Skip to content

Näin voit tehdä, jos PlayStation VR -kuulokkeet eivät käynnisty

20 de maaliskuu de 2021

PlayStation VR (PSVR) -kuulokkeet saattavat tuntua lelulta (OK, melko siisti lelu), mutta se on itse asiassa melko monimutkainen lisävaruste. Virtuaalitodellisuuskokemus riippuu kuulokkeista, kamerasta, PlayStation 4 (PS4) -konsoliohjaimesta ja kehostasi.

Kamera seuraa sekä käyttämiesi kuulokemikrofonien että käsissä olevien ohjaimien liikkeitä ja välittää sen sitten PlayStation 4: lle. PS4 lähettää sitten vastaavan videon PSVR: n prosessointiyksikköön, joka jakaa tämän videon ja lähettää yhden televisioon ja yksi kuulokkeisiin.

Suurimman osan ajasta tämä prosessi on melko sujuva. Itse asiassa hämmästyttävän sileä, kun katsot, että se on murto-osa kustannuksista, jotka aiheutuvat saman asennuksen saamisesta tietokoneelle. Mutta joskus prosessi joutuu muutamaan ongelmaan. Käymme läpi joitain perusongelmia ja vaiheita niiden korjaamiseksi.

PlayStation VR ei käynnisty alkuasetusten jälkeen

Älä paniikkia, jos kaikki ei käynnisty ensimmäisen asennuksen jälkeen. Suurin osa omistajista lisää samanaikaisesti sekä VR: n edellyttämän PlayStation VR: n että PlayStation-kameran. Nämä ovat itse asiassa kaksi erilaista lisävarustetta, jotka lisätään PlayStationiin, joten ei ole ihme, että se ei aina mene sujuvasti.

 1. Käynnistä ensin PlayStation uudelleen. Tämä on vianmääritysvaihe, joka toimii melkein minkä tahansa elektronisen laitteen kanssa. Muista, että sinun ei pitäisi sammuttaa suoraan PlayStation 4: tä, vaan pidä PlayStation-painiketta painettuna tuodaksesi pikavalikon näkyviin, valitse Teho ja valitse sitten Käynnistä PS4 uudelleen. Tämän ansiosta PlayStation voi käydä läpi normaalin sammutusprosessin ennen uudelleenkäynnistystä.

 2. Jos sinulla on edelleen ongelmia, on aika tarkistaa kaapelit. Sammuta PlayStation siirtymällä samaan Virta-valikkoon ja valitsemalla Sammuta PS4. Kun PlayStation 4 on täysin katkaistu, irrota kaikki PlayStation 4 VR: n mukana toimitetut kaapelit. Tämä sisältää kaikki neljä kaapelia prosessoriyksikön takana ja kaksi kaapelia yksikön edessä. VR-kuulokkeet tulee myös irrottaa jatkojohdosta. Kun olet irrottanut kaikki kaapelit, liitä ne takaisin ja käynnistä sitten PlayStation 4.

 3. Onko VR-kuulokkeesi päällä? Jos ei, kiinnitä erityistä huomiota kaapeliin, joka yhdistää kuulokkeet VR-prosessoriyksikköön. Irrota jatkojohto yhtälöstä kytkemällä kuulokkeet suoraan prosessoriyksikköön. Sinulla ei ole tarpeeksi kaapelia toistamiseen, mutta tämä testaa jatkojohdon. Jatkojohtoa ei ole asetettu oikein käsittelyyksikköön. Jos kuulokemikrofoni käynnistyy, kun se kytketään suoraan, ongelman aiheuttaa jatkojohto. Kytke kuulokkeet takaisin jatkojohtoon, kytke kaapeli prosessoriyksikköön ja yritä kohdistaa hieman painetta kattoa kohti nousevan kaapelin alle. Tämä saattaa kohdistaa kaapelisovittimen oikein ja antaa kuulokkeiden käynnistyä. Tämä saattaa kuulostaa huonolta kaapelilta, mutta se on enemmän suunnitteluvirhe.

 4. Viimeinen asia, jonka voit tarkistaa, on HDMI-kaapeli. Viallinen HDMI-kaapeli voi aiheuttaa monia erilaisia ​​ongelmia, mukaan lukien tyhjä näyttö, sumea näyttö tai näyttö, jossa värit eivät ole rikki. Kaikki tämä voi saada VR: n toimimaan huonosti. Onneksi sinulla on jo testattavissa kaksi HDMI-kaapelia: yksi, joka tuli PS4: n mukana ja toinen, joka tuli VR-lisävarusteen mukana.

 5. Voit tehdä tämän sammuttamatta PS4: ää. Liitä ensin kaapeli prosessoriyksikön HDMI OUT -liitännästä PS4: n HDMI OUT -liitäntään. Tämä on luultavasti alkuperäinen PS4-HDMI-kaapelisi. Jos se toimii, sinun pitäisi nähdä PlayStation-ruutusi televisiossasi. Irrota nyt tämä kaapeli ja vaihda se HDMI-kaapeliin, joka on kytketty prosessoriyksikön HDMI IN -porttiin. Liitä se televisioon käyttämällä samaa HDMI-porttia television takana. Sinun pitäisi nähdä, että PlayStation 4 -näyttö tulee näkyviin televisioon. Jos ei, sinulla on huono HDMI-kaapeli.

PlayStation VR: llä on ongelmia sinun jäljittämisessä

Jos PS4 ei pysty tunnistamaan oikein, missä istut tai milloin olet liikkeessä, se voi aiheuttaa ongelmia vuorovaikutuksessa pelin kanssa. Joskus et yksinkertaisesti kohdistu oikein peliin. Tai saatat huomata, että PS4 seuraa liikkumistasi, jota et tee.

 1. Tarkista ensin etäisyys kamerasta. Muista, että etäisyydelläsi PS4: ään tai televisioon ei ole väliä. Etäisyys kameraan on ratkaiseva. Sinun tulisi olla noin 5 metrin päässä kamerasta, eikä sinun ja kameran välissä ole mitään. Yleisesti ottaen on parempi olla hieman yli 5 jalkaa kuin olla liian lähellä.

 2. Tarkista sitten kamera. Voit säätää PlayStation-kameraa avaamalla PlayStationin asetukset ja vierittämällä alas kohtaan Laitteet ja valitsemalla PlayStation-kamera. Tämä prosessi ottaa sinusta kolme kuvaa, joiden avulla PS4 tunnistaa sinut kehyksessä.

  Kun näyttö avautuu ensimmäisen kerran, neliö on vasemmalla puolella. Mutta ennen kuin laitat kasvosi neliöön, tarkista, että kamera näyttää sinut näytön keskellä. Jos olet oikealla tai vasemmalla, joko siirrä tuoliasi tai säädä kameraa siten, että näytät keskellä. Kun olet saanut sijaintisi oikein, säädä kameraa seuraamalla näytön ohjeita.

 3. Optimoi seuraavaksi kuulokkeiden seurantavalot. PlayStation VR tietää missä olet ja miten päätäsi käännetään seuraamalla kuulokkeiden valoja. Voit optimoida tämän prosessin avaamalla asetukset, vierittämällä laitteita alaspäin ja valitsemalla PlayStation VR ja sitten Säädä seurantavaloja. Seurantavalojen optimoimiseksi kuulokkeet on kytkettävä päälle. Kuulokkeita ei tarvitse käyttää. Pidät sitä edessäsi optimoidaksesi seurantavalot.

  PS4 opastaa sijoittamaan seurantavalot ruuduissa ruutuun, mutta ennen kuin aloitat tämän prosessin, etsi lisää valonlähteitä, jotka näkyvät ensimmäisellä näytöllä. Jos sinulla on lamppu tai jokin muu valonlähde, joka näkyy kamerassa, yritä siirtää se pois kameran näkyvistä ennen seurantavalojen säätämistä. Tämä ylimääräinen valonlähde saattaa heittää VR: n pois. Voit myös käydä läpi saman prosessin PS4-ohjaimesi kanssa, jos sinulla on ongelmia sen kanssa pelatessasi VR-pelejä.

 4. Jos sinulla on ajoittaisia ​​ongelmia, vahvista sijaintisi. Voit vahvistaa sijaintisi siirtymällä pikavalikkoon valitsemalla Säädä PlayStation VR: tä ja Vahvista sijaintisi. Tämä näkyy näytöllä. Siirrä ohjain näyttöön varmistaaksesi, että myös PlayStation voi nähdä sen.

Kuvanlaatu on huono tai väärin kohdistettu

Huonon kuvanlaadun yleisin syy on itse kuulokkeiden suuntaus. Aloita pelisession avaamalla pikavalikko pitämällä PlayStation-painiketta painettuna ja valitsemalla Säädä PlayStation VR: tä ja sitten Säädä VR-kuulokkeiden sijaintia. Varmista, että pystyt lukemaan koko viestin selkeästi liikuttamatta päätäsi. Ja jos käytät normaalisti laseja, muista pitää ne päällä!

Kuulokkeiden tulisi olla pään yläosassa. Ja saatat olla yllättynyt siitä, kuinka pitkälle vasemmalle tai oikealle joudut ehkä säätämään kuuloketta, jotta sanat tulisivat selviksi. Kiinnitä huomiota laatikon yläosassa olevaan viivaan. Jos kaikki on epäselvää ja viiva on keskellä matalampi, siirrä kuuloketta ylöspäin. Jos viiva on keskellä korkeampi, siirrä sitä alaspäin. Siirrä seuraavaksi kuuloketta vasemmalle, kunnes ”Adjust” -kohdan ”A” -merkki on tyhjä. Katso seuraavaksi lauseen lopussa olevaa ”t”: tä ja säädä hieman oikealle, kunnes se on selvä.

Älä lopeta tätä näyttöä vielä. Ota sen sijaan koko näyttö. Jos jokin sen osa näyttää epätavallisen hämärältä ja etenkin jos näet valolta tehtyjä viivoja, sinun on ehkä puhdistettava kuulokkeiden linssi. (Lisätietoja seuraavassa osassa.)

Jos käytät elokuvamoodia muiden kuin VR-pelien pelaamiseen, voit vaihtaa näyttökokojen välillä. Suurin koko näyttää aina epäselvältä paitsi näytön keskellä. Keskikokoinen näyttö on yleensä paras muiden kuin VR-pelien pelaamiseen. Jopa tässä tilassa näytön sivut näyttävät epäselviltä, ​​ellet liikuta päätäsi nähdäksesi ne. Tämä näön vaikutus tapahtuu syystä: se jäljittelee ääreisnäköä,

Kuinka puhdistaa ja ylläpitää PlayStation VR: tä

Yksi sormenjälki Playstation-kuulokkeiden linssissä voi riittää sumentamaan ruudun, minkä vuoksi on tärkeää pitää kuulokkeet – etenkin kukin linssi – mahdollisimman puhtaana. Koska sinulla on jotain kasvoillasi, sormenjäljen tahra on helppo saada. Kasvot saattavat usein kutittaa tai sinun täytyy säätää kuulokkeiden läpät. Aina kun pääset kuulokkeisiin käyttäessäsi sitä, saatat laittaa tämän tahran linssiin.

PlayStation VR: n mukana tuli puhdistusliina. Jos olet kadottanut sen, voit käyttää mitä tahansa silmälasien puhdistamiseen tarkoitettua liinaa. Älä koskaan käytä minkäänlaista nestettä ja vältä pyyhkeitä, paperipyyhkeitä, kudoksia tai muita kankaita, joita ei ole suunniteltu kameran linssien tai silmälasien puhdistamiseen. Mikä tahansa muu voi jättää hiukkasia tai jopa naarmuttaa linssin pintaa.

Jokaisen linssin puhdistamisen jälkeen sinun tulee tehdä sama myös HF-laitteen ulkopinnalla oleville valoille. Käytä valojen puhdistamiseen pyyhettä tai liinaa mukana toimitetun liinan sijaan. Et halua siirtää likaa tai pölyä HF-laitteen ulkopuolelta kankaalle, jolla puhdistat linssin sisäpuolella.

Puhdista PlayStation-kamera samalla kankaalla, jota käytit kuulokkeiden linsseihin. Voi olla yhtä tärkeää pitää kamera puhtaana kuin itse kuulokemikrofoni.

PlayStation VR saa minut tai lapseni pahoinvointiin

Useimmissa virtuaalitodellisuuskokemuksissa suositeltu ikäraja on vähintään 12 vuotta, mukaan lukien PlayStation VR. Tämä ei tarkoita, että VR: tä käyttävälle nuoremmalle lapselle olisi pysyvää haittaa. Itse asiassa aikuiset ovat alttiita samoille riskeille, se on vain yleisempää nuoremmilla lapsilla.

Yleisin sivuvaikutus on liikesairaus, joka voi aiheuttaa äärimmäistä pahoinvointia. Liikesairautta voi esiintyä missä tahansa videopelissä, mutta koska PlayStation-kuulokkeet korvaavat melkein koko näkökentämme, se voi olla enemmän ongelma VR: n kanssa.

Paras keino on rajoittaa VR: n käyttämiseen kuluvaa aikaa. Voit myös yrittää syödä pientä välipalaa ennen pelaamista tai käyttää akupainanta-nauhoja, joita käytetään liikesairauksiin.