Skip to content

Näin voit helposti rajata valokuvan tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi

20 de maaliskuu de 2021

Valokuvien rajaaminen – leikkaaminen haluamaasi kokoon – voidaan tehdä helposti muutamassa sekunnissa kuvanmuokkaustyökalulla. Riippumatta siitä, haluatko leikata tarpeettomat visuaaliset näkökohdat tai muuttaa kuvan muotoa tai kuvasuhdetta, rajaaminen on tapa edetä nopeasti.

Seuraavassa opit kuinka rajata valokuvia PC: llä tai Macilla käyttämällä tietokoneen sisäänrakennettua kuvankäsittelyohjelmaa. Opit myös rajaamaan valokuvia mobiililaitteella käyttämällä ilmaista kuvankäsittelysovellusta.

Se on helppoa, nopeaa ja todella hauskaa, kun saat sen ripaan.

Rajaa valokuva suorakulmiona tietokoneellesi

Jos olet PC-käyttäjä, joka käyttää Microsoft Windowsia, voit käyttää rajausta Microsoft Paint -nimisen ohjelman avulla.

Voit säätää kuvakokoja myös Microsoft Office -ohjelmassa.

 1. Valitse Hae vasemmassa alakulmassa ja kirjoita Maali. Valitse Avata sovelluksen alla.

 2. Muokkaa valokuvaa valitsemalla Tiedosto > Avata.

 3. Valitse valokuva ja valitse sitten Avata.

 4. vuonna Kuva Valitse avattava valikko Valitse, valitse Suorakulmainen valinta.

 5. Nyt kun siirrät kohdistimen valokuvasi päälle, voit valita, pidä painettuna ja vetää suorakulmaisen rajausviivan kuvan päälle. Kun päästät irti hiirestä, rajausviiva on edelleen olemassa ja voit napsauttaa mitä tahansa kulmaa tai keskipistettä (merkitty valkoisilla pisteillä) sijoittaaksesi sen.

  Jos haluat aloittaa alusta, napsauta mitä tahansa valokuvan kohtaa, jolloin rajausviivat katoavat. Kun olet tyytyväinen sadon ääriviivoihin, valitse Rajaa ylävalikossa lopettaa rajaus.

 6. Kun valitset Rajaa, näet juuri leikatun kuvan työtilassa.

Rajaa valokuva vapaamuotoisena valintana tietokoneellasi

Suorakulmaisen rajauksen vaihtoehtona Paintilla on myös mahdollisuus vapaamuotoisiin rajauksiin. Joten jos haluat rajata kuvan koko taustan yllä olevassa esimerkissä, voit seurata hitaasti kukan ympärillä käyttämällä vapaamuotoista rajausta.

Voit käyttää vapaamuotoista rajausta seuraavasti:

 1. Valitse Tiedosto > Avata.

 2. Valitse valokuva ja valitse sitten Avata.

 3. vuonna Kuva Valitse avattava valikko Valitse, valitse Vapaamuotoinen valinta.

 4. Paina hiiren vasenta painiketta missä tahansa valokuvan kohdassa, josta haluat aloittaa vapaamuotoisen valinnan, ja pidä sitä painettuna, kun seuraat säilytettävää aluetta. Kun olet palannut lähtökohtaasi (tai yksinkertaisesti päästä irti), rajausviivat tulevat näkyviin.

  Ääriviivat näyttävät suorakulmioilta, mutta ne rajautuvat juuri piirtämäsi muodoksi.

 5. Valitse Rajaa.

Jos haluat rajata mieluummin kuvan alueen, josta haluat päästä eroon, mikä voi olla paljon helpompaa tehdä joissakin tapauksissa, voit valita Käänteinen valinta avattavasta valikosta, kun valitset Vapaamuotoinen valinta ja piirrä sadon ääriviivat.

Voit poistaa kuvan rajatun alueen ympärillä olevan valkoisen tilan valitsemalla Läpinäkyvä valinta avattavasta valikosta, kun valitset Vapaamuotoinen valinta ja piirrä sadon ääriviivat.

Rajaa valokuva suorakulmiona Mac-tietokoneellasi

Jos olet Mac-käyttäjä, koneellesi on asennettu Photo-niminen ohjelma, jonka avulla voit tehdä rajauksen. Voit käyttää sitä seuraavasti:

 1. Valitse Mennä > Sovellukset.

 2. Avata Valokuvat.

 3. Siirry Kuvat-sovelluksessa kohtaan Tiedosto > Tuonti.

 4. Etsi muokattava valokuva ja kaksoisnapsauta sitä.

 5. Valitse Muokata paneelin oikeassa yläkulmassa.

 6. Valitse Rajaa.

 7. Muuta rajatun alueen kokoa valitsemalla mikä tahansa kulmakahvasta.

 8. Kun olet tyytyväinen satoon, valitse Tehty.

Rajaa valokuva ympyrään Macilla

Esikatselun avulla voit rajata valokuvan ympyrään, suorakulmioon ja jopa vapaamuotoon. Näin voit esikatsella kuvaa rajata ympyrään:

 1. Siirry kansioon, jossa rajattava valokuva sijaitsee.

 2. Kaksoisnapsauta kuvaa avataksesi Esikatselu.

 3. Valitse vasemmassa yläkulmassa Valintatyökalut ja valitse Elliptinen valinta.

  Jos et näe Valintatyökalut avattavasta valikosta oikealta puolelta Näytä Merkintätyökalurivi.

 4. Valitse ja vedä alue, jonka haluat rajata.

 5. Valitse Rajaa loppuun.

Jos muokkaat muita muotoja kuin PNG, sinua saatetaan pyytää Muuntaa kuva.

Rajaa valokuva iOS- tai Android-laitteellasi

Rajataaksesi valokuvia mobiililaitteellasi, voit hyödyntää lukemattomia ilmaisia ​​kuvankäsittelysovelluksia, mutta asioiden yksinkertaistamiseksi käytämme Adoben Photoshop Express -sovellusta. Se on ilmainen ladata ja käyttää iOS-, Android- ja Windows-laitteissa, eikä – sinun ei tarvitse olla Adobe ID käyttääksesi sitä.

Kun olet ladannut sovelluksen ja avannut sen, sinua pyydetään antamaan sille lupa käyttää valokuviasi. Kun olet tehnyt, sovellus näyttää kaikki laitteellesi tallennetut viimeisimmät valokuvat.

 1. Avaa valokuva Photoshop Expressissä.

 2. Napauta mitä tahansa valokuvan kohtaa nähdäksesi muokkaustyökalut.

 3. Valitse Rajaa.

 4. Vedä rajauskahvoja, kunnes leikkaa ne osat, joita et halua. Vaihtoehtoisesti voit valita eri rajauskehyksistä tietyille kuvasuhteille, jotka sopivat tiettyihin sosiaalisen median viesteihin. Näitä ovat sellaiset, jotka sopivat Facebook-profiilikannen valokuviin, Instagram-valokuviin, Twitter-postikuviin ja muuhun.

 5. Kun olet valmis, voit tallentaa rajauksen yksinkertaisesti siirtymällä seuraavaan vaiheeseen käyttämällä muita näytön alareunan ja yläosan valikkovaihtoehtoja. Jos rajaaminen on kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, napauta vain Jaa > Tallenna galleriaan näytön oikeassa yläkulmassa, jos haluat tallentaa sen laitteellesi tai avata / jakaa sen toisessa sovelluksessa.