Skip to content

Omistatko edelleen iPodia? Näin liität sen kaiutinjärjestelmään

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Analoginen: Suorita aux-johto iPodista stereovastaanottimeen. Käytä 3,5 mm: n uros-2-uros-RCA-sovitinta tai 3,5 mm: n stereo-uros-uros-kaapelia.
 • Telakointiasema: Aseta iPod telakointiasemaan ja kytke telakan 3,5 mm: n analogialähtö stereojärjestelmään aux- tai USB-johdolla.
 • Langaton: Jos iPodilla ei ole Bluetoothia, suoratoista musiikkia iPodista, iPadista tai tietokoneesta Apple Airport Expressin avulla kaiutinjärjestelmään.

Miksi heittää toimiva, kosketusvapaa iPod, jossa on gigatavuja musiikkia, kun voit liittää sen kotistereojärjestelmään? Näytämme, kuinka vanha iPod liitetään kotistereojärjestelmään analogisella / aux-liitännällä, iPod-telakointiasemalla, digitaalisella liitännällä tai langattomalla sovittimella.

Analoginen / Aux-liitäntä

Edut
 • Yksinkertainen.

 • Halpa.

 • Lähes yleinen yhteensopivuus.

Haitat
 • Langallinen yhteys.

 • Voi luoda sekaan kodin ääni- ja viihdejärjestelmiin.

IPodin analogisen lähdön liittäminen on yksinkertaisin ja edullisin tapa käyttää iPodia äänilähteenä. Useimmat tällaiset liitännät tehdään 3,5 mm: n uros-2-uros RCA-sovittimella. Jotkut pienemmät kaiutinjärjestelmät saattavat käyttää vain 3,5 mm: n stereo-uros-uros-kaapelia (tunnetaan myös nimellä ”Aux-johto” tai ”kuulokeliitäntä”). Käytettävä laite riippuu laitteesta, johon liität iPodin.

Kummassakin tapauksessa liitä vain kuulokeliitäntä iPodiin ja aja toinen pää vastaanottimen vastaaviin tuloihin. 3,5 mm: n stereo-uros-uros-liitännässä tulo on nimeltään ”Aux”. 3,5 mm: n uros – 2-uros RCA-sovittimelle tulot ovat punavalkoisia ”stereotulo” -tuloja.

Monissa vanhoissa iPod-laitteissa on pakattu äänitiedostomuoto, kuten MP3. Vaikka nämä muodot kuulostavatkin kuulokkeiden kuuntelulta, ne kuulostavat huonommin huippuluokan äänijärjestelmissä. Aina etsiä laadukkaampaa ääntä, kun mahdollista.

iPod-telakka

Edut
 • Jotkut tarjoavat langattoman kaukosäätimen.

 • Lataa iPod aktiivisesti, kun se on kytkettynä.

Haitat
 • Usein yhteensopiva vain tiettyjen iPod-sukupolvien kanssa.

Telakointiasema voi parantaa kotistereojärjestelmään liitetyn iPodin ulkonäköä ja toimivuutta. Sen sijaan, että telakoitisi iPodin tasaiselle pinnalle, teline tukee sitä helpommassa kulmassa pitäen samalla sen latautuneena. Useimmissa iPod-telakointiasemissa on 3,5 mm: n analogilähtö, joka voidaan liittää kotistereojärjestelmään jommallakummalla edellisessä osassa kuvatuista tavoista. Muista, että monet iPod-telakointiasemat on rakennettu tietylle iPod-sukupolvelle ja saattavat tarvita sovittimia vanhempien tai uudempien laitteiden liittämiseksi.

Digitaalinen yhteys

Edut
 • Erinomainen äänenlaatu.

Haitat
 • Paljon kalliimpaa kuin digitaalinen-analoginen telakka.

Apple suunnitteli iPodin käytettäväksi kannettavana mediasoittimena eikä kotistereojärjestelmän lähdekomponenttina. Vaikka iPod pystyy tallentamaan valtavia määriä bittiä täydellistä digitaalista musiikkia, sen analogisen lähdön äänenlaatu voi kärsiä, kun sitä toistetaan huippuluokan järjestelmien kautta. On joitain telakoita, jotka ohittavat iPodin sisäisen digitaalinen-analoginen muuntimen (DAC) luottaen tiukasti digitaalinen ulostulo.

Sinun ei tarvitse olla kultaisia ​​korvia, jotta kuulet eron pakatun ja pakkaamattoman äänen välillä. Signaalin pitäminen digitaalisena, kun se siirtyy iPodista kaiutinjärjestelmään, takaa paremman äänen.

Mutta valinta digitaalisesta musiikkipalvelimesta analogisten yhteyksien sijasta ei ehkä kannata useimpien ihmisten huomiota, koska ero äänenlaadussa ei aina ole ilmeinen, ja kaikki digitaaliset ratkaisut ovat usein paljon kalliimpia kuin yksinkertainen Aux-johto.

Langattomat sovittimet

Edut
 • Helppokäyttöinen.

 • Edullinen.

Haitat
 • Bluetoothilla on lyhyempi kantama kuin AirPlay tai Wi-Fi.

 • Pakattu ääni, mikä heikentää äänenlaatua.

Apple Airport Expressin kaltaisten tuotteiden avulla voit suoratoistaa musiikkia iPodista, iPadista, kannettavasta tietokoneesta tai tietokoneesta kaiutinjärjestelmään. Tämäntyyppiset lisävarusteet ovat suhteellisen edullisia, AirPlay-yhteensopivia ja helposti liitettäviä: Useimmat käyttävät 3,5 mm: n ja RCA: n stereoliitäntää.

Sen lisäksi, että Apple Airport Express tarjoaa langattoman suoratoiston AirPlayn kautta, se on monipuolinen reititin. Jos kuitenkin yrität liittää iPod Nano- tai iPod Shuffle -laitetta, tarvitset erityyppisen sovittimen langattoman äänen lähettämiseksi kotistereojärjestelmään.

Jos omistat iPod nanon (jossa on Bluetooth-yhteys), tarvitset vain langattoman Bluetooth-sovittimen kaiutinjärjestelmälle. Nämä liitetään tyypillisesti 3,5 mm: n, RCA- tai digitaalisen optisen kaapelin kautta. Kun iPod on muodostanut pariliitoksen sovittimen kanssa ja oikea tulo on valittu, musiikkisi virtaa langattomasti. Vaikka suurin osa Bluetooth-sovittimista on rajoitettu tavalliseen 33-jalkaiseen alueeseen, tehokkaammat ja hieman kalliimmat voivat päästä kauemmas.

Jos omistat iPod Shufflen, sinulle olisi parempi käyttää analogista yhteyttä. Koska Shufflella ei ole langattomia ominaisuuksia, sillä on oltava oma langaton sovitin. Nämä muodostavat tyypillisesti yhteyden laitteiden 3,5 mm: n lähtöporttiin ja lähettävät sitten äänisignaaleja Bluetoothin kautta. Mutta koska tällaiset adapterit vaativat virtaa, voit odottaa, että jonkinlainen ulkoinen akku on kytketty sisään. Tarvitset myös langattoman Bluetooth-sovittimen stereojärjestelmää varten, ja tällaisten sovittimien pariliitos voi olla enemmän hässäkkää kuin on arvoinen, koska kosketusliittymä puuttuu.