Skip to content

Ohjauspaneelin avaaminen missä tahansa Windows-versiossa (se on todella helppoa)

20 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

Windowsin Ohjauspaneeli on kokoelma sovelmia, tavallaan pieniä ohjelmia, joita voidaan käyttää käyttöjärjestelmän eri ominaisuuksien määrittämiseen.

Esimerkiksi ohjauspaneelin yhden sovelman avulla voit määrittää hiiren osoittimen koon (muun muassa), kun taas toisella voit säätää kaikkia ääntä koskevia asetuksia.

Muita sovelmia voidaan käyttää verkkoasetusten muuttamiseen, tallennustilan asettamiseen, näytön asetusten hallintaan ja paljon muuta. Näet, mitä he kaikki tekevät Ohjauspaneelin sovelmaluettelostamme.

Joten, ennen kuin voit tehdä mitään näistä muutoksista Windowsiin, sinun on avattava Ohjauspaneeli. Onneksi se on erittäin helppo tehdä – ainakin useimmissa Windows-versioissa.

Yllättäen, miten avaat Ohjauspaneelin, eroaa melko vähän Windows-versioiden välillä. Alla on vaiheet Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista ja Windows XP. Katso Mikä Windows-versio minulla on? jos et ole varma.

Vaadittu aika: Ohjauspaneelin avaaminen vie todennäköisesti vain muutaman sekunnin useimmissa Windows-versioissa. Se vie paljon vähemmän aikaa, kun tiedät missä se on.

Avaa Ohjauspaneeli Windows 10: ssä

 1. Valitse alkaa -painiketta.

 2. Tyyppi Ohjauspaneeli.

  Etkö käytä näppäimistöä? Selaa aloitusvaihtoehtoluettelon loppuun ja avaa Windows-järjestelmä kansio.

 3. Valitse Ohjauspaneeli luettelosta.

Useimmissa Windows 10 -tietokoneissa Ohjauspaneeli avautuu Kategoria näkymä, joka lajittelee sovelmat [presumably] loogiset luokat. Jos haluat, voit muuttaa Näytä vaihtoehto Suuret kuvakkeet tai Pienet kuvakkeet näyttää kaikki sovelmat yksittäin.

Avaa Ohjauspaneeli Windows 8: ssa tai 8.1: ssä

Valitettavasti Microsoft teki Windows 8: n ohjauspaneelin käyttämisestä erityisen vaikeaa. He tekivät sen a vähän helpompaa Windows 8.1: ssä, mutta se on silti aivan liian monimutkainen.

 1. Pyyhkäise aloitusnäytössä ylös vaihtaaksesi Sovellukset -näyttö. Tuo sama näyttö näkyviin valitsemalla hiirellä alaspäin osoittava nuolikuvake.

  Ennen Windows 8.1 -päivitystä Sovellukset-näyttö on käytettävissä pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alareunasta tai voit napsauttaa hiiren kakkospainikkeella missä tahansa ja valita Kaikki sovellukset.

  Jos käytät näppäimistöä, VOIT + X pikakuvake tuo esiin Power User -valikon, jolla on linkki ohjauspaneeliin. Windows 8.1: ssä voit myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta avataksesi tämän kätevän pikavalikon.

 2. Pyyhkäise tai selaa Sovellukset-näytössä oikealle ja etsi Windows-järjestelmä kategoria.

 3. Valitse Ohjauspaneeli.

  Windows 8 siirtyy työpöydälle ja avaa ohjauspaneelin.

  Kuten useimmissa Windows-versioissa, Kategoria näkymä on Windows 8: n Ohjauspaneelin oletusnäkymä, mutta suosittelemme sen vaihtamista väitetysti helpommin hallittavaksi Pienet kuvakkeet tai Suuret kuvakkeet näkymä. Tee se valitsemalla Kategoria Ohjauspaneelin yläosassa olevasta valikosta ja valitse sitten kuvakenäkymä.

Avaa Ohjauspaneeli Windows 7: ssä, Vistassa tai XP: ssä

 1. Avaa Käynnistä-valikko.

 2. Valitse Ohjauspaneeli oikealla marginaalilla olevasta luettelosta.

  Windows 7 tai Vista: Jos et näe Ohjauspaneeli luettelossa, linkki on ehkä poistettu käytöstä Käynnistä-valikon mukautuksessa. Kirjoita sen sijaan hallinta Käynnistä-valikon alaosassa olevassa hakukentässä ja valitse sitten Ohjauspaneeli kun se näkyy yllä olevassa luettelossa.

  Windows XP: Jos et näe a Ohjauspaneeli Vaihtoehto, Käynnistä-valikko voi olla ”klassinen” tai linkki on ehkä poistettu käytöstä muokkauksen yhteydessä. Yrittää alkaa > asetukset > Ohjauspaneelitai suorita hallinta Suorita-ruudusta.

Kaikissa kolmessa Windows-versiossa ryhmitelty näkymä näytetään oletusarvoisesti, mutta ryhmittelemätön näkymä paljastaa kaikki yksittäiset sovelmat, mikä helpottaa niiden löytämistä ja käyttöä.

Muita tapoja avata ohjauspaneelin sovelmat

Kuten mainitsimme muutaman kerran edellä, hallinta komento käynnistää Ohjauspaneelin mistä tahansa Windowsin komentoriviliitännästä, mukaan lukien komentokehote.

Lisäksi jokainen ohjauspaneelin sovelma voidaan avata komentokehotteella, mikä on todella hyödyllistä, jos rakennat komentosarjaa tai tarvitset nopean pääsyn sovelmaan. Katso täydellinen luettelo kohdasta Ohjauspaneelin sovelmat komentorivikomennot.

Toinen tapa käyttää ohjauspaneelin sovelmia on sallia GodMode Windowsissa, joka on erityinen kansio, joka sisältää ohjauspaneelin sovelmia. Se ei ole itse Ohjauspaneeli, vaan sen sijaan ohjelmassa olevien työkalujen helppokäyttöinen kansio.