Skip to content

Ohita koko ruutu ja pelaa tietokonepelejäsi ikkunoidussa tilassa

21 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

Suurin osa tietokonepeleistä hallitsee koko näytön, kun pelaat. Mutta riippuen siitä, sallivatko kehittäjät sen, voit ehkä pelata ikkunassa.

Pelin ikkunaaminen vie vain muutaman sekunnin, mutta jotkut pelit eivät tue luonnollisesti ikkunoitua tilaa. Joten saatat joutua toteuttamaan joitain muita toimenpiteitä estääkseen näitä pelejä viemästä koko näyttöä.

Tämä opas koskee Windows 10: tä ja uudempia.

Tarkista Easy-painike

Jotkut pelit antavat nimenomaisesti sovelluksen ajaa ikkunatilassa. Siirry Asetukset-valikkoon ja näet vaihtoehdot, jotka on lueteltu vaihtelevalla kielellä. Jos et näe alla olevia vaihtoehtoja, voit käyttää niitä pelin käynnistysohjelmasta.

 • Ikkunatila: Suorittaa peliä isossa ikkunassa aivan kuten kaikki muutkin sovellukset.
 • Reunaton ikkunatila: Suorittaa pelin ikkunana, joka voi olla koko näyttö tai ei, mutta ilman tavallista kromia (reunukset, työkalurivit jne.) Normaalit sovellukset nauttivat.
 • Koko näytön (ikkunoitu) tila: Suorittaa pelin koko ruudun kokoisena, mutta koko ruudun näkymä on vain maksimoitu ikkuna, joten voit käyttää muita sovelluksia pelin päällä.

Tee Windows toimimaan sinulle

Windows-käyttöjärjestelmä tukee komentorivikytkimiä ohjelmien tiettyjen käynnistysparametrien säätämiseen. Yksi tapa pakottaa suosikkipelisi kaltainen sovellus ajamaan ikkunatilassa on luoda erityinen pikakuvake ohjelman pääohjelmalle ja määrittää sitten kyseinen pikakuvake sopivalla komentorivikytkimellä.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tai napauta ja pidä alhaalla sen tietokonepelin pikakuvaketta, jota haluat pelata ikkunatilassa.

  Jos et näe pikakuvaketta työpöydällä, voit tehdä sellaisen itse. Voit tehdä uuden pikakuvakkeen peliin tai ohjelmaan Windowsissa vetämällä sen työpöydälle Käynnistä-valikosta tai napsauttamalla suoritettavaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella (tai koskettamalla pitkään, jos olet kosketusnäytössä) ja valitsemalla Lähetä> Työpöytä.

 2. Valitse Ominaisuudet.

 3. Lisää Pikakuvake-välilehden Kohde: -kenttään -ikkuna tai -w tiedostopolun lopussa. Jos yksi ei toimi, kokeile toista.

 4. Valitse OK.

Jos saat ”Estetty käytöstä” -sanoman, sinun on ehkä vahvistettava, että olet järjestelmänvalvoja kyseisessä tietokoneessa.

Jos peli ei tue Windowed Mode -toistoa, komentorivikytkimen lisääminen ei toimi. Mutta kannattaa kokeilla. Useat pelit, virallisesti tai epävirallisesti, sallivat Windows-käyttöjärjestelmän hallita niiden esitystapaa.

Vaihtoehtoisia tapoja ikkuna peli

Tässä on joitain muita tapoja kokeilla, jos haluat pelata pelejä ikkunatilassa:

Pikanäppäimet

Jotkut pelit voidaan sommitella uudelleen ikkunaksi painamalla Alt + Enter näppäimiä yhdessä pelin aikana tai painamalla Ctrl + F.

Muokkaa .INI-tiedostoa

Jotkut pelit tallentavat koko näytön tilan asetukset .INI-tiedostoon. He saattavat käyttää riviä ”dWindowedMode” määrittääkseen, suoritetaanko peli ikkunatilassa vai ei. Jos rivin jälkeen on numero, varmista, että se on 1. Jotkut saattavat käyttää Tosi / väärä määritellä asetus.

Käytä DxWnd

Jos peli perustuu DirectX-grafiikkaan, DxWndin kaltaiset ohjelmat toimivat ”kääreinä”, jotka tarjoavat mukautettuja kokoonpanoja pakottaakseen koko näytön DirectX-pelit ajamaan ikkunassa. DxWnd istuu pelin ja Windows-käyttöjärjestelmän välillä; se sieppaa järjestelmän puhelut pelin ja käyttöjärjestelmän välillä ja muuntaa ne ulostuloksi, joka sopii kooltaan muutettavissa olevaan ikkunaan. Mutta jälleen kerran, pelin on luotettava DirectX-grafiikkaan, jotta tämä menetelmä toimisi.

Jos peli on todella vanha …

Jotkut MS-DOS-aikakauden hyvin vanhat pelit toimivat DOS-emulaattoreissa, kuten DOSBox. DOSBox ja vastaavat ohjelmat käyttävät kokoonpanotiedostoja, jotka määrittelevät koko näytön käyttäytymisen mukautettavien kytkimien avulla.

Virtualisointi

Toinen vaihtoehto on ajaa peli virtualisointiohjelmiston, kuten VirtualBox tai VMware, tai Hyper-V-virtuaalikoneen kautta. Virtualisointitekniikan avulla täysin erilainen käyttöjärjestelmä voidaan suorittaa vieraana käyttöjärjestelmänä nykyisen käyttöjärjestelmän istunnon aikana. Nämä virtuaalikoneet toimivat aina ikkunassa, vaikka voit suurentaa ikkunan saadaksesi koko näytön vaikutuksen.

Suorita peli virtuaalikoneessa, jos sitä ei voi suorittaa ikkunatilassa. Pelin osalta se toimii normaalisti. Virtualisointiohjelmisto ohjaa sen ulkonäköä ikkunana isäntäkäyttöjärjestelmässä, ei itse pelinä.

Joitakin huomioita

On muutamia asioita, jotka on pidettävä mielessä, kun yrität muokata pelejäsi:

 • Joitakin pelejä ei voi suorittaa ikkunatilassa riippumatta siitä, mitä yrität.
 • Kumoa mikä tahansa yllä mainituista muutoksista, jos päätät pelata peliä uudelleen koko näytön tai normaalitilassa.