Skip to content

Näin voit käyttää WhatsAppia, suosituinta kolmannen osapuolen viestisovellusta

19 de maaliskuu de 2021

WhatsApp on suosittu ilmainen viestipalvelu, jonka käytöstä ei veloiteta. Käyttäjät voivat vaihtaa kuvia, tekstejä ja videoita iPhonen, Androidin ja muiden mobiilialustojen välillä. Ehkä koska WhatsApp on Apple Messages -sovelluksen kilpailija, se ei välttämättä ole intuitiivinen joillekin iPhone-käyttäjille. Tämä opas opastaa sinut käyttämään WhatsAppia iPhonessa.

WhatsAppin määrittäminen ja käyttäminen iPhonessa

WhatsApp on saatavana iOS: ssä, ja sen voi ladata normaalisti. Sinun on kuitenkin pidettävä mielessä muutama asia, ennen kuin lataat sen.

 1. Siirry App Storeen ja lataa WhatsApp.

  Käyttäjät, joilla on iOS 8, eivät voi enää luoda uusia tilejä tai vahvistaa olemassa olevia tilejä. Jos sinulla on WhatsApp-tili, joka on tällä hetkellä aktiivinen ja käynnissä iOS 8 -käyttöjärjestelmässä, päivitä puhelimesi jatkaaksesi palvelun käyttöä.

 2. Luo WhatsApp-tili. Avaa WhatsApp ja valitse Hyväksy ja jatka että hyväksyä tietosuojakäytäntö.

 3. Anna ja vahvista puhelinnumerosi.

 4. WhatsApp vahvistaa numeron lähettämällä sinulle kuusinumeroisen aktivointikoodin. Anna tämä koodi vahvistaaksesi prosessin.

 5. Kun tilisi on vahvistettu, WhatsApp antaa sinulle mahdollisuuden kirjoittaa nimesi ja profiilikuvasi. Vaikka nimi vaaditaan, voit valita valokuvan nyt tai suorittaa tämän vaiheen myöhemmin.

 6. WhatsApp pyytää pääsyä yhteystietoihisi. Valitse Okei antaa sille lupa. Vaikka tämä ei ole välttämätöntä, se tuo yhteystietosi ja näyttää, ketkä ystäväsi ja perheenjäsenesi käyttävät sovellusta.

 7. Kun olet antanut WhatsAppille pääsyn yhteystietoihisi, Chatit-näyttö tulee näkyviin. Napauta lyijykynä ja paperi -kuvaketta oikeassa yläkulmassa aloittaaksesi uuden keskustelun.

 8. Yhteystietoluettelosi tulee näkyviin. Kuka tahansa, jolla on nimensä alla lause ”Hei siellä! Käytän WhatsAppia”, ei ole aktiivinen palvelussa. Kaikilla sovellusta käyttävillä ystävillä on kuitenkin todennäköisesti profiilikuva. Jos he ovat tällä hetkellä aktiivisia palvelussa, näet heidän nimensä alla sana ”Käytettävissä”.

  Kutsu ystäväsi käyttämään palvelua vierittämällä alareunaan ja napauttamalla Kutsu ystäviä Whatsappiin.

Kuinka käyttää WhatsAppia

Ruudun alaosassa on viisi kuvaketta: Tila, Puhelut, Kamera, Keskustelut ja Asetukset.

Valita Puhelut että Näytä näyttö, jonka avulla voit soittaa ääni- tai videopuhelun WhatsAppin kautta Wi-Fi-yhteyden kautta tai matkapuhelintietojen avulla. Aloita valitsemalla puhelin -kuvake näytön oikeassa yläkulmassa. Valitse sitten puhelin -kuvaketta soittaaksesi äänipuhelun tai napauttamalla videokamera -kuvaketta videopuhelun soittamiseksi.

Kuinka asettaa WhatsApp-tila

Valitse Tila välilehti asettaaksesi tilasi. Napauta lyijykynä -kuvaketta uuden tilan kirjoittamiseksi. Valitse kamera -kuvaketta lisätäksesi valokuvan galleriastasi tai ottamalla uuden.

WhatsAppin asetukset

Viimeinen osa, jonka haluat katsoa, ​​on asetukset. Täältä näet suosikki (tähdellä merkityt) viestisi, tiliasetuksesi, chat-asetukset, ilmoitusasetukset sekä datan ja tallennustilan käytön.

 • Tili: Ota käyttöön yksityisyys- ja suojausvaihtoehdot sekä kaksivaiheinen vahvistus. Täällä voit myös muuttaa numeroasi tarvittaessa.
 • Chatit: Valitse, miten haluat varmuuskopioida eri keskustelut.
 • Ilmoitukset: Hallitse WhatsApp-ilmoituksia.
 • Tietojen ja tallennustilan käyttö: Ota käyttöön tai poista käytöstä median automaattinen lataus, valitse vähäinen tiedonsiirto ja paljon muuta.