Skip to content

Onko sinulla D3dx9_38.dll-virhe? Näin korjaat sen

21 de maaliskuu de 2021

D3dx9_38.dll-tiedosto on yksi monista DLL-tiedostoista, jotka sisältyvät Microsoft DirectX-ohjelmistokokoelmaan. Tämä tarkoittaa, että d3dx9_38.dll-ongelmat aiheutuvat tavalla tai toisella DirectX-ongelmasta.

Koska useimmat Windows-pohjaiset pelit ja edistyneet grafiikkaohjelmat käyttävät DirectX: tä, d3dx9_38.dll -virheet näkyvät yleensä vain näitä ohjelmia käytettäessä.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 10, 8, 7, Vista, 2000 ja XP. D3dx9_38.dll ja muut DirectX-ongelmat voivat vaikuttaa kaikkiin Microsoftin käyttöjärjestelmiin Windows 98: n jälkeen.

D3dx9_38.dll -virheet

On useita tapoja, joilla d3dx9_38.dll -virheet voivat näkyä tietokoneellasi. Useat yleisemmistä spesifisistä d3dx9_38.dll -virheilmoituksista on lueteltu alla.

 • D3DX9_38.DLL ei löydy
 • Tiedostoa d3dx9_38.dll ei löydy
 • Tiedosto d3dx9_38.dll puuttuu
 • D3dx9_38.dll ei löydy. Asentaminen uudelleen saattaa auttaa korjaamaan tämän

Vaikka d3dx9_38.dll -virhesanoma saattaa koskea mitä tahansa ohjelmaa, joka käyttää Microsoft DirectX: ää, videopelit ovat yleinen yleinen säie. Olipa kyseessä peli tai tavallinen sovellus, d3dx9_38.dll -virheet voivat ilmetä missä tahansa DLL-tiedoston pyytämiskohdassa, kuten pelin tai ohjelman käynnistyessä tai sen ensimmäisen asennuksen yhteydessä.

Miten D3dx9_38.dll -virheitä korjataan

Älä lataa d3dx9_38.dll DLL-tiedostoa erikseen mistään ”DLL-lataussivustosta”. On useita eri syitä, joiden vuoksi DLL-tiedostojen lataaminen näistä sivustoista ei ole koskaan hyvä idea. Jos olet jo ladannut d3dx9_38.dll, poista se mistä tahansa laitat ja jatka näillä ohjeilla.

 1. Käynnistä tietokone uudelleen, jos et ole vielä tehnyt niin. D3dx9_38.dll-virhe saattaa olla huijaus ja yksinkertainen uudelleenkäynnistys voi puhdistaa sen kokonaan.

 2. Asenna Microsoft DirectX: n uusin versio. Mahdollisuudet ovat, että päivittäminen DirectX: n uusimpaan versioon korjaa virheen d3dx9_38.dll ei löydy.

  Microsoft julkaisee usein päivityksiä DirectX: ään päivittämättä versionumeroa tai kirjainta, joten muista asentaa uusin julkaisu, vaikka versio olisikin teknisesti sama.

 3. Olettaen, että Microsoftin uusin DirectX-versio ei korjaa vastaanottamaasi d3dx9_38.dll-virhettä, etsi DirectX-asennusohjelma peli- tai sovellus-CD: ltä tai DVD: ltä. Yleensä, jos peli tai muu ohjelma käyttää DirectX: ää, ohjelmistokehittäjät sisällyttävät kopion DirectX: stä asennuslevylle.

  Joskus levylle sisältyvä DirectX-versio sopii joskus, vaikkakaan usein, paremmin ohjelmaan kuin uusin verkossa saatavilla oleva versio.

 4. Poista peli tai ohjelmisto ja asenna se sitten uudelleen. Jotain on saattanut tapahtua ohjelman tiedostoille, jotka toimivat d3dx9_38.dll: n kanssa ja uudelleenasennus voi tehdä temppun.

  Joskus ohjelman poistaminen normaalin asennuksen poisto-apuohjelman kautta ei poista kaikkia ohjelman jäännöksiä. Nämä jäljellä olevat tiedostot saattavat edelleen aiheuttaa DLL-virheitä, joten on parasta varmistaa, että ne todella poistetaan, ennen kuin asennat sovelluksen uudelleen, minkä voit tehdä yhdellä näistä ilmaisista asennuksen poisto-ohjelmistotyökaluista.

 5. Palauta d3dx9_38.dll-tiedosto uusimmasta DirectX-paketista. Jos yllä olevat vianmääritysvaiheet eivät ole auttaneet ratkaisemaan d3dx9_38.dll -virhettä, yritä purkaa d3dx9_38.dll-tiedosto erikseen DirectX-paketista.

 6. Päivitä näytönohjaimen ohjaimet. Vaikka se ei ole yleisin ratkaisu, joissakin tilanteissa tietokoneen näytönohjaimen ohjainten päivittäminen saattaa korjata tämän DirectX-ongelman.

Tarvitsetko lisää apua?

Jos et halua korjata tätä ongelmaa itse, katso ohjeet kuinka korjaan tietokoneeni? saat täydellisen luettelon tukivaihtoehdoistasi sekä apua kaikessa matkan varrella, kuten korjauskustannusten selvittäminen, tiedostojen poistaminen, korjauspalvelun valitseminen ja paljon muuta.