Skip to content

Nintendon seitsemän suurinta Wii U -markkinointivirhettä

19 de heinäkuu de 2021

Alusta alkaen Wii U kärsi heikosta myynnistä ja kuluttajien tietämättömyydestä. Jotkut syyttivät itse konsolia, mutta vaikka olisikin yhtä mieltä siitä, että Wii U ei ole “paras” konsoli, kuluttajat eivät ole loogisia kokonaisuuksia, jotka luovat yksityiskohtaiset luettelot Wii U: n teknisistä tiedoista ja ominaisuuksista ja tekevät sitten ”parhaan” valinnan. Kuluttajat saavat jotain, koska he haluavat sitä, ja myynti on taidetta saada kuluttajat uskomaan, että he todella tarvitsevat jotain. Wii U: n vaikeudet eivät olleet, kuten jotkut ovat väittäneet, että nimi oli tyhmä tai konsoli oli alivoimaa; ongelma oli, Nintendo teki kauhean myyntityön. Tässä on katsaus seitsemään tapaan, joilla yritys käänsi myyntiään.

3DS: stä oppimisen epäonnistuminen

Nintendo lupauksensa jälkeen ei tekisi samoja virheitä kuin 3DS: ssä, joka vaati hinnanalennusta ja infuusiopelejä varhaisen letargisen myynnin voittamiseksi, teki monia samoista virheistä Wii U: n kanssa. 3DS: n oppitunti oli, että konsoli tarvitsee tasaisen virran laadukkaista peleistä ja erinomaisen hintatason. Ei tiedetä, mitä Nintendo luuli oppineensa 3DS: stä, mutta se ei ollut sitä.

Huonot mainokset

Emme tiedä, miksi Wii U: n mainokset olivat niin kauheita. Nintendo ymmärsi kerran, miltä hyvän mainoksen pitäisi näyttää. Tämä Wii-mainos on hauska, herättää huomionne ja kertoo selvästi, että Wii on suunniteltu vetoamaan kaikkiin väestötietoihin ja tukemaan kaikkia tyylilajeja. Mikään Nintendo Wii U: lle julkaisemastaan ​​ei ollut lähellä sitä. Ensimmäisenä vuonna jännittävämpi näkemys Wii U: sta paljastui tässä fanien muokkaamassa pelipromo-leikkeiden kokoelmassa. Jotenkin satunnaisella kaverilla YouTubessa oli parempi näkemys konsolista kuin monen miljardin dollarin yritys, joka sen suunnitteli?

Ei tarpeeksi mainoksia

Jopa huonoilla mainoksilla voi olla jonkin verran vaikutusta käyttämällä mielenterveyttä toistavaa toistoa, mutta Nintendo vältteli sellaista yleistä mainontaa, joka saattaisi tehdä heille hyvää. Konsolia mainostettiin niin vähän, että edes monet ydinpelaajat eivät tienneet, että Nintendolla oli uusi konsoli yli vuoden ajan julkaisunsa jälkeen. Jotkut eivät vieläkään. Jotkut ihmiset ovat ehdottaneet, että Nintendo ei investoinut liikaa mainoksiin, koska pelin puute tarkoitti, ettei mainostamiseen ollut paljon. Mutta kuinka surullista, kun selityksesi heikosta suorituksestasi yhdellä alueella on syyttää sitä heikosta suorituksestasi muualla.

Hämmentynyt kolmannen osapuolen tuki

Vuosien ajan Nintendon kotikonsoleista ei ole ollut kilpailijoiden kolmansien osapuolten tukea, mikä johtuu suurelta osin siitä käsityksestä, että vain Nintendon omat pelit menestyvät koskaan täysin heidän järjestelmissään. Yritys vaati, että he kääntyisivät Wii U: n kanssa. Alas, kolmansien osapuolten alkuperäistä tukea edustivat pääasiassa erilaiset vuotta vanhat satamat. EA, joka teki aluksi hyvin vähän vaivaa, luopui melkein välittömästi. Ubisoft pysyi konsolissa pidempään, mutta lopulta kaikki olivat poissa. On tosin vain niin paljon, että voit saada muut yritykset tukemaan sinua, mutta kysymys kuuluu, tekikö Nintendo kaiken voitavansa? Koska yritys teki huonoa työtä myydessään kuluttajille, ei ole kohtuutonta uskoa, että he olivat yhtä tehottomia myydessään kustantajille.

Liian suuri luottamus suusanaan

Jos luet varhaisia ​​haastatteluja Nintendon huippupuhaltimien kanssa, näet heidän ilmaisevan kiihkeän toivonsa siitä, että varhaiset Wii U -adapterit myisivät ystäviään siinä. Ehkä siksi heidän mainoskampanja on ollut niin huono; he ajattelivat, että kuten Wii: ssä, ihmiset kutsuvat ystävänsä pelaamaan ja tämä myisi järjestelmän. Tämä olisi voinut olla parempi suunnitelma, jos Wii U: lla olisi jotain yhtä vakuuttavaa kuin Wii-urheilu, ja on sääli, että he eivät pitäytyneet suunnitelmassaan asentaa muutama minipeli, joka esitti konsolin erityisominaisuudet. Jos odotat asiakkaidesi olevan myyntitiimisi, sinun on annettava heille jotain myytävää.

Ei näytetä, miksi kuluttajat tarvitsevat Wii U: ta

Kun uusi konsoli tulee ulos, ihmiset tarvitsevat selkeän syyn ostaa se. Wii: n avulla ostit sen innovatiiviselle, intuitiiviselle ohjaimelleen. PS3 ja 360 myytiin ylivoimaisella hevosvoimallaan. Wii U: n myötä Nintendo esitteli tuotteen, jonka vetovoimaa ei ollut helppo selittää. Ohjain ei ollut niin yksinkertainen, että isoäitisi voisi käyttää sitä, ja konsolin grafiikka oli askel jäljessä Microsoftin ja Sonyn tulevista konsoleista. Tästä jäi vain ”osta se, koska siinä on Nintendo-pelejä”. Mutta jos se on ainoa myyntivaltti, miksi sisällyttää kallis ohjain? Emme tiedä miten myydä ihmisiä peliohjaimessa. Me todella pidämme siitä, mutta emme pysty keksimään yhtä hyvää viestiä kuin ”intuitiivinen ohjain” tai ”erinomainen grafiikka”. Ilmeisesti Nintendo ei myöskään kyennyt, ja kaikkien heidän konsolissa työskentelynsä vuosien jälkeen kyvyttömyys ajatella vahvaa myyntipistettä viittaa siihen, että heidän olisi pitänyt mennä eri suuntaan.

Liian vähän Nintendo-pelejä

Mikä myy Nintendo-konsoleita? Ensisijaisesti Nintendo-pelit. Joten ei ole yllättävää, että suurin yksittäinen asia, joka pidätti Wii U: ta, oli järjestelmää myyvien pelien puute. Lähes jokaisessa Wii U: n alkuaikoina julkaisemassa pelissä sen ennakoitu käynnistymispäivä liukui monilla kuukausilla (luulisi kaikkien näiden vuosien jälkeen, että Nintendo tietäisi kuinka kauan pelin tekeminen kestää), jättäen Wii U: n omistajille vaihtoehtojen puute. Nintendon ensimmäisten Wii U -julkaisujen laatu oli hieman innoittamaton; heillä ei ollut mitään ensimmäistä vuotta, mikä herätti konsolille yhtä paljon jännitystä kuin Capcom Monster Hunter 3 Ultimate. Vuosien mittaan Wii U sai vankan kirjaston upeita pelejä. Mutta siihen kuluminen kesti kauan liian kauan.