Skip to content

Onko sinulla D3dx9_39.Dll-virhe? Näin korjaat sen

21 de maaliskuu de 2021

D3dx9_39.dll-tiedosto on yksi Microsoft DirectX -ohjelmistokokoelman monista tiedostoista. Tämä tarkoittaa, että d3dx9_39.dll-ongelmat aiheutuvat tavalla tai toisella ongelmasta Microsoft DirectX: ssä.

Koska DirectX on useimpien Windows-pohjaisten pelien ja edistyneiden grafiikkaohjelmien käytössä, d3dx9_39.dll -virheet näkyvät yleensä vain näitä ohjelmia käytettäessä.

D3dx9_39.dll -virheet voivat näkyä tietokoneellasi useilla tavoilla. Jotkut yleisimmistä d3dx9_39.dll -virheilmoituksista on lueteltu alla.

 • D3DX9_39.DLL ei löydy
 • D3dx9_39.dll ei löydy. Asentaminen uudelleen saattaa auttaa korjaamaan tämän
 • Tiedostoa d3dx9_39.dll ei löydy
 • Tiedosto d3dx9_39.dll puuttuu

D3dx9_39.dll -virhesanoma voi koskea mitä tahansa ohjelmaa, joka käyttää Microsoft DirectX: ää, mutta se koskee yleensä videopelejä. D3dx9_39.dll-virhe saattaa näkyä, kun ohjelma tai peli käynnistetään ensimmäisen kerran tai jossain vaiheessa alkuasennuksen aikana.

Joitakin yleisiä pelejä, joiden tiedetään tuottavan d3dx9_39.dll -virheitä, ovat Combat Arms, Evidyon: Project Volucris, League of Legends, Persian prinssi, Warhammer 40,000: Dawn of War, ja enemmän.

D3dx9_39.dll ja muut DirectX-ongelmat voivat vaikuttaa kaikkiin Microsoftin käyttöjärjestelmiin Windows 98: n jälkeen. Tämä sisältää Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP ja Windows 2000.

Miten D3dx9_39.dll -virheitä korjataan

Älä lataa d3dx9_39.dll DLL-tiedostoa erikseen mistään ”DLL-lataussivustosta”. On useita eri syitä, joiden vuoksi DLL-tiedostojen lataaminen näistä sivustoista ei ole koskaan hyvä idea.

Jos olet jo ladannut d3dx9_39.dll jostakin näistä DLL-lataussivustoista, poista se mistä tahansa laitat ja jatka näillä ohjeilla.

 1. Käynnistä tietokone uudelleen, jos et ole vielä tehnyt niin. D3dx9_39.dll-virhe saattaa olla huijaus ja yksinkertainen uudelleenkäynnistys voi puhdistaa sen kokonaan.

 2. Asenna Microsoft DirectX: n uusin versio. Todennäköisesti päivittäminen DirectX: n uusimpaan versioon korjaa virheen d3dx9_39.dll ei löydy.

  Microsoft julkaisee usein päivityksiä DirectX: ään päivittämättä versionumeroa tai kirjainta, joten muista asentaa uusin vapauta vaikka versiosi olisi teknisesti sama. Sama DirectX-asennusohjelma toimii kaikkien Windows-versioiden kanssa, mukaan lukien Windows 10, 8, 7, Vista, XP ja muut. Se korvaa puuttuvat DirectX 11-, DirectX 10- ja DirectX 9 -tiedostot.

 3. Olettaen, että Microsoftin uusin DirectX-versio ei korjaa saamaasi d3dx9_39.dll-virhettä, etsi DirectX-asennusohjelma peli- tai sovellus-CD: ltä tai DVD: ltä. Yleensä, jos peli tai muu ohjelma käyttää DirectX: ää, ohjelmistokehittäjät sisällyttävät kopion DirectX: stä asennuslevylle. Joskus levylle sisältyvä DirectX-versio sopii joskus, vaikkakaan usein, paremmin ohjelmaan kuin uusin verkossa saatavilla oleva versio.

  Etsimäsi DirectX-ohjelma voidaan nimetä dxsetup tai jotain vastaavaa. Yksi nopea tapa löytää se on etsiä levyltä tiedostojen hakutyökalulla, kuten Kaikki.


 4. Poista peli tai ohjelmisto ja asenna se sitten uudelleen. Jotain on voinut tapahtua ohjelman tiedostoille, jotka toimivat d3dx9_39.dll: n kanssa ja uudelleenasennus voi tehdä temppun.

  Joskus jopa asennuksen poistamisen jälkeen osa tiedostoista jää jäljelle, mikä saattaa silti aiheuttaa ongelmia, jotka viime kädessä näyttävät d3dx9_39.dll -virhesanoman. Kokeile sen sijaan ilmaista asennuksen poisto-työkalua, jotta voit olla varma, että koko ohjelma ja kaikki siihen liittyvät tiedostot poistetaan ennen sen uudelleenasentamista.

 5. Palauta d3dx9_39.dll-tiedosto uusimmasta DirectX-paketista. Jos yllä olevat vianmääritysvaiheet eivät ole auttaneet ratkaisemaan d3dx9_39.dll -virhettä, yritä purkaa d3dx9_39.dll-tiedosto erikseen DirectX-asennuspaketista.

 6. Päivitä näytönohjaimen ohjaimet. Vaikka se ei ole yleisin ratkaisu, joissakin tilanteissa tietokoneen näytönohjaimen ohjainten päivittäminen saattaa korjata tämän DirectX-ongelman.

Tarvitsetko lisää apua?

Jos et halua korjata tätä ongelmaa itse, katso ohjeet kuinka korjaan tietokoneeni? saat täydellisen luettelon tukivaihtoehdoistasi sekä apua kaikessa matkan varrella, kuten korjauskustannusten selvittäminen, tiedostojen poistaminen, korjauspalvelun valitseminen ja paljon muuta.