Skip to content

Onko Alexa-sovelluksesi offline-tilassa? Ehkä se on sinun kaiku laitteesi?

20 de maaliskuu de 2021

Alexa on Amazonin älykäs digitaalinen avustaja. Kun käytät Alexaa Echo-älykaiuttimen ohjaamiseen, äänikomennosi käskevät Echoa soittamaan musiikkia, tarkistamaan säätä, vastaamaan kysymyksiin, toimittamaan uutisia, jakamaan urheilutuloksia, ohjaamaan muita älylaitteita ja paljon muuta.

Vaikka Alexa ja Echo toimivat hyvin yhdessä, toisinaan Alexa ilmoittaa, että Echo-laite on offline-tilassa. Tämä ongelma voidaan yleensä ratkaista nopeasti ja helposti pienellä vianetsinnällä.

Nämä vianmääritysvaiheet koskevat Alexa-yhteensopivia Echo-laitteita, mukaan lukien Echo Dot, Echo, Echo Plus, Echo Studio ja Echo Show.

Syitä siihen, miksi Alexa sanoo kaiku on offline-tilassa

On useita syitä, miksi Echo-laite voi näyttää offline-tilassa, joka ei pysty vastaamaan Alexaan. Älypuhelimesi tai Echo-laitteesi Alexa-sovellus saattaa olla vanhentunut tai Echoa ei ehkä ole kytketty virtalähteeseen. Wi-Fi voi olla täplikäs tai toimintahäiriö, tai kaiku voi olla liian kaukana reitittimestä.

Syystä riippumatta, Alexan ja Echo-laitteen pitäisi synkronoida muutama yksinkertainen vianmääritysvaihe.

Kuinka korjata se, kun Alexa sanoo, että kaiku on offline-tilassa

Kokeile näitä vianetsintävaiheita tässä esitetyssä järjestyksessä aina yksinkertaisista korjauksista monimutkaisempaan ongelmanratkaisuun.

 1. Varmista, että Echo-laite on kytketty verkkovirtaan. Varmista, että pistorasiaan on kytketty virta, ja varmista sitten, että Echo on kytketty oikein sen alkuperäisellä virtalähteellä.

  Punainen valorengas kaikulla osoittaa, että sillä on voimaa. Jos siinä ei ole valoja, siirrä Echo toiseen pistorasiaan ja yritä uudelleen.

 2. Käynnistä Echo-laite uudelleen. Tämä yksinkertainen vianetsintävaihe toimii usein monissa digitaalisissa toimintahäiriöissä tekniikan maailmassa. Käynnistä Alexa-yhteensopiva laite uudelleen ja katso, ratkaiseeko tämä ongelman.

 3. Siirrä Echo lähemmäksi reititintä. Joskus Echo toimii hyvin, mutta se näkyy offline-tilassa Alexa-sovelluksessa, koska Echon ja modeemin tai reitittimen välillä on heikko yhteys. Kaiun siirtäminen lähemmäksi modeemia tai reititintä parantaa Wi-Fi-signaalia.

  Siirrä kaikki kaiun ja modeemin välissä olevat elektroniset laitteet, kuten televisiot, radiot ja mikroaallot. Nämä laitteet voivat häiritä signaalia.

 4. Tarkista Wi-Fi-yhteys. Jos Wi-Fi ei ole käytössä, kaiku näkyy offline-tilassa. Tarkista, toimiiko reititin ja että sen näyttövalot ovat vihreitä. Jos palaa punainen valo, reitittimessä on ongelma. Käynnistä modeemi uudelleen ja käynnistä reititin uudelleen saadaksesi Wi-Fi takaisin toimintaan.

  Jos korjaat Wi-Fi-ongelman, katkaise kaiun virta ja kytke se sitten uudelleen päälle. Laitteen tulisi muodostaa yhteys uudelleen Wi-Fi-verkkoon ja ilmestyä uudelleen Alexa-sovellukseen online-tilassa.

 5. Varmista, että älypuhelimesi ja Echo ovat samassa Wi-Fi-verkossa. Jos älypuhelimesi ja Alexa-sovelluksesi ovat eri Wi-Fi-verkoissa, Echo ei pysty vastaamaan. Varmista, että molemmat ovat samassa verkossa.

 6. Päivitä Echon ohjelmistoversio. Vaikka kaiun pitäisi saada päivitykset automaattisesti, vanhentunut ohjelmistoversio voi aiheuttaa offline-ongelman. Tarkista Echo-laitteen ohjelmistoversio ja päivitä se tarvittaessa.

  Päivitä Alexa manuaalisesti kaiun avulla sanomalla Tarkista ohjelmistopäivitykset.

 7. Käynnistä Alexa-sovellus uudelleen puhelimellasi. Yksinkertainen ohjelmistovirhe voi olla ongelma. Käynnistä Alexa-sovellus uudelleen Asetukset-valikosta ja käynnistä sitten sovellus uudelleen. Katso, ratkaiseeko tämä offline-ongelman.

 8. Päivitä Alexa-sovellus iPhonessa tai Androidissa. Jos sovelluksen uudelleenkäynnistys ja uudelleenkäynnistys eivät toimineet, päivitä sovellus. Mene iTunes App Storeen tai Google Playhin ja tarkista, onko päivitetty versio saatavilla. Kun olet päivittänyt sovelluksen, tarkista, ratkaiseeko se offline-ongelmat.

 9. Poista ja asenna sovellus uudelleen. Jos Alexa-sovelluksen uudelleenkäynnistys ja päivitys ei auttanut, poista Alexa-sovellus iPhonesta tai Android-laitteesta. Asenna sitten Alexa-sovellus uudelleen iTunes App Storesta tai Google Playsta.

 10. Päivitä Wi-Fi-verkkotiedot. Toinen Alexa-sovelluksessa offline-tilassa näkyvän Echon syyllinen on se, että muutit äskettäin esimerkiksi Wi-Fi-verkkosi nimeä tai salasanaa, jos muutit. Päivitä nämä tiedot ja katso, ratkaiseeko tämä ongelman.

 11. Peruuta Echo-laitteen rekisteröinti. Kun tilaat Echo-laitteen, se rekisteröidään Amazon-tilillesi ennen kuin se lähetetään sinulle. Jos se ei näy Alexa-sovelluksessa, rekisteröi laite ja rekisteröi laite uudelleen.

  Jos ostit Echon käytettyinä, mutta edellinen omistaja ei rekisteröinyt sitä Amazon-tililtään, ota yhteyttä Amazon-tukeen ja pyydä heitä rekisteröimään se.

 12. Palauta kaiun tehdasasetukset. Kun kaikki muu epäonnistuu ja Alexa-sovellus ei edelleenkään näytä Echo-laitetta online-tilassa, palauta Echo alkuperäisiin asetuksiinsa. Jos valitset tämän vaihtoehdon, rekisteröi se Amazon-tilillesi ja anna laitteen asetukset uudelleen Alexa-sovellukseen käyttääksesi sitä.

  Voit suorittaa tämän prosessin Alexa-sovelluksesta tai suoraan laitteesta.

 13. Ota yhteyttä Amazonin Alexa-laitteisiin. Jos et edelleenkään pysty ratkaisemaan ongelmaa, Amazonilla on runsaasti vianmääritysresursseja, mukaan lukien haettava tietokanta ja yhteisöfoorumi.