Skip to content
iOS

Onko iPhone 12: lla 5G? Kyllä

19 de maaliskuu de 2021

IPhone 12 (kaikki mallit) on Applen ensimmäinen puhelin, joka sisältää 5G: n. Jos et ole perehtynyt tähän uuteen verkkotyyppiin, se lupaa erittäin nopeat nopeudet ja matalan viiveen, jotta voit ladata elokuvia nopeammin, suoratoistaa suurella tarkkuudella ja saada sujuvamman online-pelattavuuden saadaksesi enemmän reaaliaikaista kokemusta.

5G: n massiivinen nopeustehostus

Nopeuksilla, jotka ovat teoreettisesti 20 kertaa nopeampi kuin 4G, 5G: n tärkein myyntivaltti on ehdottomasti sen nopeus.

Apple sanoo, että iPhone 12 -käyttäjät voivat ihanteellisissa olosuhteissa odottaa latausnopeutta, joka on kaksi kertaa nopeampi kuin 4G: llä: 4 Gbps 5G: llä ja 2 Gbps 4G LTE: llä.

Käytettävissäsi on kuitenkin kolmenlaisia ​​5G-laitteita sijaintisi ja palveluntarjoajasi mukaan: matalakaistainen, keskikaistainen ja mmWave. Käyttämäsi määrää nopeuden ja kattavuuden.

  • Matalakaistainen 5G voi mennä kauimpana, joten se kattaa suurimman alueen tavoittaa eniten ihmisiä, mutta sen nopeudet eivät ole yhtä suuret kuin muut bändit.
  • mmAaltotai millimetrin aalto antaa nopeimmat 5G-nopeudet, mutta se on erittäin epäluotettava. Se ei tunkeudu seiniin, joten se ei toimi sisätiloissa, ja tarvitset usein suoran näköyhteyden 5G-tornilla, jotta voit käyttää sen nopeutta.
  • Keskikaistainen 5G on keskellä kahta, joissa yhdistyvät molempien parhaat puolet: kunnolliset nopeudet ja hyvä kattavuus.

Et voi valita käytettävää 5G-tyyppiä, koska operaattori määrittää ne ja missä käytät 5G: tä, mutta asia on, että nopeus vaihtelee valtavasti näiden asioiden perusteella.

Esimerkiksi Verizonin 5G-verkossa olevan iPhone 12: n sanotaan pystyvän saavuttamaan gigabitin latausnopeuden 200 Mbps: n latauksella.

4 Gbps: n Apple-väitteiden saaminen edellyttää, että iPhone 12 voi toimittaa mmWave-verkossa. Vain Yhdysvalloissa olevat mallit tukevat tätä korkeamman taajuuden 5G-versiota.

5G: n saaminen iPhone 12: een

Joten miten saat sen? Valitettavasti pelkkä 5G iPhone: n omistaminen ei anna sinulle pääsyä kaikkiin näihin etuihin, koska 5G-verkot eivät ole käytettävissä kaikkialla. Jos onnistut pääsemään tähän seuraavan sukupolven verkkoon, puhelimesi toimii paljon suuremmalla nopeudella, mutta jos ei, olet jumissa 4G: n tavoin, kuten vanhemmat iPhonet.

5G-verkot ovat toiminnassa kaikkialla (tosin hajallaan), mutta sinun on ensin tehtävä kaksi asiaa, ennen kuin ymmärrät 5G: n täyden hyödyn iPhone 12: ssa:

  1. Selvitä, missä operaattoriltasi on 5G-palvelu.
  2. Tilaa suunnitelma, joka on yhteensopiva tämän uuden verkon kanssa (useimmat sisältävät sen oletuksena).

Jos et matkustaa paljon ja asut alueella, jota ei tällä hetkellä peitä 5G, et yksinkertaisesti saa 5G-tason palvelua. Vaikka omistat iPhone 12: n.

Halusitpa sitten hankkia puhelinta tai sinulla on jo se, mutta et voi saada nopeuden parannusta, katsokaa, mitkä operaattorit tarjoavat 5G: tä juuri nyt. Jokaisella niistä on kattavuuskartat, joiden avulla voit nähdä tarkalleen, missä kaupungeissa ja joskus korttelissa on 5G.

Jos 5G ei ole saapunut sinne, missä vietät suurimman osan ajastasi, eikä ole mitään takeita siitä, että sinulla on se pian, suosittelemme välttämään uutta iPhonea toistaiseksi, jos olet kiinnostunut siitä vain paremmista nopeuksista.

Koska tarvitset tiedonsiirtosuunnitelman 5G: n käyttämistä varten, sinun tulisi valita yksi operaattoriltasi, joka tukee 5G: tä. Suurin osa heistä sisällyttää sen osaksi kaikkia rajattomia suunnitelmiaan:

  • Verizon: Käynnistä rajoittamaton, pelaa enemmän rajoittamattomasti, tee enemmän rajoittamattomasti, saa enemmän rajoittamaton ja Just Kids
  • AT&T: Rajoittamaton eliitti, Rajoittamaton lisä ja Rajoittamaton käynnistin
  • T-Mobile: Essentials, Magenta ja Magenta Plus

Muista, että MVNO: t (virtuaaliset matkapuhelinoperaattorit) eivät välttämättä tue 5G: tä vain siksi, että heidän käyttämiensä tornien omistajat tukevat sitä. Esimerkiksi Visible ei tue 5G: tä vasta jonkin aikaa Verizonin jälkeen.

5G-erityisominaisuudet

5G vaatii enemmän virtaa iPhonelta. Tämä käy selvästi ilmi Tomin oppaan tarjoamista testeistä, joissa verrataan kuinka kauan iPhone 12 -akku kestää, kun sitä käytetään 5G-verkossa 4G-verkon kanssa. Se osoitti 2 tunnin eron sekä tavallisessa että Pro-versiossa.

Jos seuraat tätä linkkiä, näet, kuinka iPhone 12: n akun kestotestit verrataan iPhone 11: n yli 4G: n ja joihinkin muihin 5G-yhteensopiviin Android-laitteisiin. On selvää, että otat akun osuman, jos käytät 5G koko ajan.

Onneksi et välttämättä tarvitse 5G-tason nopeuksia kaikki teet puhelimellasi. Verkon selaaminen on todennäköisesti tarpeeksi vilkas ilman 5G: tä, ja sama koskee sään tarkistamista, vanhojen valokuvien varmuuskopiointia jne.

Applella on muutama ratkaisu, joiden on tarkoitus auttaa sinua käyttämään 5G: tä, kun sitä tarvitset, mutta poista se käytöstä, kun et:

Älykäs akun hallinta

Samoin kuin virransäästötilassa, joka poistaa joitain puhelimesi ominaisuuksia käytöstä, kun tarvitset sen kestämään pidempään, iPhone 12 sisältää Smart Data -tilan (asetuksissa nimeltään 5G Auto) 5G: n poistamiseksi käytöstä samaan tarkoitukseen.

Kun iPhonesi ei tarvitse 5G-nopeuksia, kuten päivittäessään taustaa, se käyttää LTE: tä automaattisesti akun säästämiseksi. Mutta heti kun nopeudella on merkitystä – jos lataat suosikkiesityksesi kauden – iPhone 12 siirtyy 5G: hen.

Siirtyminen hitaampaan verkkoon tekee tietenkin kaiken hitaammaksi. Mutta jos tarvitset 5G muita asioita, kuten tiedostojen lataamista tai videopuheluita varten, voit aina valita manuaalisesti 5G.

Ohjelmiston optimointi

iPhone 12 käyttää myös sovellusten optimointitekniikkaa antaakseen joidenkin sovellusten hyötyä 5G: stä oletettavasti käyttämättä ylimääräistä virtaa.

Se voi määrittää, onko sinulla rajoittamaton tietosuunnitelma, jotta se voi olla rennompaa ja antaa sinun käyttää 5G: tä useammassa sovelluksessa, koska datan käyttö ei ole huolenaihe. Esimerkiksi käyttöönotto Salli enemmän tietoja 5G: stä voit nojata 5G-yhteyteen saadaksesi HD-FaceTime-puheluja, ladata iOS-päivityksiä ja suoratoistaa videoita ja kappaleita.