Skip to content

Onko Macin tallennusjärjestelmä nuuska?

19 de maaliskuu de 2021

Kuinka nopea se uusi asema on, jonka kytket Maciin? Blackmagic Disk Speed ​​Test on yksi Mac-tietokoneellesi tarjolla olevista ilmaisista levyn vertailutyökaluista, joka voi antaa sinulle alhaisen nopeuden Macin levyllä.

Mikä on Blackmagic Disk Speed ​​Test?

Mitä pidämme
 • Yksi yksinkertaisimmista käyttölaitteen suorituskyvyn työkaluista.

 • Tulokset sekunneissa.

 • Suunniteltu video-ammattilaisille, mutta toimii kenellekään.

 • Vapaa.

Mitä emme pidä
 • Ei tarjoa kattavia tietoja suorituskyvystä.

 • Rajoitetut määritysvaihtoehdot.

 • Ei tiedonkeruuta useiden nopeustestien vertailua varten.

Jos yritit selvittää levyn nopeusluokituksen tarkistamalla valmistajan verkkosivuston, olet saattanut törmätä markkinointimateriaaleihin, jotka sisälsivät suoritusnumeroita ilman asiayhteyttä. Tämä on yksi syy käyttää Blackmagic Disk Speed ​​Test -toimintoa arvioimaan Macin eri näkökohtien suorituskykyä, mukaan lukien sisäisten tai ulkoisten tallennusasemien suorituskyky.

Blackmagic Disk Speed ​​Test aloitti ilmaisena apuohjelmana, joka sisältyy mihin tahansa Blackmagic Design -video- ja -tuotteeseen multimedian sieppaamiseen, toistamiseen ja muokkaamiseen. Ilmaisesta sovelluksesta tuli suosittu Mac-harrastajien keskuudessa, koska se on helppo tapa tarkistaa järjestelmäasemiensa, fuusioasemiensa ja SSD-asemiensa suorituskyky. Vaikka Blackmagic asettaa sovelluksen vapaasti kaikkien saataville, voit nähdä videon sieppauksen ja toiston korostamisen sen suunnittelussa.

Kuinka saada Blackmagic-levyn nopeustesti

Blackmagic julkaisi sovelluksen yleisölle Mac App Storen kautta. Jos et ole ladannut ilmaista Blackmagic Disk Speed ​​Test -sovellusta, napsauta Macia Sovelluskauppa -kuvake Dockissa lataamaan nopeustesti Macin Applications-kansioon.

Kuinka suorittaa Blackmagic-levyn nopeustesti

Kun olet valmis testaamaan Macin sisäistä tai ulkoista asemaa:

 1. Tuoda markkinoille Blackmagic-levyn nopeustesti sovellukset-kansiosta tai käyttämällä telakan Launchpadia.

 2. Klikkaa asetukset Käynnistä-painikkeen yläpuolella oleva painike.

 3. Klikkaus Valitse Kohde-asema avattavasta valikosta.

 4. Vasemmassa paneelissa Finder -näytössä valitse testattava levy- tai Mac-asema ja napsauta sitten Avata.

 5. Klikkaa asetukset -painiketta ja valitse sitten sovelluksen käyttämän stressitiedoston koko. Vaihtoehdot vaihtelevat 1 Gt – 5 Gt.

 6. Klikkaa Nopeustesti Käynnistä -painiketta ja katso, kun tiedot latautuvat ruudulle.

Koko testi kestää noin 16 sekuntia, mutta se toistuu uudestaan ​​ja uudestaan. Pysäytä testi napsauttamalla alkaa -painiketta.

Kuinka lukea tuloksia

Kahden nopeusmittarin alapuolella on Toimiiko se ja Kuinka nopeasti tulospaneelit. Toimiiko se paneeli sisältää luettelon yleisimmistä videoformateista, aina yksinkertaisista PAL- ja NTSC-tiedostoista aina 2K-muotoisiin. Jokaisessa paneelin muodossa on useita vaihtoehtoja väribittisyvyydelle ja yksittäisille luku- tai kirjoitusvalintaruuduille. Testin aikana paneeli täyttää vihreät valintamerkit jokaiselle formaatille, syvyydelle sekä luku- ja kirjoitusnopeudelle, joita testattava äänenvoimakkuus tukee videon sieppauksessa ja toistossa.

Kuinka nopeasti paneeli toimii samalla tavalla, mutta valintaruutujen sijaan se näyttää kirjoitus- ja lukukehysnopeudet, joita testattava asema tukee jokaisessa muodossa.

Testikokovaihtoehdot

Blackmagic viittaa testikokoon stressin koona. Se on nukketiedoston koko, jota sovellus käyttää kirjoittamiseen ja lukemiseen. Vaihtoehdot ovat 1 Gt, 2 Gt, 3 Gt, 4 Gt ja 5 Gt. Valitsemasi koko on tärkeä. Ihannetapauksessa sen on oltava suurempi kuin mikään välimuisti, jonka kiintolevy saattaa sisällyttää suunnitteluun. Ajatuksena on varmistaa, että levyn nopeustesti testaa kirjoitus- ja lukunopeudet mekaanisen aseman levyille tai SSD: n flash-muistimoduuleille, eikä aseman ohjaimessa käytetylle nopeammalle muistivälimuistille.

Testaa nykyaikaisen aseman suorituskykyä käyttämällä 5 Gt: n stressikokoa. Anna testin suorittaa lisäksi useampi kuin yksi kirjoitus- ja lukusykli. Kun testaat SSD-asemaa, käytä pienintä stressikokoa, koska et ole niin huolissasi sisäisestä välimuistista.

Kuinka testata fuusioasemaa

Fuusioasemaa testattaessa on vaikea ennustaa, mihin videotiedostot tallennetaan, nopealle SSD: lle tai hitaalle kiintolevylle. Kuitenkin, jos haluat mitata fuusioaseman suorituskyvyn, käytä suurempaa 5 Gt: n stressitiedostokokoa ja tarkkaile nopeusmittareita tarkasti.

Kun aloitat testin, näet todennäköisesti suhteellisen hitaammat kirjoitus- ja lukunopeudet, kun ensimmäiset testit kirjoitetaan hitaammalle kiintolevylle. Jossain vaiheessa Mac päättää testitiedoston, jota käytät usein, ja siirtää sen nopeammalle SSD: lle. Voit nähdä tämän tapahtuvan kirjoitus- ja lukemisen nopeusmittareissa.

Todellinen testi

Testi alkaa kirjoittamalla testitiedosto kohdelevylle ja sitten lukemalla testitiedosto takaisin. Todellinen kirjoittamiseen käytetty aika on rajoitettu 8 sekunnin testiin, jolloin lukutesti alkaa, joka kestää myös 8 sekuntia.

Kun kirjoitus- ja lukusykli on valmis, testi toistetaan kirjoittamalla 8 sekuntia ja sitten lukemalla 8 sekuntia. Testi jatkuu, kunnes napsautat alkaa -painiketta uudelleen pysäyttääksesi sen.

Tulokset

Tulokset ovat siellä, missä Blackmagic Disk Speed ​​Test tarvitsee eniten työtä. Samalla kun Toimiiko se ja Kuinka nopeasti paneelit tarjoavat tärkeitä tietoja, joita videoalan ammattilaiset tarvitsevat. Kaksi nopeusmittaria, jotka mittaavat suorituskykyä megatavuina / s, osoittavat vain hetkellisen nopeuden.

Jos katsot nopeusmittareita testin aikana, ne hyppäävät melko vähän. Nopeus, joka näytetään, kun napsautat Käynnistä-painiketta, on vain nopeus kyseisenä hetkenä. Et saa raporttia keskinopeudesta tai huippunopeudesta. Jopa tämän rajoituksen avulla saat kohtuullisen pallokentän kuvan siitä, kuinka nopeasti taajuusmuuttaja toimii.

Lopulliset ajatukset

Blackmagic Disk Speed ​​Test antaa nopean testin aseman suorituskyvyn selvittämiseksi. Se on myös hyödyllinen mitattaessa ulkoisten koteloiden suorituskykyä, kun niihin on asennettu sama asema. Levyn nopeustesti toimii hyvin nähdäkseen nopeasti, kuinka hyvin tallennusjärjestelmä toimii.

Jopa ilman kykyä kirjata huippu- ja keskimääräistä suorituskykyä testin aikana, Blackmagic-levyn nopeustestin tulisi olla osa jokaisen Mac-harrastajan vertailutyökaluja.