Skip to content

Onko Nextdoor turvallinen? 10 tapaa pysyä turvassa

5 de huhtikuu de 2021

Olet ehkä kuullut Nextdoorista – suositusta sosiaalisesta verkostosta, joka on suunniteltu naapureille yhteydenpitoon ja yhteydenpitoon toistensa kanssa lähialueilla.

Vaikka Nextdoor ottaa käyttäjien turvallisuuden ja yksityisyyden vakavasti sisällyttämällä alustalle useita turvaominaisuuksia, ohjeita ja käytäntöjä, se ei silti ole täysin tuntematon huijauksille, petoksille tai häirinnälle.

Jos haluat pysyä mahdollisimman turvallisena Nextdoorin käytön aikana, muista ottaa huomioon seuraavat vinkit, jos aiot liittyä tai olet jo olemassa oleva käyttäjä.

Lue Nextdoorin tietosuojakäytäntö

On tärkeää olla tietoinen siitä, miten Nextdoor kerää tietojasi. Nextdoor kertoo, mitä tietoja se kerää sinulta ja miten sitä käytetään Nextdoaden tietosuojakäytännössä. Jos et pidä siitä, miten tietojasi kerätään ja käytetään, sinun ei pitäisi olla alustalla.

Ota huomioon, että Nextdoor kerää tietoja selaimestasi ja laitteestasi. Tämä tarkoittaa, että jos käytät Nextdooria useilla alustoilla (tietokoneellasi, puhelimellasi, tabletillasi), se kerää tietoja kaikista näistä paikoista. Ja jos rekisteröidyt Nextdooriin Facebook-tilisi kautta, se voi käyttää tietoja myös sieltä.

Piilota katunumerosi

Tärkein yksityisyydensuojaominaisuus, jota hallitset, on kyky piilottaa kadunumerosi kaikkien lähialueeltasi. Naapurit näkevät edelleen kadunimesi, mutta eivät tiedä täydellistä osoitettasi, joten voit auttaa suojaamaan itseäsi tulemasta kiusaamisen kohteeksi (online tai offline).

Voit tehdä tämän valitsemalla profiilikuva oikeassa yläkulmassa ja valitse sitten asetukset > Yksityisyys. Etsi Näytä osoite naapurustolleni nimellä ja valitse vaihtoehto, joka näyttää vain kadun nimen.

Lähetä varoen

Vaikka profiilisi ja viestisi näkyvyys on rajoitettu vain naapurustosi jäsenille, on tärkeää miettiä ennen lähettämistä. Et halua roskapostia naapureihisi, kiinnittää negatiivista huomiota itsellesi tai luoda tarpeetonta konfliktia.

Missä tahansa naapurustossa voi olla vain 100 kotitaloutta ja jopa 3000. Se on erittäin suuri määrä, ja vaikka he ovat paikallisia, useimmat ovat todennäköisesti vielä vieraita sinulle.

Nextdoorilla ei tällä hetkellä ole ominaisuutta, jonka avulla voit lähettää viestejä mukautettuun luetteloon valituista naapureista, kuten Facebook. Kun lähetät viestin, postitat kaikille lähialueellasi, joten pidä tämä mielessä – ja ehkä harkitse yksityisten viestien käyttämistä henkilökohtaisempiin keskusteluihin.

Nextdoorissa on myös Lähiympäristö-ominaisuus, jonka avulla ympäröivät kaupunginosat voivat valikoivasti jakaa viestejä keskenään. Jos lähetät jotain lähiseudulle, ei ole mitään tapaa tehdä niin täysin nimettömänä. Nimesi, naapurustosi ja valokuvasi jaetaan, mutta Lähiympäristön jäsenet eivät näe koko osoitettasi tai yhteystietojasi.

Tee tutkimuksesi suosituksista

Naapurit voivat suositella yrityksiä tuotteilleen ja palveluilleen, mutta tämä ei takaa, että he tekevät hyvää työtä – tai että he ovat jopa laillisia. On raportoitu, että Nextdoor-käyttäjät palkkaavat urakoitsijoita kodin korjaamiseen, mutta heille jää vain keskeneräinen tai puutteellinen projekti maksettuaan tuhansia dollareita.

Sen lisäksi, että tutkit yrityksiä asianmukaisesti (lukea online-arvosteluja, pyytää viitteitä, tarkistaa pätevyydet ja sertifikaatit jne.) Tuotteistaan ​​/ palveluistaan, ota huomioon yksityisviestien naapurit, jotka tiedät, jotka ovat tehneet liiketoimintaa heidän kanssaan, ja kysy heidän kokemuksestaan.

Tapaa naapureita henkilökohtaisesti maksuja varten

Jos aiot palkata tai maksaa naapurille jostain, vältä tekemästä sitä verkossa – varsinkin jos et ole tavannut heitä henkilökohtaisesti. Samaa sääntöä tulisi soveltaa maksun hyväksymiseen naapurilta.

Huijarit tuntevat hyvin käyttävänsä kolmansien osapuolten maksualustoja saadakseen henkilökohtaisia ​​tietoja ja maksuja kaikenlaisilta epäilyttäviltä uhreilta. Jos naapuri kieltäytyy tapaamasta henkilökohtaisesti ja hyväksymästä tai tarjoamalla käteismaksua, on mahdollista, että he yrittävät huijata sinua.

Älä koskaan jaa henkilökohtaisia ​​tietojasi

Kaikenlaisten henkilökohtaisten tietojen toimittaminen naapurille Nextdoorin kautta vaarantaa tilisi vaarantumisen, rahan menettämisen tai arvokkaiden esineiden menettämisen.

Vältä antamasta Nextdoor-kirjautumistietoja, sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa, PayPal-sähköpostiosoitetta, luottokorttitietoja, pankkitiliä, sosiaaliturvatunnusta tai muita henkilökohtaisia ​​tietoja Nextdoorin kautta.

Varo varjoisia viestejä

Joskus huijari voidaan havaita vain etsimällä tunnettuja merkkejä. Varo jotakin seuraavista, jos saat yksityisviestin naapurilta:

  • Kirjoitusvirheet, väärin kirjoitetut sanat ja huono kielioppi;
  • Useita fontteja ja hankalia aksenttisijoituksia;
  • Nextdoor-salasanaasi koskevat viestit; ja
  • Linkit eivät täsmää (linkin teksti ei vastaa selaimen alaosassa näkyvää linkkiä, kun viet hiiren osoittimen sen päälle).

Lue lisää tietojenkalasteluhuijauksista ja siitä, miten voit suojautua.

Ilmoita sopimattomasta sisällöstä ja käyttäjistä

Kuka tahansa Nextdoorissa voi ilmoittaa sisällöstä, jonka mielestä se rikkoo yhteisön sääntöjä. Viesteistä, kommenteista ja käyttäjäprofiileista voidaan raportoida, jotta Nextdoorin henkilökunta voi tarkistaa toimintaansa ja ryhtyä tarvittaviin toimiin.

Ilmoita viestistä tai kommentista valitsemalla posterin / kommentoijan nimen oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla Ilmoita viesti tai Ilmoita kommentista. Jos haluat ilmoittaa naapurista, siirry päävalikosta Naapurit-sivullesi tai välilehdelle, valitse naapuri, josta haluat ilmoittaa, ja valitse sitten alanuoli (verkko) tai kolme pistettä (mobiilisovellus) ja sen jälkeen Raportti.

Et voi estää muita käyttäjiä Nextdoorissa kuten muissakin suosituissa sosiaalisissa verkostoissa. (Voit kuitenkin mykistää heidät lopettaa viestien näkemisen.) Tämä voi aiheuttaa ongelman, jos käyttäjä, jonka haluat tavoittaa sinut, lähettää sinulle edelleen yksityisiä viestejä. Ilman estotoimintoa et voi tehdä muuta kuin ilmoittaa heistä ja jättää huomiotta heidän viestinsä.

Viesti naapurustossa johtaa roskapostista tai epäilyttävästä toiminnasta

Nextdoor-johdot ovat naapurustosi säännöllisiä naapureita, joilla on erityisiä valmiuksia auttaa seuraamaan ja valvomaan naapuruston toimintaa. Jos näet jotain epäilyttävää, lähetä asia suoraan heille.

Valitettavasti Nextdoor-liidit eivät voi rajoittaa kenenkään käyttäjän lähettämistä tai poistaa niitä kokonaan naapurustosta, mutta ne voivat ainakin äänestää poistamaan viestit, jotka heidän mielestään ovat rikkoneet Nextdoorin ohjeita.

Tutustu Nextdoorin tunnettujen huijausten ohjeisiin

Nextdoor pitää käyttäjät ajan tasalla tunnetuista huijauksista, joita foorumi parhaillaan käsittelee päivittämällä sen Rikollisuus ja turvallisuus -osio Nextdoorin Ohje-resursseissa.

Tällä hetkellä kirjoituksen aikana tiedetään olevan huijaus lahjakorttien edullisista tuotteista, joissa ilmoitetaan ylellisyystuotteita, jotka on listattu “liian hyvällä ollakseen totta” alhaisella hinnalla.