Skip to content

Onko älypuhelimen käyttö latauksen aikana vaarallista?

15 de kesäkuu de 2021

Parhaita tapoja ladata matkapuhelinta on paljon sääntöjä. Olet ehkä kuullut huhun, että matkapuhelimet voivat räjähtää, jos käytät niitä latauksen aikana, mutta tämä ei ole tarkka. Useat tulipaloon syttyneet matkapuhelimet olivat uutisissa, mutta yksikään niistä ei löytynyt puhelimen samanaikaisesta käytöstä ja lataamisesta.

Mistä huhu alkoi?

Alkuperäinen uutinen, joka todennäköisesti aloitti huhun, ei ilmoittanut täydellisiä yksityiskohtia. Vuonna 2013 ilmestyneen tarinan mukaan kiinalaisen lentoemännän iPhone 4 räjähti, kun hän käytti sitä latauksen aikana. Kuten käy ilmi, hoitaja käytti jälkimarkkinoiden laturia, ei Applen laturia, joka toimitetaan puhelimen mukana. Tuo viallinen laturi oli melkein varmasti syy tapahtumaan.

Onko lataaminen matkapuhelimen käytön aikana vaarallista?

Räjähdyksiä ei todennäköisesti tapahdu normaalissa tilanteessa, jos käytät puhelinta sen lataamisen aikana valmistajan hyväksymällä akulla ja laturilla. Osta varaosat ja kaapelit luotettavalta valmistajalta. Jos et ole varma, ota yhteyttä puhelimen valmistajaan saadaksesi hyväksyttävät vaihtoehdot.

Kuinka voin välttää latausongelmia?

Riskin rajoittamiseksi:

  • Käytä laitteen kanssa yhteensopivia paristoja ja virtalähteitä.
  • Käytä ylijännitesuojaa, kun lataat puhelinta, varsinkin kun matkustat.
  • Älä jätä puhelinta kuumaan autoon. Lämpö voi vahingoittaa akkua.