Skip to content

Opas videokameran äänen tallentamiseen

20 de maaliskuu de 2021

Jos olet videokameran markkinoilla, tässä on muutama asia, joka sinun on tiedettävä videokameran äänestä, sekä vinkkejä siitä, mitä etsiä laadukkaan äänikokemuksen varmistamiseksi.

Mikrofoneja ei luoda tasa-arvoisesti

Videokamerat keräävät äänensä sisäänrakennetun mikrofonin kautta, mutta kaikkia mikrofoneja ei luoda yhtä. On olemassa kolme perustyyppiä: mono-, stereo- ja monikanavainen tai ”surround-ääni”.

Monomikrofonit

Perusmikrofoni, monomikrofoni, löytyy yleensä matalista videokameroista ja varsinkin taskukameroista. He keräävät vain yhden äänikanavan ja vaikka ihmiset ovat valittavissa, ne valittavat, että ääni on tasainen tämän tyyppisissä mikrofoneissa.

Stereomikrofoni

Stereomikrofoni tallentaa kaksi äänikanavaa, ei yhtä. Jokainen, joka on kytkenyt kuulokkeet päähänsä, tietää ”stereoefektin”, jonka ääni hyppää korvan väliin tai soitetaan molemmissa. Stereomikrofonit ovat yleisimpiä teräväpiirtoisissa videokameroissa käytettäviä mikrofonityyppejä (niitä on saatavana myös taskumalleissa, mutta ne eivät ole yhtä yleisiä), ja niitä voidaan toistaa hyvin televisiossa tai tietokoneessa.

Monikanavainen mikrofoni

Jotkut huippuluokan videokamerat tarjoavat monikanavaisen äänen tallennuksen. Paras tapa ajatella monikanavaista tai tilaäänitallennusta on kuvata kotiteatterin perusasetukset. Sinulla on kolme kaiutinta edessäsi, television vieressä ja pari kaiutinta takana. Parhaisissa toimintaelokuvissa kuulet äänen vetävän päähäsi.

Monikanavaisen mikrofonin avulla voit kopioida tämän kokemuksen (jossain määrin) videokamerassasi: kamera hakee ja toistaa ääntä viidellä eri kanavalla – ei stereomikrofonilla saatavana olevalla tai toisella. monomikrofoni.

Jos et omista eikä halua omistaa, kotiteatterijärjestelmällä talossasi ei ole järkevää tallentaa kotivideoitasi tilaääneksi. Kun kaikki asiat ovat tasa-arvoisia, on parempi löytää videokamera stereomikrofonilla.

Ääniominaisuudet

Vaikka kaikki videokameramyyjät kaatavat aikaa ja huomiota videokameran suunnittelun optisen puolen kelloihin ja pilliin, jotkut kiinnittävät vähemmän huomiota ääniin.

Zoomaa mikrofonia

Normaalit mikrofonit eivät erota äänen tulevan suunnan suhteen – siksi, jos olet nauhoittaja, äänesi puomi elokuvaan, jos haluat laittaa kaksi senttiäsi.

Zoomausmikrofoni voi kuitenkin tarkentaa äänikokoelman suuntaan, kun zoomaat objektiivia. Toisin sanoen, jos joku on edessäsi puhumassa ja zoomaat videokameraa hänelle, zoomausmikrofoni kohdistaa äänikokoelman myös edestä eikä sivuilta tai takaa. Zoomimikrofoneja on yleensä saatavana korkealaatuisemmissa videokameroissa.

Tuulilasi

Yksi suurimmista ongelmista, joita ihmiset kohtaavat äänittäessään ulkona, on tuuli, joka ryntää mikrofonin ohi. Tuuli voi tuottaa kuurottavan äänen tai vain ärsyttävän häiriötekijän, joten on melko yleistä löytää videokameroita, jotka lupaavat ohjata tuulen sisäisellä ”tuulilasilla”. Nämä laitteet ovat vaatimattomia, eikä niillä ole niin paljon suojaa, joten saatat haluta ostaa lisävarusteena saatavan tuulilasin, jonka voit asettaa videokamerasi mikrofonin päälle aina, kun löydät itsesi tuulessa.

Kalliimmissa videokameroissa tuulilasitila käyttää ohjelmistoja ja digitaalisia signaaliprosessoreita tukemaan digitaalisesti tuulen negatiivisia vaikutuksia. Jälleen näiden tekniikoiden tehokkuus vaihtelee.

Tuulen tasosta riippuen jonkin verran tuulen melua ei yleensä voida välttää, mutta videokamera, jossa on tuulilasimikrofoni ja melua vähentävä tila, minimoi ainakin häiriötekijät.

Mikrofonitulo

Useimmat huippuluokan videokamerat ovat riittävän vaatimattomia tietääkseen, että ne eivät mittaa äänentoistoa. Siksi löydät niistä mikrofonitulot. Näiden tulojen avulla voit liittää lisämikrofoneja korkealaatuisemman äänen saamiseksi.

Jos tiedät, että haluat lisätä ylimääräisen mikrofonin miksaukseen, sinun tulisi löytää myös videokamera, jossa on kenkä, koska monet lisävarustemikrofonit voidaan asentaa helpommin videokameran päällä olevaan kenkään.

Stereo toisto

Siitä lähtien, kun videokamerat alkoivat lisätä sisäänrakennettuja projektoreita, laitteiden suunnittelijat kiinnittivät enemmän huomiota kaiuttimien laatuun aluksella tapahtuvaa äänentoistoa varten. Huippuluokan projektorin videokameroissa on yleensä paljon paremmat sisäänrakennetut kaiuttimet äänentoistoa varten kuin muissa kuin projektorimalleissa.