Skip to content

Onko sinulla ongelmia AirDropin kanssa? Nämä vinkit saavat sen toimimaan

19 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

AirDrop ei toimi iOS- tai Mac-laitteellasi? Onneksi AirDropin toimimisen ei tarvitse olla hiuksia vetävä tapahtuma. Nämä vinkit auttavat sinua jakamaan valokuvia, verkkosivuja, melkein mitä tahansa id = ”are-you-löydettävissä-airdrop”>

Oletko löydettävissä AirDropista?

AirDropissa on muutama asetus, jolla hallitaan, näkevätkö muut iOS- tai Mac-laitteesi. Nämä asetukset voivat estää laitteita näkymästä tai sallivat vain joidenkin henkilöiden nähdä sinut.

AirDrop käyttää kolmea etsintäasetusta:

 • Pois: Kukaan lähiverkossasi ei näe laitettasi.
 • Vain kontaktit: Vain henkilöt, jotka ovat läsnä Yhteystiedot-sovelluksessa, näkevät laitteesi AirDrop-verkossa.
 • Kaikki: Kaikki lähellä olevat laitteet, joissa AirDrop on käytössä, voivat nähdä sinut laitteellasi.

Vahvista tai muuta iOS-laitteesi AirDrop-hakuasetuksia seuraavasti:

 1. Tuo esiin pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alareunasta Ohjauskeskus.

 2. Napauta Pudottaa lentokoneesta.

 3. AirDrop näyttää kolme löydettävää asetusta.

Voit käyttää samoja löydettäviä asetuksia Macissa tuomalla AirDropin Finderiin seuraavasti:

 1. Valitaan Pudottaa lentokoneesta alkaen a Finder-ikkunan sivupalkki tai valitsemalla Pudottaa lentokoneesta alkaen Finderin Go valikossa.

 2. Napsauta avautuvassa AirDrop Finder -ikkunassa nimettyä tekstiä Anna minun löytää minut.

 3. Näkyviin tulee avattava valikko, jossa näkyvät kolme etsintäasetusta.

Tee valinta, jos sinulla on ongelmia sen kanssa, että muut näkevät laitteesi; valitse Kaikki löytöasetuksena.

Ovatko Wi-Fi ja Bluetooth käytössä?

AirDrop luottaa molempiin Bluetooth-laitteisiin tunnistamaan 30 jalan etäisyydellä olevat laitteet ja Wi-Fi-yhteyden todellisen luokan = ”comp mntl-sc-block mntl-sc-block-html” suorittamiseksi. ja Bluetooth Jakaminen-valikossa:

 1. Tuo jaettava kohde, kuten valokuva, esiin ja napauta sitten Jakaminen.

 2. Jos joko Wi-Fi tai Bluetooth on poistettu käytöstä, AirDrop tarjoaa tarvittavien verkkopalvelujen käynnistämisen. Napauta Pudottaa lentokoneesta.

 3. AirDrop tulee saataville.

Macissa AirDrop voi ottaa Bluetoothin käyttöön, jos se ei ole käytössä.

 1. Avaa Finder Windows ja valitse Pudottaa lentokoneesta kohde sivupalkissa tai valitse Pudottaa lentokoneesta alkaen Finder Mennä valikossa.

 2. AirDrop Finder -ikkuna avaa tarjouksen ottaa Bluetooth käyttöön, jos se ei ole käytössä.

 3. Klikkaa Ota Bluetooth käyttöön -painiketta.

 4. Ota Wi-Fi käyttöön joko käynnistämällä Järjestelmäasetukset alkaen Telakka tai valitse Järjestelmäasetukset alkaen Omenavalikko.

 5. Valitse Verkko asetuspaneeli.

 6. Valitse Wi-Fi Verkko-paneelin sivupalkista.

 7. Klikkaa Ota Wi-Fi käyttöön -painiketta.

Voit suorittaa saman toiminnon myös Macin valikkoriviltä, ​​jos Verkko-valintaikkunassa on valittuna Näytä Wi-Fi-tila valikkorivillä.

Vaikka Wi-Fi ja Bluetooth ovat käytössä, on mahdollista, että Wi-Fi: n ja Bluetoothin kytkeminen pois päältä ja takaisin päälle voi korjata satunnaisen ongelman ilman, että AirDrop-verkossa näkyy laitteita.

 • IOS-laitteissa sekä Wi-Fi että Bluetooth voidaan kytkeä päälle tai pois päältä asetukset.
 • Macissa Wi-Fi ja Bluetooth ovat saatavana erillisinä valintaikkunoina Järjestelmäasetukset.

Ovatko kaikki AirDrop-laitteet hereillä?

Ehkä yleisin AirDropin käytössä kohtaama ongelma on laitteen epäonnistuminen, koska se nukkuu.

IOS-laitteissa AirDrop vaatii näytön olevan aktiivinen. Macissa tietokone ei saa nukkua, vaikka näyttö voidaan himmentää.

 • Paina iOS-laitteissa Nukkua / herätä -painiketta herättääksesi laitteen. Jos iOS-laitteesi näyttää lukitusnäytön, AirDrop voi silti toimia, vaikka sinun on hyväksyttävä kaikki lukitusnäytössä näkyvät AirDrop-ilmoitukset.
 • Macissa voit herättää tietokoneen painamalla mitä tahansa näppäintä, liikuttamalla hiirtä, napauttamalla ohjauslevyä tai painamalla virtakytkintä hetkellisesti.

Voit myös käyttää Macin Energiansäästäjä-asetuspaneelia estämään tietokonetta nukkumasta tai asettamaan pidemmän ajanjakson ennen nukkumaanmenoa.

Lentokonetila ja Älä häiritse

Toinen yleinen virhe, joka aiheuttaa AirDrop-ongelmia, on unohtaa, että laite on lentokonetilassa tai Älä häiritse.

Lentokonetila poisti käytöstä kaikki langattomat radiot, mukaan lukien Wi-Fi ja Bluetooth, joiden käyttöön AirDrop luottaa.

Voit tarkistaa lentokonetilan ja muuttaa sen asetuksia valitsemalla asetukset > Lentokonetila. Voit käyttää AirPlane-tilan asetuksia myös Ohjauspaneeli pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alareunasta.

Älä häiritse iOS-laitteissa ja Macissa voi estää AirDropin toimimasta oikein. Molemmissa tapauksissa Älä häiritse -toiminto estää ilmoitusten toimittamisen. Tämä ei vain estä sinua näkemästä AirDrop-pyyntöjä, mutta se tekee laitteestasi myös tunnistamattoman.

Päinvastoin ei ole totta, vaikka olisit Älä häiritse -tilassa, voit lähettää tietoja AirDropin kautta.

 • IOS-laitteilla: Tuo esiin pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alareunasta Ohjauskeskusja napauta sitten Älä häiritse -kuvaketta (neljänneskuu) vaihtaaksesi asetusta.
 • Macissa: Klikkaa Ilmoitus valikkorivin kohta tuo esiin ilmoituspaneeli. Selaa sitten ylöspäin (vaikka olisit jo yläosassa) nähdäksesi Älä häiritse asetukset. Vaihda asetusta tarvittaessa.

AirDrop Ilman Bluetoothia tai Wi-Fi-yhteyttä

AirDropia on mahdollista käyttää Macissa ilman Bluetooth- tai Wi-Fi-yhteyttä. Kun Apple julkaisi ensimmäisen kerran AirDropin, se rajoitettiin tiettyihin Applen tukemiin Wi-Fi-radioihin, mutta käy ilmi, että hieman säätämällä voit ottaa AirDropin käyttöön tuetuissa kolmansien osapuolien Wi-Fi-laitteissa. Voit käyttää AirDropia myös langallisessa ethernet-verkossa. Tämä voi sallia monien aikaisempien Mac-tietokoneiden (2012 ja vanhemmat) olla AirDrop-yhteisön jäseniä.