Skip to content

Oletko kyllästynyt roskapostiteksteihin? Estä heidät

19 de maaliskuu de 2021

Tekstiviestien estäminen estää puhelinta vastaanottamasta tekstejä mistä tahansa tietystä numerosta. Tekstien estämiseen on useita syitä, kuten roskapostin lopettaminen tai yhteyksien katkaiseminen jonkun kanssa.

Onneksi sinun ei tarvitse tehdä erityistä viestinestoa; Voit estää tekstit iPhonessa ja Androidissa käyttämällä näihin laitteisiin sisäänrakennettuja asetuksia. Numeroiden estämiseen käytettävä menetelmä on kuitenkin erilainen riippuen sovelluksesta, jota käytät viestien lähettämiseen.

Toinen tapa estää numero lähettämästä sinulle on kirjautua operaattorisi verkkosivustolle käyttääksesi tiliäsi ja määrittämällä viestien esto.

Kun estät numeron lopettaaksesi tekstiviestien vastaanottamisen, estät myös puhelut. Saattaa olla kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka voivat tehdä eron näiden kahden välillä siten, että estät vain tekstit, etkä puhelut, tai päinvastoin, mutta alla kuvatut menetelmät estävät molemmat.

Nämä vaiheet koskevat sekä iPhone- että Android-laitteita valmistajasta (esim. Google, Samsung, HTC) tai operaattorista (kuten AT&T, Sprint, T-Mobile, Verizon) riippumatta.

Tekstiviestien estäminen iPhonessa

On useita tapoja estää tekstit iPhonessa. Kun teet niin, estät paitsi tekstiviestit kyseisestä numerosta, myös puhelut ja FaceTime-puhelut.

Olemassa olevasta tekstiviestistä

 1. Avata Viestit ja napauta keskustelua, joka sisältää estettävän numeron.

 2. Valitse yhteystiedon oikealla puolella oleva nuoli.

 3. Valitse tiedot (merkitty pyöreällä ”i” -kuvakkeella).

 4. Valitse Info (viimeinen painike neljän rivin kohdalla, joka tulee näkyviin).

 5. Selaa alaspäin ja napauta Estä tämä soittaja.

 6. Valitse Estä yhteys vahvistaa.

Viimeaikaisesta puhelusta

Jos yhteyshenkilö on puhelu, avaa puheluluettelo Puhelin- tai FaceTime-sovelluksessa, napauta (i) -kuvakkeen estettävän numeron vieressä ja valitse Estä tämä soittaja.

Asetuksista

Jos sinulla ei ole olemassa olevaa viestiä tai äskettäistä puhelua estäjältä, mutta hän on puhelimesi yhteystieto, voit määrittää puhelun ja tekstin eston Asetuksista.

 1. Avata asetukset.

 2. Napauta Viestit > Estetyt yhteystiedot.

 3. Napauta Lisää uusi.

  Sinun on vieritettävä aivan pohjaan, jos sinulla on paljon olemassa olevia estettyjä numeroita.

 4. Valitse estettävä yhteystieto

Kuinka estää tekstit Androidissa

Ei-toivottujen tekstien estäminen Androidissa riippuu suuresti siitä, mitä viestisovellusta käytät.

Viestit-sovellus

Jos käytät Googlen Viestit-sovellusta puhelimellasi tai tablet-laitteellasi, estä tekstit seuraavien ohjeiden mukaan:

 1. Napauta keskustelua pitkään.

 2. Valitse ympyrä, jonka viiva on sen läpi sovelluksen oikeassa yläkulmassa.

 3. Voit myös ilmoittaa numerosta roskapostiksi ja napauta sitten OK.

Toinen tapa estää tekstit Android Messages -sovelluksessa on avaamalla keskustelu. Sieltä pääset käyttämään oikeassa yläkulmassa olevaa valikkoa Yksityiskohdat > Estä ja ilmoita roskapostista.

Messenger-sovellus

Jos käytät Facebook Messenger -sovellusta oletustekstisovelluksena, estä tekstit Android-laitteellasi seuraavasti:

 1. Pidä keskustelua numerolla, jonka haluat estää.

 2. Napauta valikkopainiketta.

 3. Valitse Lohko.

 4. Napauta Lohko vielä kerran vahvistaaksesi.

Muut tekstinestomenetelmät Androidille

Android-käyttöjärjestelmässä on paljon versioita, jotka ovat edelleen liikkeellä, joten jos käytät sellaista, joka ei vastaa yllä olevia ohjeita, nämä kuvakaappaukset eivät näytä puhelimellasi tai tablet-laitteellasi.

Kokeile yhtä näistä tavoista estää tekstit Androidissa, jos sinulla ei vielä ole onnea:

 1. Avaa keskustelu, napauta kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa ja valitse Estä numeroja napauta sitten OK.

 2. Napauta kolmea pistettä näytön yläosassa ja siirry kohtaan asetukset > Estä numerot ja viestit > Estä numerot. Kirjoita estettävä numero tai valitse yksi niistä Saapuneet tai Yhteystiedotja valitse sitten vihreä plusmerkki lisätäksesi numeron estoluetteloon.

 3. Etsi asetukset tai valikkopainiketta ja selaa sitten mitä tahansa tekstiviesteihin, tekstiviestiin, puheluihin, viesteihin tai muihin sanoihin liittyviä vaihtoehtoja, joita voidaan käyttää kuvaamaan, kuinka joku voisi ottaa sinuun yhteyttä. Siellä pitäisi olla estovaihtoehto.

Tekstiviestien estäminen muissa sovelluksissa

Siellä on niin paljon viestisovelluksia iPhonelle ja Androidille, että kaikkien niiden tekstiviestien esto-ohjeiden luettelointi on epärealistista. Näin estät tekstiviestit muutamissa suosituimmissa:

 • WhatsApp: Meillä on tästä erillinen opas, jossa voit oppia estämään WhatsApp-kontaktin.
 • Signaali: Avaa keskustelu, napauta kolmen pisteen valikkopainiketta ja valitse Keskusteluasetuksetja valitse Lohko.
 • Sähke: Avaa keskustelu, napauta yhteystiedon nimeä yläosassa ja valitse sitten valikkopainike Estä käyttäjä.
 • Google ääni: Alkaen Viestit välilehti, valitse keskustelu, napauta oikeassa yläkulmassa olevaa valikkopainiketta, siirry kohtaan Ihmiset ja vaihtoehdotja valitse sitten Estä <#>.
 • Skype: Valitse keskustelu avataksesi sen, napauta henkilön nimeä yläosassa ja vieritä sitten alareunaan valitaksesi Estä yhteys.
 • Verizon-viestit (viesti +): Et voi estää viestejä Message + -palvelussa, mutta voit tehdä sen Verizon-tililtäsi.

Jos viittaat sähköposteihin teksteinä, tai sähköpostiviestit ovat ensisijainen tekstiviestimuodot ja haluat estää viestit myös siellä, voit. Opi estämään lähettäjät Gmailissa, jos käytät kyseistä sähköpostipalvelua, tai käy näissä Yahoo Mailin, Outlook Mailin, iCloud Mailin, Zoho Mailin tai Yandex.Mailin linkeissä.

Estä tekstiviestit operaattorin kautta

Joillakin operaattoreilla on viestien estotyökalut, joita voit käyttää roskapostiviestien tai tiettyjen numeroiden estämiseen. Tämä voi olla ensisijainen tapa estää viestit, jos olet vanhempi, joka valvoo useita puhelimia, etkä halua lastesi kumoavan rajoituksiasi.

Seuraa näitä linkkejä saadaksesi kaikki tarvittavat tiedot tekstiviestien estämiseksi näiden operaattoreiden verkkosivustoilla riippumatta siitä, minkä tyyppistä puhelinta tilillä käytetään: Verizon, Sprint, T-Mobile. Jos olet AT&T -asiakas, AT&T Call Protect -sovellus on paras tapa estää tietyt numerot tai vilpilliset puhelut.

Jos käytät AT&T: tä, T-Mobilea, Verizonia, Sprintiä tai Bellia, voit ilmoittaa roskapostiteksteistä lähettämällä viestin numeroon 7726 (se tarkoittaa roskapostia). Tämä ei välttämättä estä numeroa lähettämästä sinulle uudelleen tekstiviestejä, mutta se ilmoittaa numeron jatkotutkimusta varten.