Skip to content

Online-disinformaatio voi olla todellinen vaalien uhka

19 de maaliskuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Ulkomaiset valtiot käyttävät todennäköisesti disinformaatiokampanjoita presidentinvaalien häiritsemiseen, asiantuntijat sanovat.
  • Venäjä ja muut maat yrittävät heikentää luottamusta vaaliprosessiin.
  • Sosiaalisen median jättiläiset yrittävät estää disinformaatiota, mutta niillä on rajoitettu valta tehdä niin, tarkkailijat sanovat.

Tämän viikon presidentinvaalit ovat alttiita ulkomaisten hallitusten ja ryhmien online-disinformaatiokampanjoille, asiantuntijat sanovat.

Venäjä, Kiina, Kuuba ja muut maat yrittävät vaikuttaa tuloksiin ja heikentää luottamusta vaaliprosessiin. Näiden maiden ryhmät ovat tehneet kaikkea väärennettyjen sosiaalisen median tilien käytöstä väärennettyjen lehdistötiedotteiden istuttamiseen. Näitä ponnisteluja on vaikea puolustaa, asiantuntijat sanovat.

Nykyiset disinformaatiokampanjat ovat ”erittäin tehokkaita”, sanoi virustentorjuntayrityksen McAfeen teknologiajohtaja Steve Grobman videohaastattelussa.

”Äänestäjien on oltava varuillaan”, hän lisäsi. ”Sähköposti voidaan väärentää. Verkkosivustot voidaan huijata. Jos saat tietoja esimerkiksi sähköpostin tai sosiaalisen median kautta, joka liittyy tietoihin siitä, missä, milloin tai miten äänestää, ole skeptinen, vahvista useista lähteistä, aloita luotettu lähde, kuten vierailu ulkoministerin verkkosivustolla etsimään paikallinen vaaliviranomainen. Nämä ovat asioita, joita yleisö voi tehdä varmistaakseen, että nämä tiedot neutraloidaan vakuuttamaan heidän äänensä. ”

”Kysymys on vähemmän siitä, teemmekö tarpeeksi, ja enemmän siitä, kuinka meidän pitäisi edetä ongelman torjunnassa.”

Yhdysvaltain viranomaiset ja riippumattomat asiantuntijat ovat varoittaneet kuukausia siitä, että ulkomaiset maat yrittävät levittää disinformaatiota. Yhdysvaltain kyberkomennon komentaja kenraali Paul M. Nakasone kertoi tiistaina toimittajille, että ulkomaiset väärää tietoa koskevat hyökkäykset saattavat lisääntyä, jos ”on selkeästi määritelty voittaja” keskiviikkoon mennessä.

Kuitenkin, jos äänten laskeminen kestää kauan, ulkomaisia ​​puuttumistoimia voi olla enemmän, hän sanoi. ”On aika, jonka aikana seuraamme tätä tarkkaan, yrittävätkö vastustajamme käyttää hyväkseen, jos äänestetään tiiviisti.”

Voi olla viikkoja tai kuukausia, ennen kuin asiantuntijat voivat sanoa, oliko disinformaatiokampanjat vaikuttaneet vaalien muuttamiseen. ”Vaalien todellisia tuloksia on mahdotonta mitata selkeästi”, Jaehnig sanoi. ”Silti voidaan turvallisesti sanoa, että sosiaalisen median käyttäjät saavat tasaisen ruokavalion tarinoista, jotka vahvistavat jo olemassa olevaa ajattelua, onko se totta vai ei.”

Asiantuntijoiden mukaan ongelman torjunnassa on edistytty vuodesta 2016 lähtien sen jälkeen, kun Venäjän disinformaatio oli paljastettu.

”Kysymykseksi tulee kuitenkin, johtuuko tämä Donald Trumpin vaalieduista kapeissa marginaalipopulaatioissa, jotka antoivat hänelle voiton, vai onko poliittisissa keskusteluissa samanlaisia ​​etuja tai vastaavia muutoksia tänä vuonna”, apulaisprofessori Christopher Whyte kotimaan turvallisuus- ja hätätilavalmiusohjelma Virginia Commonwealth Universityssä, kertoi sähköpostihaastattelussa.

”Se on tällä hetkellä epäselvä. Mutta tämä kysymys on suuruusluokkaa. Nämä kampanjat ovat selvästi vaikuttaneet Yhdysvaltain demokraattiseen prosessiin useilla toimenpiteillä”, hän lisäsi.

Asiantuntijat sanovat, pyrkivätkö ulkomaiset valtiot voittamaan tietyn ehdokkaan. Disinformaatiokampanjat koskevat ulkomaisen valtion kansallisia etuja, joita ei tueta tietylle ehdokkaalle, Whyte sanoi. ”Venäjän yleinen tuki Trumpille useimmissa vaikutustoimissa viimeisen viiden vuoden aikana vastaa yksinkertaisesti laajempaa strategiaa häiritsevän politiikan ja sosiaalisten kertomusten rohkaisemiseksi”, hän sanoi.

”Tämän vuoksi vaikka Kiinan katsotaan yleensä suosivan Bidenin puheenjohtajakautta, koska se vähentää epävarmuutta useilla rintamilla, Peking ei puutu hänen puolestaan”, hän lisäsi.

Sosiaalinen media taistelee disinformaatiota vastaan

Sosiaalisen median alustat yrittävät kiihkeästi pysyä disinformaatiokampanjoissa. Facebookin virkamiehet sanoivat merkitsevänsä ennenaikaista voittoa hakevien ehdokkaiden viestit ilmoituksella, että ”laskenta on edelleen kesken eikä voittajaa ole selvitetty”.

Vaalien jälkeen Facebook kieltää uusien poliittisten mainosten näyttämisen yrittääkseen vähentää väärää tietoa lopputuloksesta. Twitter sanoo, että se merkitsee tai poistaa samanlaisen viestin, jotta väärät väitteet eivät levisi helposti. ”Sosiaalisen median toimipisteet tekevät kaikkensa estääkseen väärää tietoa”, Comparitechin yksityisyyden puolustaja Paul Bischoff sanoi sähköpostihaastattelussa.

”He valvovat alustoilleen lähetettyä sisältöä, mutta tyypillisesti vain käyttäjän ilmoittaman tai epäilyttävää toimintaa etsivien automaattisten järjestelmien kiinnipitämän sisällön.” hän sanoi. ”He myös tutkivat ja puhdistavat koordinoituja väärää tietoa koskevia kampanjoita. Viestit voidaan poistaa tai tunnistaa ja tilit voidaan keskeyttää tai lopettaa.

”Valitettavasti sosiaalisessa mediassa julkaistun sisällön suuri määrä ja sosiaalisten verkostojen haluttomuus ottaa puolta vaaleissa merkitsee sitä, että väärä tieto on luultavasti liukastumassa”, Bischoff lisäsi.

”Useimmat sosiaalisen median alustat ovat olleet vaikeuksissa, mutta ne pystyvät entistä paremmin erottamaan väärätietokampanjat tämän edetessä”, Drew Jaehnig, entinen puolustusministeriön IT-johtaja ja nykyinen julkisen sektorin alan johtaja ohjelmistoyritys Bizagissa, sanoi. sähköpostihaastattelussa. ”He eivät kuitenkaan todennäköisesti vangitse kaikkia asioita alustoillaan. Myös kansallisen turvallisuuslaitoksen osuudet ovat vahvasti mukana yrittäessään pysäyttää hyökkäys sen suvereniteettiin.”

Asiantuntijat sanovat, että vain niin paljon teknologiayrityksiä voi tehdä väärinkäytösten torjumiseksi. ”Disinformaation torjumiseksi ihmisten on kuultava oikaiseva viesti lähteestä, johon he luottavat. Siksi ensimmäinen askel tehokkaassa tietosodassa on heikentää tätä luottamusta”, Jaehnig sanoi. ”Tämä on vaikea pähkinä tässä vaiheessa. Toinen näkökohta on ihmisten kouluttaminen ajattelemaan kriittisesti ja suojautumaan vääriltä tai harhaanjohtavilta tiedoilta.”

Kuka päättää, mikä on väärää tietoa?

Väärän tiedon estäminen on vaikeaa demokratiassa, joka on tottunut vapaaseen ajatustenvaihtoon, asiantuntijat sanovat. ”Kysymys on vähemmän siitä, teemmekö tarpeeksi, ja enemmän siitä, miten meidän pitäisi edetä ongelman torjunnassa”, Bischoff sanoi.

”Missä määrin haluamme antaa sosiaaliselle medialle tai hallitukselle valtuuden sensuroida puhetta ja päättää, mikä on totta ja mikä väärää?” hän kysyi. ”Tämä luo väistämättä kaksinkertaisia ​​standardeja ja sensuuria sananvapaudelle. Viime kädessä meidän pitäisi yksilöinä luottaa itseemme arvioidessamme sosiaalisessa mediassa näkemämme eivätkä riippuvaisia ​​yrityksistä tai hallituksista, joilla on omat asialistansa ja ennakkoluulonsa. se meille. ”

Väärennettyjä tietoja verkossa on vaikea kumota, koska ne jakavat usein ystävät tai naapurit, joihin luotat vaistomaisesti, asiantuntijat sanovat. ”Kun on kyse tietojen jakamisesta sosiaalisessa mediassa, jakamisesta saatu altistuminen antaa sisällölle auktoriteetin riippumatta siitä, kuinka törkeää se voi olla”, sanoi kyberturvallisuusyrityksen IronNetin kyberstrategisti Bill Swearingen sähköpostihaastattelussa.

”On aika, jonka aikana seuraamme tätä tarkkaan, yrittävätkö vastustajamme käyttää hyväkseen, jos äänestetään tiiviisti.”

Asiantuntijat sanovat, että disinformaation torjunnan haasteeseen on lisätty monia amerikkalaisten käyttämiä uutislähteitä, jotka ovat usein erimielisiä.

”Äänestäjät ja virkamiehet voivat jättää huomiotta ilmeisen disinformaation tai verrata sitä luotettaviin uutislähteisiin tarkkuuden vuoksi, mutta tämä on tietysti helpompi sanoa kuin tehdä”, sanoi Jacell Ansari, Schellman & Company, LLC: n vanhempi johtaja, sähköpostihaastattelussa. ”Näissä vaaleissa äänestäjät, kuten melkein kaikki muutkin, elävät suurelta osin omien tietokupliensa sisällä, joihin voi sisältyä tai ei välttämättä uskottavia uutisia ja tietoja, ja siten kilpailevat aggressiivisen disinformaation kanssa.”

Kuka tahansa voittaa puheenjohtajakauden tänä vuonna, on selvää, että disinformaatiokampanjat ovat täällä pysyäksesi. Toivottavasti valtion virastot ja teknologiayritykset oppivat paremmasta puolustustaktiikasta tässä uudessa ja kehittyvässä sodankäynnissä.