Skip to content

Onko sinulla uusi iPhone? Näin yhdistät Apple Watchin

2 de huhtikuu de 2021

On aina jännittävää saada uusi iPhone. Mutta jos sinulla on jo Apple Watch, jonka haluat muodostaa pariliitoksen uuteen iPhoneen, sinun on noudatettava oikeita vaiheita varmistaaksesi, että et menetä mitään tietoja. Näin muodostetaan pari Apple Watchin ja uuden iPhonen kanssa.

Ihannetapauksessa sinulla on sekä uusi iPhone että vanha, josta päivität. Jos et, siirry tämän artikkelin lopussa olevaan ”Mitä tehdä, jos sinulla ei ole vanhaa iPhonea” -osioon.

Apple-kellon yhdistäminen uuteen iPhoneen

 1. Aloita vanhasta iPhonesta, jonka vaihdat. Päivitä puhelimessa ensin iOS: n uusimpaan versioon. Kun se on valmis, tarkista, onko Apple Watch päivitettävä watchOS: n uusimpaan versioon. Jos on, suorita päivitys.

  Tämä saattaa tuntua tarpeettomalta, mutta se ei ole. Uudessa iPhonessasi on uusin käyttöjärjestelmä, joten sinun on päivitettävä sekä vanha iPhone että Watch varmistaaksesi, että kaikki tiedonsiirrot ja asennus onnistuvat sujuvasti.

 2. Varmista, että vanha iPhone synkronoi Apple Watchin terveys- ja aktiivisuustiedot iCloudiin. Tämä on avain tietojen siirtämiseen uuteen iPhoneen.

  Tee tämä menemällä asetukset > [your name] > iCloud ja varmista, että Terveys liukusäädin on päällä / vihreä.

 3. Varmuuskopioi vanha iPhone Maciin tai PC: lle tai varmuuskopioi vanha iPhone iCloudiin, kumpi haluat.

  Jos käytät Macia tai PC: tä, varmista, että valitset vaihtoehdon salata varmuuskopio. Jos et tee niin, terveyttä ja toimintaa koskevat tiedot ei varmuuskopioida eikä sitä siirretä uuteen iPhoneen. Et halua menettää kaikkia näitä tietoja!

 4. Määritä uusi iPhone ja valitse palauttaa edellisessä vaiheessa tekemäsi varmuuskopio.

 5. Kun iPhone kysyy, haluatko käyttää Apple Watchia, napauta Jatkaa.

  Jos tätä vaihtoehtoa ei esitetä sinulle, sinun on purettava Apple Watchin pariliitos vanhasta iPhonesta, pariliitettävä se uuteen puhelimeesi ja palautettava sitten Watchin tiedot varmuuskopiosta.

 6. Aseta uusi iPhone ja Apple Watch lähelle toisiaan. Avaa iPhonessa Apple Watch -sovellus.

  • Jos iPhone kehottaa sinua vahvistamaan, että haluat käyttää Watchia, noudata näytön ohjeita.
  • Jos iPhone kehottaa sinua aloittamaan kellon pariliitoksen, pura ensin pariliitos vanhasta ja jatka sitten.

Mitä tehdä, jos sinulla ei ole vanhaa iPhonea

Jos sinulla ei ole enää pääsyä vanhaan iPhoneen tai jos olet jo poistanut iPhonen tai palauttanut sen tehdasasetuksiin, Apple Watch voidaan silti yhdistää vanhaan iPhoneen. Muodosta pari kellon ja uuden iPhonen välillä seuraavasti:

 1. Poista Apple Watch. Mene kellossa asetukset > Kenraali > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Seuraa näytön ohjeita.

 2. Määritä uusi iPhone, jos et ole vielä tehnyt niin.

 3. Yhdistä kello uuden iPhonen kanssa.

 4. Palauta kello varmuuskopiosta, kun sinulle annetaan vaihtoehto. Jos sinulla ei ole varmuuskopiota, sinun on määritettävä Watch uudeksi ja menetät tietosi (ellet ole varmuuskopioinut iCloudia. Toisin sanoen, niin kauan kuin olet kirjautunut sisään samaan iCloud-tiliin kuin vanha iPhone, se on synkronoitava).

  Riippuen siitä, kuinka paljon iCloud-tietoja on synkronoitava uuden iPhonen ja Watchisi kanssa, tietojen näkyminen voi viedä tunteja tai jopa päiviä.

Mitä tehdä, jos terveys- ja aktiivisuustietosi puuttuvat

Jos olet määrittänyt Apple Watchin uudella iPhonella, haluat olla varma, että kaikki terveyttä ja toimintaa koskevat tiedot ovat läsnä. Loppujen lopuksi et halua menettää kuukausia tai jopa vuosia terveyttä ja harjoittelua koskevia tietoja! Jos terveys- ja aktiviteettitietosi puuttuvat, sinulla on muutama vaihtoehto.

Jos varmuuskopioit nämä tiedot iCloudiin

Varmista, että uusi iPhone on kirjautunut iCloud-tilillesi, jota käytät Watchissa ja vanhassa iPhonessa. Varmista seuraavaksi, että Terveys-liukusäädin on päällä / vihreä sisään asetukset > [your name] > iCloud. Liitä sitten se Wi-Fi-verkkoon. Tämä aloittaa tietojen synkronoinnin iCloudista puhelimeesi. Tietojen määrästä riippuen tämä voi kestää minuutteja tai päiviä.

Jos sinulla on varmuuskopio vanhasta iPhonesta

Yritä palauttaa se uuteen iPhoneen. Muista, että varmuuskopio on salattava, tai se ei sisällä terveyttä ja toimintaa koskevia tietoja. Jos sinulla on vielä vanha iPhone, voit tehdä uuden varmuuskopion ja palauttaa sen.

Jos et ole varmuuskopioinut tietoja iCloudiin tai sinulla ei ole vanhaa iPhonea

Valitettavasti et voi saada tietojasi takaisin ja sinun on aloitettava alusta.