Skip to content

Opas verkon viivekytkimelle

2 de toukokuu de 2021

Viivekytkin on kotiverkkoon asennettu laite, joka viivästyttää väliaikaisesti Internetin liikennettä. Online-pelikontekstissa fyysinen kytkin voidaan kytkeä päälle pelin viivästyttämiseksi, jotta viivakytkin saa etusijan. Viivekytkimet eivät liity tavallisiin verkkokytkimiin, eivätkä ne tyypillisesti aiheuta yleistä viivästystä tietokoneverkoissa.

Jared DeCinque / Getty Images

Kuinka laitteiston viivekytkin toimii

Yksi esimerkki viivekytkimen käytöstä on, jos vastustaja hyppää ympäri ruutua, kun amput hahmolle. Tai ehkä merkki näyttää näkymättömältä ja täysin vahingoittumattomalta pistemäisistä laukauksista. Viivekytkimet eivät ole osa normaalia pelaamista; urheilupelistä välittävät online-pelaajat eivät käytä niitä. Jotkut peliyhteisöt kieltävät pelaajat, joiden epäillään olevan tarkoituksellisesti myöhässä. Kun viivekytkin aktivoidaan, se toimii lyhyellä ajastimella, joka kestää yleensä muutaman sekunnin. Tänä aikana se estää tehokkaasti kaiken verkkoliikenteen pelikonsolin ja Internetin välillä. Koska peli tunnistaa, että käyttäjän Internet on alhaalla, pelaaja näyttää olevan keskeytetty ja reagoimaton. Peli ei kuitenkaan potkaise käyttäjää, koska se olettaa, että yhteys jatkuu pian. Tänä aikana käyttäjä voi kuitenkin pelata paikallisesti. Kun viivekytkimen ajastin umpeutuu, paikallinen laite synkronoituu uudelleen online-pelin kanssa, mikä näkyy vastustajille äkillisesti.

Miltä laitteiston viivakytkin näyttää

Laitteiston peruskytkin on pieni Ethernet-laite, jossa joko CAT5-kaapelin oranssi tai vihreä johto on liitetty painikkeeseen tai muuhun fyysiseen kytkimeen. Tämä laite muodostaa yhteyden pelilaitteeseen (tyypillisesti tietokoneeseen tai konsoliin) kotiverkon reitittimestä (tai laajakaistamodeemista, jos reititintä ei ole).

Muunlaiset viivakytkimet

Jotkut videopelikonsolit on suunniteltu havaitsemaan laitteiston viive-kytkimet jännitteen ilmaisimen kautta, joka ymmärtää kytkimen kääntämisen. On kuitenkin muitakin tapoja simuloida Internet-yhteyden katoamista, joka toimii aivan kuten fyysinen viivekytkin. Esimerkiksi verkkokaapelin irrottaminen muutamaksi sekunniksi häiritsee liikennevirtaa siihen pisteeseen, että peli ei voi synkronoida Internetin kanssa. Aivan kuten viivekytkimen käyttäminen, Ethernet-kaapelin vetäminen riittävän kauan ja sitten kiinnittäminen uudelleen, on viaton tapa viivästyä ilman viivekytkintä. On myös ohjelmistopohjaisia ​​viivekytkimiä, jotka käyttävät ohjelmaa täyttämään paikallisen verkon niin paljon tietoa, että kaistanleveys on melkein käytetty. Tämä muistuttaa Ethernet-kaapelin irrottamista tai viivekytkimen vaihtamista. Sitä ei kuitenkaan voida käyttää liian kauan, tai peli olettaa, että pelaaja ei ole palannut ja irrottaa heidät pelistä.