Skip to content

Näin on helppo yhdistää PYÖREÄ- ja SUMMA-toiminnot Excelissä

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Kun olet kirjoittanut opetusohjelman tiedot riveille 1–5, valitse solu B6 jotta se olisi aktiivinen. Mene Kaavat ja valitse Math & Trig > PYÖRISTÄÄ.
 • Aseta kohdistin Määrä tekstikenttä ja kirjoita SUMMA (A2: A4). Aseta kohdistin Numerot ja kirjoita a 2. Valitse OK.
 • Yhdistettyjen ROUND- ja SUM-funktioiden vastaus näkyy solussa B6.

Tässä artikkelissa kuvataan, kuinka yhdistää ROUND- ja SUM-funktiot Excelissä opetusesimerkin kanssa. Se sisältää myös tietoja Excel-taulukon täsmähakukoneen kaavan käytöstä sekä ROUNDUP- ja ROUNDDOWN-toimintojen käytöstä. Nämä tiedot koskevat Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007; Excel for Mac, Excel for Microsoft 365, Excel Online, Excel for Android, Excel for iPhone ja Excel for iPad.

Yhdistä ROUND- ja SUM-toiminnot

Kahden tai useamman funktion, kuten PYÖRÄ ja SUMMA, toimintojen yhdistämistä yhdessä kaavassa Excelissä kutsutaan sisäkkäinfunktioksi. Pesiminen tapahtuu siten, että yksi funktio toimii toisen funktion argumenttina. Seuraa tätä opetusohjelmaa ja opi, miten toiminnot voidaan oikein yhdistää ja toimintoja yhdistää Microsoft Excelissä.

Aloita kirjoittamalla tiedot riveille 1, 2, 3, 4 ja 5, jotka näkyvät yllä olevassa kuvassa. Noudata sitten näitä vaiheita:

 1. Valitse solu B6 jotta siitä tulisi aktiivinen solu.

 2. Valitse Kaavat valintanauhan välilehti.

 3. Valitse Math & Trig avataksesi avattavan toiminnon luettelon.

 4. Valitse PYÖRISTÄÄ luettelossa avataksesi Toimintoargumentit-valintaikkunan. Macissa Formula Builder avautuu.

 5. Aseta kohdistin Määrä tekstilaatikko.

 6. Tyyppi SUMMA (A2: A4) syöttääksesi SUMMA-funktion ROUND-funktion Numero-argumentiksi.

 7. Aseta kohdistin Numerot tekstilaatikko.

 8. A tyypin 2 pyöristää vastaus SUM-funktioon kahden desimaalin tarkkuudella.

 9. Valitse OK kaavan loppuun saattamiseksi ja paluuksi laskentataulukkoon. Paitsi Excel for Mac, jossa valitset Tehty sen sijaan.

 10. Vastaus 764,87 näkyy solussa B6, koska solujen D1 – D3 (764,8653) tietojen summa on pyöristetty kahteen desimaaliin.

 11. Valitse solu B6 näyttää sisäkkäinen funktio laskentataulukon yläpuolella olevassa kaavapalkissa.

Vaikka koko kaava on mahdollista syöttää manuaalisesti, saatat olla helpompaa käyttää funktion argumentit -valintaikkunaa kaavan ja argumenttien syöttämiseen.

=ROUND(SUM(A2:A4),2)

class = ”ql-syntaksi”>

Valintaikkuna yksinkertaistaa funktion argumenttien syöttämistä yksi kerrallaan tarvitsematta huolehtia funktion syntaksista, kuten argumentteja ympäröivistä suluista ja pilkuista, jotka toimivat erottimina argumenttien välillä.

Vaikka SUM-toiminnolla on oma valintaikkuna, sitä ei voida käyttää, kun toiminto on sisäkkäin toisen toiminnon sisällä. Excel ei salli toisen valintaikkunan avaamista kaavaa syötettäessä.

Käytä Excel Array / CSE -kaavaa

Matriisikaava, kuten solussa B8 oleva, sallii useiden laskelmien tapahtuvan yhdessä laskentataulukossa. Aaltosulkeet tai kiharaiset suluet tunnistavat matriisikaavan helposti {} jotka ympäröivät kaavaa.

Näitä aaltosulkeita ei kuitenkaan kirjoiteta, vaan ne syötetään painamalla Siirtää+Ctrl+Tulla sisään näppäimistön näppäimiä. Niiden luomiseen käytettyjen avainten vuoksi matriisikaavoja kutsutaan joskus CSE-kaavoiksi.

Matriisikaavat syötetään yleensä ilman funktion valintaikkunaa. Syötä SUM / ROUND-taulukon kaava soluun B8 seuraavasti:

{=ROUND(SUM(A2:A4),2)}

data-type = ”code”>

 1. Valitse solu B8 jotta siitä tulisi aktiivinen solu.

 2. Kirjoita kaava:

  {=ROUND(SUM(A2:A4),2)}

  data-type = ”code”>

 3. Lehdistö ja pidä Siirtää+Ctrl näppäimiä.

 4. paina Tulla sisään avain.

 5. Vapauta Siirtää+Ohjaus näppäimiä.

 6. Arvo 764,87 näkyy solussa B8.

 7. Valitse solu B8 näyttää taulukon kaavan kaavapalkissa.

Käytä Excelin PYÖRISTÄ ja PYÖRISTÄ -toimintoja

Excelissä on kaksi muuta pyöristystoimintoa, jotka ovat hyvin samanlaisia ​​kuin PYÖRISTÄ-toiminto. Ne ovat ROUNDUP- ja ROUNDDOWN-funktioita. Näitä toimintoja käytetään, kun haluat pyöristää arvot tiettyyn suuntaan sen sijaan, että luotat Excelin pyöristyssääntöihin.

Koska molempien näiden toimintojen argumentit ovat samat kuin PYÖRISTÄ-funktion, kumpikin voidaan helposti korvata rivillä 6 esitettyyn sisäkkäiseen kaavaan.

ROUNDUP / SUM-kaavan muoto on:

=ROUNDUP(SUM(A2:A4),2)

data-type = ”code”>

ROUNDDOWN / SUM-kaavan muoto on:

=ROUNDDOWN(SUM(A2:A4),2)

data-type = ”code”>

Excelin toimintojen yhdistämisen yleiset säännöt

Kun arvioidaan sisäkkäisiä toimintoja, Excel suorittaa aina ensin syvimmän tai sisimmän toiminnon ja toimii sitten ulospäin.

Seuraavat toiminnot riippuvat näiden kahden toiminnon järjestyksestä yhdistettynä:

 • Tietorivit tai -sarakkeet summataan ja pyöristetään asetettuun desimaalilukumäärään, kaikki yhdessä laskentataulukon solussa (katso rivi 6 yllä).
 • Arvot pyöristetään ja lasketaan yhteen (katso yllä oleva rivi 7).
 • Arvot pyöristetään ja summataan, kaikki yhdessä solussa SUMMA / PYÖRÄ sisäkkäisen taulukon kaava (katso yllä oleva rivi 8).

Excel 2007: n jälkeen sisäkkäisten toimintojen tasojen määrä on 64. Ennen tätä versiota vain seitsemän pesimisen tasoa sallittiin.