Skip to content

On ärsyttävää, kun Android-puhelimesi ei pyöri: Korjaa se

20 de maaliskuu de 2021

Kun vianmääritys tapahtuu Android-näytössä, joka ei pyöri, kun käännät puhelinta sivuttain, etsi yleisin perussyy. Laitteistovika on vähiten todennäköinen, joten uudelleenkäynnistys tai puhelimen päivittäminen ensin on helpoin korjaus.

Olemme koonneet todistettuja korjauksia tähän ongelmaan helpoimmasta vaikeimpaan.

Alla olevien vinkkien pitäisi toimia riippumatta siitä, kuka on valmistanut Android-laitteesi, olipa kyseessä Samsung, Google, Huawei tai mikä tahansa muu Android-käyttöjärjestelmä.

Syy siihen, että Android-näyttö ei pyöri

Mikä tahansa alla olevista ongelmista voi estää näytön pyörimisen oikein, kun käännät puhelinta.

 • Automaattinen kääntö -vaihtoehto on pois päältä tai ei toimi.
 • Käyttämääsi näyttöä ei ole asetettu kiertämään automaattisesti.
 • Viimeaikaiset sovellukset häiritsevät automaattista kiertämistä.
 • Kosketat näyttöä, kun käännät.
 • Android on päivitettävä.
 • G-anturi tai kiihtyvyysanturi on viallinen.

Kuinka kun Android-näyttö ei pyöri

Tämän ongelman on raportoitu tapahtuvan millä tahansa Android-puhelimella, joten siitä ei yleensä tarvitse huolehtia. Käy läpi nämä vaiheet ja sinun pitäisi pystyä ratkaisemaan ongelma.

 1. Ota automaattinen kierto käyttöön. Löydät tämän asetuksen Pika-asetukset-valikosta. Jos näet Automaattinen kääntö korostettu sinisellä, sitten automaattinen kääntö on käytössä. Jos et näe automaattista kiertämistä, mutta siinä on Muotokuva -kuvake, automaattinen kierto on pois käytöstä. Napauta Muotokuva Ota automaattinen kierto käyttöön.

  Jos olet ottanut Talkback-sovelluksen käyttöön esteettömyysasetuksissa, sinun on tiedettävä, että automaattisen kääntämisen ottaminen käyttöön voi aiheuttaa ongelmia. Näytön kääntäminen keskeyttää kaikki parhaillaan käynnissä olevat puhepalautteet.

 2. Älä kosketa näyttöä. Muista, että Android-näyttösi on kosketusnäyttö. Pidä sormeasi näytöllä samalla, kun käännät puhelinta, lukitus ei toimi. Minkä tahansa eleillä on sama vaikutus. Joten aina kun käännät puhelinta, pidä sitä vain rungon reunoista. Jos olet varma, ettet koskettanut näyttöä, kalibroi kosketusnäyttö varmistaaksesi, että näyttö ei tunnista napautuksia, kun et kosketa sitä.

 3. Käynnistä Android-puhelin uudelleen. Puhelimen uudelleenkäynnistys puhdistaa järjestelmän muistin, mikä usein ratkaisee monet outot käyttäytymät. Paitsi että se ratkaisee pienet ongelmat, kuten Android-näytön ei pyöri, se voi myös ratkaista hitauden tai jopa jumiutuneen näytön.

  Tämän pitäisi olla vain uudelleenkäynnistys, ei nollaus. Sinun ei tarvitse nollata Android-puhelinta korjataaksesi tämän ongelman, kun näyttö ei pyöri.

 4. Salli aloitusnäytön kierto. Jos tietty näyttö, kuten aloitusnäyttö, lukitusnäyttö tai äänipuhelunäyttö, ei pyöri, kun muut sovellukset tekevät, tämä ei välttämättä ole ongelma automaattisen käännön ominaisuudessa. Oletusarvoisesti automaattinen kierto ei kierrä näitä näyttöjä. Voit ottaa tämän käyttöön palaamalla takaisin ensimmäisessä vaiheessa kuvattuun automaattisen kierron kuvakkeeseen ja napauttamalla kuvakkeen alapuolella päästäksesi sen asetuksiin. Ota käyttöön vaihtokytkimet Aloitusnäyttö, Lukitusnäyttötai Äänipuhelunäyttö sen mahdollistamiseksi.

 5. Päivitä Android. Uudet käyttöjärjestelmän päivitykset sisältävät usein virheiden ja muiden ongelmien korjauksia. Jos automaattiseen kiertoon vaikuttaa uusia viruksia tai haittaohjelmia, uusimmat päivitykset voivat sisältää korjaustiedostoja. Jos sinulla on muita Android-viruksen oireita, sinun on yritettävä poistaa virus puhelimesta.

  Jos huomaat, että joudut puhdistamaan Android-viruksen, sinun on varmistettava, että asennat hyvän virustorjuntaohjelman, jotta tämä ei toistu tulevaisuudessa.

 6. Tarkista, että kierrät asetuksia käyttämässäsi sovelluksessa. Voit esimerkiksi asettaa videoita kiertämään Google Kuvissa. Nämä sovelluksen asetukset voivat olla ristiriidassa puhelimesi kanssa, joka yrittää kääntää automaattisesti.

 7. Kalibroi Android-anturit. Tähän sisältyy puhelimen siirtäminen kahdeksannen kuvan liikkeellä. Tämä saa kiihtyvyysanturin ja G-anturin muuttamaan asetuksiaan oletusarvoihin. Tämä voi mahdollisesti auttaa puhelinta reagoimaan paremmin käden kääntämiseen, kun haluat kiertää näyttöä.

 8. Poista äskettäin asennetut sovellukset. Jos olet äskettäin asentanut sovelluksia ennen tämän toiminnan alkamista, kyseinen sovellus saattaa aiheuttaa ristiriitoja Androidin automaattisen kierron ominaisuuden kanssa.

 9. Lähetä puhelin korjattavaksi. Perimmäinen syy voi olla viallinen laitteisto ja se saattaa vaatia ammattimaista korjausta.