Skip to content

Näin liität tulostimen tietokoneeseen Windows 10: n avulla

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Wi-Fi: alkaa > asetukset > Windowsin asetukset > Laitteet > Tulostimet ja skannerit > + > Valitse laite > Lisää laite.
 • Langallinen: Liitä tulostin tietokoneeseen USB-kaapelilla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka tulostin kytketään Windows 10 -tietokoneeseesi. Toisin kuin edeltäjänsä, Windows 10 lataa ja asettaa kaiken tarvitsemasi automaattisesti.

Langattoman tulostimen liittäminen Windows 10: een

Kun asetat tulostimen muodostamaan yhteyden Wi-Fi-verkkoon, tulostin on käytettävissä langattomasti mistä tahansa verkon sisäpuolelta. Toimi seuraavasti:

 1. Varmista, että tulostimeen on kytketty virta ja yhteys Wi-Fi-verkkoon.

  Yhdistä tulostin Wi-Fi-verkkoon noudattamalla valmistajan ohjeita. Tulostimesi on liitettävä samaan verkkoon kuin Windows 10 -tietokoneesi.

 2. Avaa Windows 10 -tietokoneellasi Aloitusvalikko (Windows-logokuvake) näytön vasemmassa alakulmassa.

 3. Valitse asetukset (pieni vaihdekuvake) laitteen vasemmalla puolella alkaa Valikko.

 4. vuonna Windows asetukset -ikkunassa valitse Laitteet vaihtoehto.

 5. Valitse ikkunan vasemmasta reunasta Tulostimet ja skannerit vaihtoehto.

 6. Valitse ikkunan oikealta puolelta (+) -painiketta lisätäksesi uuden tulostimen.

 7. Windows 10 etsii nyt kaikki verkkosi tulostimet ja skannerit ja näyttää ne sitten luettelossa. Kun tulostimesi näkyy mallinumerolla, valitse se ja paina Lisää laite.

 8. Windows muodostaa nyt yhteyden tulostimeesi ja asentaa kaikki tarvittavat ohjaimet, jotta se toimisi. Kun tämä on valmis, tulostin sanoo Valmis.

Langallisen tulostimen liittäminen Windows 10: een

Jos tulostimesi ei tarjoa langatonta yhteyttä tai haluat vain käyttää langallista USB-yhteyttä, liitä se vain Windows 10 -tietokoneeseesi. Toisin kuin langattomassa tulostimessa, mitään asetuksia ei todella tarvita, toisin kuin aiemmissa Windows-versioissa. Kun liität USB-tulostimen, se asennetaan automaattisesti Windowsissa.

Yhteiset tulostinresurssit

Jos haluat lisätietoja tulostimestasi, kysy neuvoa laitteen valmistajalta. Tulostimen valmistajan sivusto sisältää todennäköisesti käyttöoppaita, manuaalisia ohjaimia ja lisäohjelmistoja, jotka voivat auttaa laitettasi. Mukavuutesi vuoksi olemme toimittaneet alla olevat tukilinkit yleisimmille tulostimille.

 • Canon
 • HP
 • Veli
 • Epson
 • Xerox
 • Lexmark

Tulostinongelmien vianmääritys

Jos sinulla on ongelmia tulostimesi kanssa, riippumatta siitä, pystyykö se muodostamaan yhteyttä Windows 10 -tietokoneeseesi tai ohjelmisto ei toimi kunnolla, suosittelemme, että aloitat tarkistamalla vianmääritysoppaan. Muussa tapauksessa ota yhteyttä valmistajaasi jollakin yllä olevista linkeistä saadaksesi lisää tukea.

Onko minun ladattava ohjelmisto tai ohjaimet?

Vaikka jotkut valmistajat tarjoavat lisäohjelmistoja, jotka voidaan ladata käytettäväksi tulostimesi kanssa, yleensä mitään ylimääräisiä ohjelmistoja ei tarvita kaiken saamiseksi käyttöön. Lisäksi, kun ajureita ladattiin aiemmin manuaalisesti, Windows 10 lataa automaattisesti kaikki tarvittavat aloitukset.