Skip to content

Näin voit hahmotella tekstiä Photoshopissa vain muutamalla napsautuksella

20 de maaliskuu de 2021

Voit antaa taideprojekteillesi ylimääräisen iskun oppimalla tekstin hahmottamisen Photoshopissa riippumatta siitä, mitä alustaa käytät. Adobe ei ole muuttanut tekstin hahmottamisen perusmenetelmiä sen jälkeen, kun Photoshop CS6 julkaistiin vuonna 2012, joten ellet käytä hyvin vanhaa versiota, seuraavat vaiheet osoittavat, kuinka voit tehdä hienoja Photoshop-reunoja tekstillesi.

Kuinka tehdä ääriviivat tekstisi ympärille

Kuukausitilauksella (tai ilmaisella kokeiluversiolla) Photoshop CC: lle saat kaikki ohjelmiston tehokkaimmat ominaisuudet. Käytitpä viimeisintä versiota tai muutama vuosi aikaisempaa versiota, yksinkertaisin tapa hahmotella tekstiä pitäisi toimia samalla tavalla.

Nämä ohjeet on tarkoitettu Windows-käyttäjille, mutta jos käytät MacOS: ää, ainoa ero on, että hiiren kakkospainikkeen pitäisi olla a CMD+Klikkaus sen sijaan.

 1. Valitse Tyyppi työkalu vasemmanpuoleisesta valikosta.
 2. Kirjoita hahmoteltava teksti.
 3. Käytä kerroksia ikkunassa valitaksesi muokkaamasi tekstitason.

Varmista, että se on valittu Windows välilehti näytön yläosassa, jos se ei ole näkyvissä.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tasoa ja valitse Sekoitusasetukset jonka jälkeen Aivohalvaus, vasemmasta valikosta tai valitse FX -painiketta Kerrokset ikkuna, jota seuraa Aivohalvaus ponnahdusvalikosta.
 2. Määritä ääriviivat näyttöruudun asetusten avulla. Koko säätää ääriviivan paksuutta (viiva), kun taas Sijainti osoittaa, onko se tekstin sisällä vai ulkopuolella. Voit vapaasti leikkiä vaihtoehtojen kanssa. Jos teet jotain, mistä et pidä, valitse Peruuttaa ja aloita uudestaan.
 3. Kun olet tyytyväinen tekstin ulkoasuun, valitse OK -painiketta.

Piirrä teksti, jotta se olisi kiehtovampaa

Käyttämällä Aivohalvaus vaikutus kerroksissa on hyödyllinen, mutta se liittyy suoraan kyseiseen kerrokseen ja on siksi vaikeampaa muokata itse.

Jos haluat tehdä hieman jännittävämmän ääriviivan, sinun on hahmoteltava teksti omalla kerroksellaan.

 1. Käytä Tyyppi työkalu luodaksesi tekstin, jonka haluat hahmotella.
 2. Valitse Teksti kerros Kerrokset napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella. Valitse Rasteroi tyyppi.
 3. Pidä Ctrl (CMD MacOSissa) ja valitse Tyyppi tason pikkukuva valitaksesi koko tekstin.
 4. Luo uusi taso käyttämällä Kerrokset ikkuna. Valitse Muokata ylätyökaluriviltä ja valitse sitten Aivohalvaus.
 5. Valitse haluamasi ääriviivan pikselileveys ja valitse sitten OK.

Nyt kun sinulla on pääpiirteistä erillisen kerroksen ääriviivat, voit säätää sen omia tehosteita haluamallasi tavalla. Lisää siihen ylimääräinen viiva-ääriviiva käyttämällä edellä esitettyä ensimmäistä menetelmää, viisto tai kohokuvioi se tai poista alkuperäinen tyyppikerros kokonaan vain ääriviivatekstille.