kehittäjätilan käyttöön. Tämä tarkoittaa, että voit olla yksin, jos sinulla on tulevaisuudessa ongelmia Chromebookisi kanssa.
 • Menetät kaikki tietosi. Kehittäjätilan ottaminen käyttöön poistaa kaikki paikallisesti Chromebookiin tallentamasi tiedot. Jos et varmuuskopioi kaikkea, se on kadonnut ikuisesti.
 • Tietojesi menettäminen on helppoa. Kun poistat kehittäjätilan käytöstä, tietosi poistetaan uudelleen. Voit poistaa sen käytöstä painamalla välilyöntiä, kun Chromebook käynnistyy, joten kiintolevy on helppo pyyhkiä vahingossa.
 • Käynnistyminen kestää kauemmin. Aina kun käynnistät kehittäjätilan, sinun on tarkasteltava varoitusnäyttöä.
 • Chromebookisi on vähemmän turvallinen. Chromebookeissa on monia turvaominaisuuksia, jotka poistetaan käytöstä, kun otat kehittäjätilan käyttöön.

Kehittäjätilan poistaminen käytöstä

Poista kehittäjätila käytöstä sammuttamalla Chromebook ja käynnistämällä se uudelleen ja odottamalla sitten näyttöä, jossa lukee Käyttöjärjestelmän vahvistus on pois päältä ja paina välilyöntiä. Määritä Chromebook uudelleen noudattamalla näytön ohjeita.

Kaikki paikallisesti tallennetut tiedot poistetaan, joten varmuuskopioi tietosi ennen kehittäjätilan poistamista käytöstä.

Jos Chromebookissasi on fyysinen kehittäjäkytkin, poista se käytöstä palataksesi normaaliksi. Tämä on sama kytkin, jota käytit kehittäjätilan käyttöönottoon.