Skip to content

Onko Chromebookisi jäätynyt? Selvitä, kuinka korjaan sen ilmaiseksi

20 de maaliskuu de 2021

Voit korjata jäädytetyn Chromebookin tekemällä useita vaiheita. Tässä tarkastellaan Chromebookien toimintahäiriöiden syitä ja ehdotuksia näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Jäädytettyjen Chromebookien syitä

Chromebook on mikä tahansa kevyt kannettava tietokone, jossa on Chrome OS, riisuttu käyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu ensisijaisesti työskentelemään verkossa Google-sovellusten kanssa. Monet yritykset valmistavat nyt Chromebookeja, mutta koska näillä laitteilla on sama ohjelmisto, kullakin on altis monille samoille ongelmille.

Yleensä Chromebookit jumittuvat, lukittuvat tai lakkaavat vastaamasta seuraavista syistä:

 • A käynnissä oleva ohjelma.
 • Laite, joka on kytketty Chromebookiin.
 • Ongelmia Chrome-käyttöjärjestelmässä.
 • Sisäiset laitteisto-ongelmat Chromebookissa.

Jäädytetyn Chromebookin korjaaminen

Kokeile näitä strategioita saadaksesi Chromebookin toimimaan uudelleen.

 1. Poista kaikki USB-asemat, kuulokkeet tai muut ulkoiset laitteet. Näiden laitteiden poistaminen sekoituksesta voi auttaa sinua selvittämään ongelman.

 2. Tarkista virheilmoitukset. Jos sinulle näytetään virheilmoitus Chromebookin ollessa jumissa, kirjoita viesti muistiin ja etsi Google sitten tarkasta tekstistä toisella laitteella saadaksesi tietoa mahdollisista vaiheista. Voit myös katsoa lisäohjeita Chrome OS: n ohjesivustolta.

 3. Tuo Chrome OS: n Tehtävienhallinta ja sulje jotkut sovellukset. Jos voit silti käyttää näppäimistöä, voit käyttää pikavalintayhdistelmää myös Tehtävienhallinnan avaamiseen: Paina Siirtää+Paeta samanaikaisesti. Skannaa käynnissä olevien sovellusten ja verkkosivujen luettelo. Jos näet jonkin, joka vie paljon muistia, napsauta sitä ja valitse Lopeta tehtävä.

 4. Suorita uusi uudelleenkäynnistys. Jos et voi hallita hiiren kohdistinta, pidä -näppäintä alhaalla Teho , kunnes Chromebook sammuu. Kun kytket sen takaisin päälle, avaa Tehtävienhallinta, ja harkitse harvoin käytettyjen sovellusten poistamista, jotka vievät liian paljon resursseja. Pidä silmällä uudempia sovelluksia, joita et tunnista. Lajittele sovellusluettelo valitsemalla sarakeotsikot.

 5. Tyhjennä akku. Jos Chromebook on jumissa eikä sammu, irrota tietokone virtalähteestä ja anna akun tyhjentyä. Odota kolme tuntia, jotta CPU: lla on aikaa jäähtyä, ennen kuin kytket laturin takaisin päälle ja käynnistät laitteen.

 6. Suorita kova nollaus. Jos Chromebookisi ei käynnisty lainkaan, suorita kova nollaus pitämällä painettuna virkistää+Teho noin viiden sekunnin ajan.

  Päivitä-näppäin näyttää pyöreältä nuolelta ja sijaitsee yleensä näppäimistön yläosassa. Joissakin Chromebookeissa on päivityspainikkeet, jotka näyttävät erilaisilta. Lisätietoja laitteen löytämisestä on laitteen käyttöoppaassa.

  Kova nollaus käynnistää Chromebookin laitteiston uudelleen. Siksi saatat menettää joitain ohjauslevyn ja näppäimistön määritysasetuksia. Et silti menetä mitään sovelluksia tai tiedostoja, paitsi mahdolliset kohteet Lataukset kansio.

 7. Suorita Powerwash (tehdasasetusten palautus) Chromebookilla.

  Tehdasasetusten palautus tai tehopesu ei ole sama kuin tehdasasetusten palautus. Tehdasasetusten palautus poistaa kaikki tiedostosi ja palauttaa laitteen alkuperäisiin asetuksiin. Harkitse tätä menetelmää vain viimeisenä keinona.

 8. Korjaa se ammattimaisesti. Jos sinulla on edelleen ongelmia Chromebookin kanssa, sillä on todennäköisesti sisäisiä laitteisto-ongelmia. Tarkista laitteen takuu nähdäksesi, saatko ammattilaisen tarkastelemaan sitä ilmaiseksi.