Skip to content

Onko iPadilla SIM-kortti?

19 de maaliskuu de 2021

Vain iPad-mallit, jotka tukevat datayhteyttä matkapuhelinverkkojen kautta, edellyttävät SIM-korttia. Subscriber Identity Module -kortti, joka todentaa liitetyn tilin henkilöllisyyden, antaa iPadin kommunikoida matkapuhelintornien kanssa muodostaakseen yhteyden Internetiin.

Tämä SIM-kortti on käytännössä sama kuin monissa älypuhelimissa oleva SIM-kortti. Aiemmin SIM-kortit oli usein sidottu tiettyyn operaattoriin. Tämän seurauksena jotkut iPadit lukittiin tiettyyn operaattoriin SIM-kortilla, joka ei toiminut muiden operaattoreiden kanssa, ellei iPad ole vankina.

Mikä on Applen SIM-kortti? Ja onko minulla sellainen?

Jos luulet, että on hankalaa, että jokainen SIM-kortti on sidottu tiettyyn teleyritykseen ja jokainen iPad lukitaan kyseiseen yritykseen, et ole yksin. Apple kehitti yleisen SIM-kortin, jonka avulla iPadia voidaan käyttää minkä tahansa tuetun operaattorin kanssa.

Ehkä paras ominaisuus Applen SIM-kortilla on, että se mahdollistaa halvemmat datasuunnitelmat matkustettaessa kansainvälisesti. Sen sijaan, että lukitsisit iPadin alas, kun otat kansainvälisen matkan, voit kirjautua kansainväliseen operaattoriin.

Applen SIM-kortti esiteltiin iPad Air 2: ssa ja iPad Mini 3: ssa. Sitä tuetaan iPad Mini 4: ssä, alkuperäisessä iPad Prossa ja uudemmissa malleissa.

Miksi haluan poistaa tai vaihtaa SIM-korttini?

Yleisin syy SIM-kortin vaihtamiseen on päivittää iPad uudempaan malliin samassa matkapuhelinverkossa. SIM-kortti sisältää kaikki tiedot, joita iPad tarvitsee matkapuhelintilillesi. Korvaavan SIM-kortin voidaan lähettää myös, jos alkuperäisen SIM-kortin uskotaan olevan vahingoittunut.

SIM-kortin pudottamista ja asettamista takaisin käytetään joskus vianmääritykseen iPadin omituiselle käyttäytymiselle, etenkin Internetiin liittyvälle toiminnalle, kuten iPadin jäätymiselle yrittäessään avata verkkosivua Safari-selaimessa.

Kuinka voin poistaa ja vaihtaa SIM-korttini?

Jos iPadissasi ei ole SIM-korttia, se on vain Wi-Fi-malli, jota ei voida yhdistää matkapuhelinverkkoon.

SIM-kortin paikka iPadissa on sivussa, iPadin yläosaa kohti. IPadin yläosa on kameran sivu. Koti-painikkeella varustetuissa iPadissa voit kertoa, että pidät iPadia oikeaan suuntaan, jos Koti-painike on näytön alareunassa.

IPadissa on SIM-kortin poistotyökalu. Tämä työkalu on kiinnitetty pieneen pahvilaatikkoon iPadin ohjeiden ohella. Jos sinulla ei ole SIM-kortin poistotyökalua, voit käyttää paperiliitintä saman tavoitteen saavuttamiseksi.

Poista SIM-kortti etsimällä pieni reikä SIM-korttipaikan vierestä. Paina joko SIM-kortin poistotyökalulla tai paperiliittimellä työkalun pää pieneen reikään. SIM-korttikelkka poistuu, jolloin voit poistaa SIM-kortin ja työntää tyhjän lokeron tai uuden SIM-kortin takaisin iPadiin.

Kaavio SIM-korttipaikoista on saatavana Applen tuesta.