Skip to content

Onko DSL oikea Internet-ratkaisu sinulle?

20 de maaliskuu de 2021

Digital Subscriber Line -tekniikka tarjoaa nopean Internet-palvelun kodeille ja yrityksille. Se kilpailee kaapeli- ja muun laajakaistayhteyden kanssa. DSL: n takana oleva tekniikka tarkoittaa, että verkko ja puhelinpalvelu jakavat saman puhelinlinjan häiritsemättä joko ääni- tai verkkoyhteyksiäsi.

DSL-nopeus

Basic DSL tukee enimmäislatausdatanopeuksia välillä 1,544 Mbps ja 8,448 Mbps. Todelliset nopeudet vaihtelevat käytännössä riippuen kuparipuhelinlinjan asennuksen laadusta ja puhelinlinjan pituudesta, joka tarvitaan palveluntarjoajan tilalaitteiden (joskus yleisesti kutsutaan keskusvirastoksi) saavuttamiseksi.

Symmetrinen vs. epäsymmetrinen DSL

Useimmat DSL-palvelutyypit ovat epäsymmetrisiä – tunnetaan myös nimellä ADSL. ADSL tarjoaa suurempia latausnopeuksia kuin latausnopeudet, kompromissin, jonka useimmat kotitalouspalvelujen tarjoajat tekevät vastaamaan paremmin tyypillisten kotitalouksien tarpeita, jotka yleensä tekevät paljon enemmän latauksia. Symmetrinen DSL ylläpitää yhtä suuria tiedonsiirtonopeuksia sekä latauksille että latauksille.

Asuinrakennusten DSL-palvelu

Tunnettuja DSL-palveluntarjoajia Yhdysvalloissa ovat AT&T (U-jae), Verizon ja Frontier Communications. Monet pienemmät alueelliset palveluntarjoajat tarjoavat myös DSL: ää. Asiakkaat, jotka tilaavat DSL-palvelusuunnitelman, maksavat kuukausittaisen tai vuosittaisen tilauksen ja heidän on hyväksyttävä palveluntarjoajan palveluehdot. Useimmat palveluntarjoajat toimittavat tarvittaessa asiakkailleen yhteensopivaa DSL-modeemilaitteistoa, vaikka laitteistoa on yleensä saatavana jälleenmyyjien kautta.

Yritysten DSL-palvelu

Sen lisäksi, että se on suosittu kodeissa, monet yritykset luottavat DSL: ään Internet-palvelussaan. Yritysten DSL eroaa asuinrakennusten DSL: stä useilla keskeisillä ominaisuuksilla:

  • Symmetristä DSL: ää käytetään tyypillisesti, koska yritykset tuottavat yleensä enemmän lähtevää liikennettä kuin tyypillinen koti.
  • Palveluntarjoajat myyvät usein korkeamman tason palveluja asiakkailleen, mukaan lukien korkeammat tiedonsiirtosuunnitelmat, tärkeimmät asiakastukivaihtoehdot tai muiden tuotteiden niputtaminen.

Vuokranantajat voivat valita bisnesluokan DSL: n. Normaalisti asuntoluokan DSL rajoittaa laitteiden samanaikaista käyttöä. Esimerkiksi U-Verse ei teknisesti salli enempää kuin neljä yhteyttä, ja mitä enemmän ihmisiä tai laitteita käyttää asuinpalvelua, sitä hitaampi palvelu on kaikille käyttäjille.

Ongelmia DSL: n kanssa

DSL-palvelu toimii vain rajoitetulla fyysisellä etäisyydellä, eikä se ole käytettävissä monilla alueilla, joilla paikallinen puhelininfrastruktuuri ei tue DSL-tekniikkaa.

Vaikka DSL on ollut yleinen Internet-palveluntyyppi monien vuosien ajan, yksittäisten asiakkaiden kokemus voi vaihdella suuresti sijainnin, palveluntarjoajan, asuinpaikan puhelinjohtojen laadun ja muiden teknisten tekijöiden mukaan.

Kuten muidenkin Internet-palvelumuotojen kohdalla, DSL: n hinta vaihtelee alueittain. Alue, jolla on vähän palveluntarjoajia, voi olla kalliimpaa kilpailun puutteen vuoksi.

DSL ei toimi melkein yhtä nopeasti kuin kuitu Internet-yhteydet. Jotkut nopeat langattomat vaihtoehdot tarjoavat kilpailukykyisen nopeuden.

Koska DSL-linjat käyttävät samaa kuparijohtoa kuin langallinen puhelinpalvelu, kaikkien kotona tai yrityksessä olevien langallisten puhelimien on käytettävä erityisiä suodattimia, jotka yhdistävät puhelimen ja seinäpistokkeen. Jos näitä suodattimia ei käytetä, DSL-yhteys voi vahingoittua.