Skip to content

Nämä ilmaiset sovellukset auttavat sinua poistamaan viruksia

19 de maaliskuu de 2021

Virusten poistotyökalut ovat joskus erillisiä, kertaluonteisia skannereita, jotka tarkistavat järjestelmän nopeasti ja poistavat kaikki löydetyt haittaohjelmat. Nämä sovellukset ovat erinomaisia ​​käytettäviksi toisen mielipiteen skannereina, jotka toimivat yhdessä nykyisten virustentorjuntasovellusten kanssa.

Kaikki virusten poistotyökalut eivät kuitenkaan ole itsenäisiä. Jotkut sisältyvät virustentorjuntaohjelmiin. Joko niin, suorita sama tehtävä – etsi järjestelmä haittaohjelmien varalta ja poista sitten nämä tiedostot.

Tarkastimme kymmeniä erillisiä virustorjuntatyökaluja ja virustorjuntatyökaluja, jotka ovat osa virustentorjuntaohjelmia. Nämä ovat parhaita ilmaisia ​​virustorjunnan poistotyökaluja, jotka löysimme.

Paras helppokäyttöisyyteen: Bitdefender

Mitä pidämme
 • Helppokäyttöinen.

 • Nopea lataus ja asennus.

 • Helppo järjestelmän resursseille.

Mitä emme pidä
 • Haittaohjelmien perushoito on ilmaista, mutta jatkuvat infektiot saattavat edellyttää kallista tilausta.

Bitdefender on yksi tunnetuimmista ja parhaiten arvioiduista nimistä virustorjunnassa. Bitdefenderin virustentorjuntapaketit ovat kaikki hyvin kehittyneitä, helppokäyttöisiä ja tehokkaita pysäyttämään viruksia ja muita haittaohjelmia. Joten ei ole yllättävää, että Bitdefender on luettelon kärjessä siitä, että ohjelmistoon on rakennettu joitain parhaita ilmaisia ​​virusten poistotyökaluja. Kun Bitdefender on havainnut viruksen, se asetetaan karanteeniin ja poistetaan ilman suurempia ongelmia.

Ellei se satunnaisesti ole jatkuva (alias toistuva) virusinfektio. Sitten sinun on tilattava Bitdefender Virus & Spyware Removal -palvelu, joka on kallista noin 100 dollaria kutakin vaadittua istuntoa kohti. Älä anna sen pelotella sinua. Bitdefender tarjoaa tonnia ilmaisia ​​poistotyökaluja, ja useimmissa tapauksissa Bitdefender-ohjelmisto (mukaan lukien ilmainen versio) poistaa löydetyt virukset tai haittaohjelmat.

Paras skannaukseen ilman virustorjuntaohjelmaa: Kaspersky

Mitä pidämme
 • Ei virustorjunta vaadita.

 • Täysin ilmainen, rekisteröintiä ei tarvita.

 • Skannaa ja poistaa virukset nopeasti.

Mitä emme pidä
 • Kasperskyyn valetut varjot Venäjän yhteyksistä.

Kaspersky antivirus on myös erinomainen virustentorjuntaohjelma. Jopa ohjelmiston ilmainen versio tuottaa jatkuvasti erinomaisia ​​arvosanoja riippumattomissa laboratoriotesteissä haittaohjelmien pysäyttämiseksi ja havaitsemiseksi. Ja se, että Kaspersky on erillinen, ilmainen virusten poistotyökalu, on toinen plus.

Työkalu toimii nopeasti ja asettaa karanteeniin ja poistaa kaikki järjestelmässä olevat haittaohjelmat ja mahdollistaa jopa jonkinlaisen hallinnan siitä, mitä tietokoneellasi olevia kohteita tarkistetaan. Ainoa kaatuminen, jonka löysimme, on vanha syytös siitä, että Kaspersky on yhteydessä Venäjän hallitukseen; syytös, joka edelleen varjostaa yrityksen ohjelmistojen luotettavuutta. Silti, jos sinulla on virus, joka on poistettava, tämä erillinen Kaspersky-työkalu voi todennäköisesti poistaa sen.

Parasta Windows Defenderin kanssa: Microsoftin haittaohjelmien poistotyökalu

Mitä pidämme
 • Toimii Windows 7-10: ssä 32- ja 64-bittisissä järjestelmissä.

 • Täysin ilmainen; ei vaadi rekisteröintiä.

 • Integroitu versio toimii automaattisesti Windows-päivitysten kanssa.

Mitä emme pidä
 • Kohdistaa vain ”yleisiin haittaohjelmaperheisiin”.

 • Ei näy Windowsin Käynnistä-valikossa tai työpöydän kuvakkeena.

Toinen virusten poistotyökalu, josta monet Windows Defender -käyttäjät ovat hyödyllisiä, on Microsoftin haittaohjelmien poistotyökalu (MSRT). Tämä työkalu on ilmainen lataus Microsoftin verkkosivustolta, ja se skannaa nopeasti järjestelmän ja asettaa karanteeniin tai poistaa löydetyt haittaohjelmat.

Tietysti sinun ei tarvitse käyttää Microsoft Windows Defender -ohjelmaa MSRT: n käyttämiseen, mutta jos olet Windows Defender -käyttäjä, tämä on mukava (ja ilmainen) lisätyökalu, joka auttaa, jos huomaat, että jokin turhaa liukastuu sinun puolustukset.

Microsoftilla on myös turvaskanneri, joka toimii samalla tavalla kuin Microsoftin haittaohjelmien poistotyökalu. Jos epäilet tartuntaa, on suositeltavaa suorittaa molemmat työkalut, mutta sinun on suoritettava jokainen heti, kun lataus on valmis, koska et löydä niitä Käynnistä-valikosta tai asennetuista ohjelmista.

Paras vikasietotilaiseen skannaukseen: Norton Power Eraser

Mitä pidämme
 • Nopea skannaus ja poisto.

 • Hakee viruksia ja potentiaalisesti ei-toivottuja ohjelmia (PUPS).

 • Kyky kumota aiemmat poistot.

Mitä emme pidä
 • Voi löytää vääriä positiivisia tuloksia.

 • Ei vaihtoehtoja macOS: lle.

Norton on virustentorjuntaohjelmissa tunnettu nimi, joten ei ole mikään yllätys, että Norton tarjoaa pienen jalanjäljen virustorjuntatyökalun, joka tarkistaa järjestelmän ja poistaa mahdolliset uhat. On kuitenkin miellyttävä yllätys, että Norton Power Eraser -sovelluksen avulla voit mukauttaa tietokoneesi alueet, jotka haluat skannata, ja sisältää työkalun, jonka avulla voit kumota edelliset virusten poistot, siltä varalta, että jotain on poistettu ( Norton) oli aiemmin väärä positiivinen.

On huolestuttavaa, että Norton Power Eraser saattaa tarttua vääriin positiivisiin, mutta se ei myöskään ole niin epätavallista. Ole varovainen hyväksyessäsi Nortonin suositukset ohjelmien poistamiseksi. Jos olet epävarma, tee joitain tutkimuksia saadaksesi selville, onko merkitty sovellus todella uhka. Jos se ei ole, voit yrittää jättää sen järjestelmään. Voit aina palata takaisin ja poistaa sen myöhemmin.

Paras Android-virusten poistamiseen: Avast

Mitä pidämme
 • Erinomaiset AV-testitulokset.

 • Korkeat arvosanat Android-käyttäjien kanssa.

 • Helppo käyttää ja tehokas.

Mitä emme pidä
 • Mainos tuettu.

 • Ei paras asiakaspalvelu.

 • Harhaanjohtavat ”ominaisuudet”, jotka ovat todella mainoksia pro-version ostamiseksi.

Avast on huippuluokan virustentorjuntaohjelma, jossa on asennuksia Androidille ja muille laitteille. Se on täysi virustentorjuntaohjelma, mutta osana tätä sovellusta sillä on virusten poisto-ominaisuudet. Ja se toimii erittäin hyvin, kuten todistaa riippumaton laboratoriotestaus AV-testin ja muiden avulla. Avast toimii hyvin kaikissa testeissä kaikkien laboratorioiden kanssa; yleensä täydellinen tai lähes täydellinen riippumatta siitä, mikä heitetään siihen.

Tämä on kuitenkin täydellinen virustentorjuntaohjelma, joten sinun on asennettava se laitteellesi. Asennuksen jälkeen voit kuitenkin asettaa skannerin manuaalisiin tai automaattisiin tarkistuksiin, ja havaittuaan kaikenlaiset haittaohjelmat voidaan poistaa sisäänrakennetuilla virusten poistotyökaluilla.

Paras virusten poistotyökalu Mac-käyttäjille: Sophos Home Free

Mitä pidämme
 • Saatavana Mac- tai Windows-versiot.

 • Pilvipohjainen virustentorjunta.

 • Automaattinen karanteeni ja haittaohjelmien poisto.

Mitä emme pidä
 • Ei viimeaikaisia ​​riippumattomia testituloksia.

 • Satunnaisia ​​vääriä positiivisia.

Mac-tietokoneilla on vähemmän taipumus saada viruksia kuin Windows-tietokoneilla, mutta se ei tarkoita, että ne ovat täysin immuuneja. Virusta tai muuta haittaohjelmaa voi silti saada Maciin, varsinkin jos osallistut riskialttiiseen toimintaan, kuten P2P-tiedostojen jakamiseen tai surffaat mahdollisesti tartunnan saaneilla verkkosivustoilla.

Sophos Home Free -palvelun mukava asia on, että se toimii erittäin hyvin Mac-tietokoneissa. Ja koska se perustui yritysvirustentorjuntaohjelmiin, se on useimmiten tehokas virusten ja muiden haittaohjelmien löytämisessä ja poistamisessa. Se ei kuitenkaan ole harvinaista, että Sophos Home Free varoittaa vääristä positiivisista tuloksista, ja se on joskus menettänyt laillisia uhkia, jotka sen olisi pitänyt saada kiinni.

Siitä huolimatta Sophos on useimmiten hyvä virustentorjuntaohjelma, jolla on myös virusten poistotyökalu, jota voit käyttää, jos virustentorjuntaohjelma on merkinnyt jotain.