Skip to content
iOS

Näin korjaat iPhonen, joka ei sammu

19 de maaliskuu de 2021

Jos iPhonesi ei sammu, saatat olla huolissasi siitä, että iPhone on rikki ja että puhelimesi akku on loppumassa. Nämä molemmat ovat päteviä huolenaiheita. Juuttunut iPhone on harvinainen tilanne, mutta jos se tapahtuu sinulle, tässä tapahtuu ja miten voit korjata sen.

Syitä miksi iPhonesi ei sammu

Todennäköisimmät syyt, miksi iPhone ei sammu, ovat:

 • Se on jäätynyt ohjelmisto-ongelmien takia.
 • Lepotila / herätys-painike on rikki.
 • Näyttö on rikki eikä reagoi napautuksiin.

Nämä ohjeet koskevat kaikkia iPhone-malleja.

Kuinka korjata iPhone, joka ei sammu

Ennen kuin yrität mitään näistä vaiheista, kokeile ensin tavallista tapaa sammuttaa iPhone. Vanhemmissa iPhone-malleissa pidä Sleep / Wake-painiketta painettuna ja pyyhkäise sitten Virta pois liukusäädin. Jos sinulla on uudempi iPhone, pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna, kunnes liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta puhelin vetämällä liukusäädintä.

Jos tavallinen iPhone-uudelleenkäynnistysprosessi ei toimi tai ei ratkaise ongelmaa, kokeile näitä neljää vaihetta tässä järjestyksessä:

 1. Palauta iPhone uudestaan. Ensimmäinen ja yksinkertaisin tapa sammuttaa iPhone, joka ei sammu, on tekniikka, jota kutsutaan kovaksi palautukseksi. Tämä on samanlainen kuin tavallinen tapa kytkeä iPhone päälle ja pois päältä, mutta se on täydellisempi laitteen ja sen muistin nollaaminen. Älä huoli: et menetä mitään tietoja. Käytä kovaa palautusta vain, jos iPhone ei käynnisty uudella tavalla.

 2. Ota AssistiveTouch käyttöön. Tämä on siisti temppu, josta on eniten hyötyä, jos puhelimesi fyysinen Koti-painike on rikki eikä sitä voi käyttää puhelimen nollaamiseen (se toimii myös malleissa, joissa ei ole Koti-painiketta). Tässä tilanteessa sinun on käytettävä ohjelmistovaihtoehtoa. AssistiveTouch laittaa Koti-painikkeen ohjelmistoversion ruudulle ja antaa sinun tehdä kaiken, mitä fyysinen painike voi tehdä.

 3. Palauta iPhone varmuuskopiosta. Jos kova nollaus ja AssistiveTouch eivät ole ratkaisseet sitä, ongelmasi liittyy todennäköisesti puhelimesi ohjelmistoon, ei laitteistoon.

  Tavallisen ihmisen on vaikea selvittää, onko ongelma iOS: ssä vai asennetussa sovelluksessa, joten paras veto on palauttaa iPhone varmuuskopiosta. Tämän tekeminen vie kaikki tiedot ja asetukset puhelimestasi, poistaa ne ja asentaa sitten kaikki, jotta saat uuden alun. Se ei korjaa kaikkia ongelmia, mutta se korjaa paljon.

 4. Ota yhteyttä Applen tukeen. Jos mikään näistä vaiheista ei ole ratkaissut ongelmaa, ja iPhonesi ei silti sammu, ongelma voi olla suurempi tai paljon hankalampi kuin voit ratkaista kotona. On aika tuoda asiantuntijat mukaan: Apple.

  Voit saada puhelintukea Applelta (veloitetaan, jos puhelimellesi ei enää ole takuuta). Tarkista Applen tukipuhelinnumeroiden luettelo täältä.

  Voit myös käydä Apple Storessa kasvotusten. Jos haluat sen, varmista, että varaat Apple Genius Bar -tapaamisen etukäteen. Apple-kaupoissa on paljon teknisen tuen kysyntää, ja ilman tapaamista odotat todennäköisesti kauan puhua jonkun kanssa.