Skip to content

Opeta Macin ohjauslevylle uusia temppuja

19 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

MacBookin, MacBook Pron, MacBook Airin tai erillisen Magic Trackpadin ohjauslevyä on varmasti hauska pelata kaupassa. Applen myyjä näyttää, kuinka voit vierittää, zoomata ja napsauttaa hiiren kakkospainikkeella, mutta kun olet saanut uuden Mac-kannettavan tai Magic Trackpad -kotisi, jotkut kaupassa muistat tekemäsi asiat eivät välttämättä toimi samalla tavalla.

Se ei ole sinä, eikä se ole myöskään Applen myyjän vika. Vaikeus on siinä, miten Mac on määritetty oletuksena verrattuna tapaan, jolla useimmat ihmiset päätyvät ohjauslevyn määritykseen. Sinun on mukautettava ohjauslevy niin, että se toimii haluamallasi tavalla.

Tämän artikkelin tiedot koskevat erityisesti Mac-tietokoneita, joissa on macOS Sierra (10.12) macOS Mojave (10.14) -käyttöjärjestelmän kautta. Samanlaisia ​​ohjauslevyasetuksia on käyttöjärjestelmän aiemmissa versioissa.

Macin ohjauslevyn määrittäminen

 1. Tuoda markkinoille Järjestelmäasetuksetjoko napsauttamalla sen Dock-kuvaketta tai valitsemalla Järjestelmäasetukset Apple-valikosta.

 2. Klikkaa Ohjauslevy -kuvake avataksesi ohjauslevyn asetuspaneeli.

 3. Jokainen kolmesta välilehdestä –Osoita ja napsauta, Vieritä ja zoomaaja Lisää eleitä– sisältää vaihtoehtoja ohjauslevykokemuksen mukauttamiseksi.

Osoita ja napsauta välilehteä

Valitse Osoita ja napsauta -välilehti Ohjauslevyn asetukset -näytössä

Seurantanopeuden säätäminen

Nopeus, jolla kohdistin liikkuu Macin näytöllä, riippuu sekä siitä, kuinka nopeasti liikutat sormeasi ohjauslevyllä, että valitsemastasi seurantanopeudesta.

Voit asettaa seurantanopeuden hitaasta nopeaan käyttämällä liukusäädintä Osoita ja napsauta välilehti. Seurantanopeuden asettaminen Hidas liukusäätimen lopussa sinun on siirrettävä sormeasi kauemmas ohjauslevyn pintaa liikuttaaksesi kohdistinta. Hidas asetus sallii tarkat kohdistimen liikkeet, mutta se aiheuttaa mielettömän hidasta kohdistimen vastausta. Se voi jopa vaatia useita sormen pyyhkäisyjä ohjauslevyn yli kohdistimen siirtämiseksi kokonaan näytön yli.

Aseta liukusäädin asentoon Nopeasti loppu, ja pienin määrä sormen liikkeitä lähettää kohdistimen viheltävän näytön yli. Useimmat käyttäjät haluavat asettaa liukusäätimen siten, että sormen täysi pyyhkäisy ohjauslevyn yli saa kohdistimen siirtymään näytön vasemmalta puolelta oikealle puolelle.

Ohjauslevy yhdellä napsautuksella

Oletusarvoisesti ohjauslevy asetetaan yhdelle napsautukselle, joka suoritetaan painamalla ohjauslevyä fyysisesti alas. Toiminto, jonka Apple kutsuu voimanpuristukseksi. Voit tuntea ohjauslevyn antavan sen ollessa masentunut. Halutessasi voit valita yhden napautuksen voiman painamisen sijaan valitsemalla Napauta napsauttamalla.

Ohjauslevyn toissijainen napsautus

Toissijainen napsautus, jota kutsutaan myös hiiren kakkospainikkeeksi, on oletusarvoisesti pois käytöstä. Tämä on pidätin, joka on peräisin alkuperäisestä Macista, jossa oli yhden painikkeen hiiri, mutta se oli niin vuonna 1984. Siirtyäksesi nykyaikaan sinun on otettava käyttöön toissijainen napsautus.

Sinulla on vaihtoehtoja toissijaiselle napsautukselle. Tarkistaa Toissijainen napsautus ja valitse sitten sen alla olevasta avattavasta valikosta yksi kolmesta vaihtoehdosta:

 • Napsauta kahdella sormella: sallii ohjauslevyn kahden sormen napautuksen toissijaisena napsautuksena.
 • Napsauta oikeassa alakulmassa: mahdollistaa yhden napsautuksen ohjauslevyn oikeaan alakulmaan toimiakseen hiiren kakkospainikkeella.
 • Napsauta vasemmassa alakulmassa: mahdollistaa yhden napsautuksen ohjauslevyn vasempaan alakulmaan toimiakseen hiiren kakkospainikkeena

Elejä on kaksi perusluokkaa. Universaalit eleet ovat eleitä, joita kaikki sovellukset voivat käyttää. Sovelluskohtaiset eleet tunnistavat vain jotkut sovellukset.

Vieritys ja zoomaus -välilehti

Valitse Vieritä ja zoomaa välilehti Ohjauslevy-asetuspaneelissa.

 • Vierityssuunta: Vieritys saavutetaan vetämällä kaksi sormea ​​ohjauslevyn yli. Voit vierittää ylös, alas ja sivuttain. OS X ja macOS tukevat kahta erilaista vierityssuuntaa, joita kutsutaan luonnollisiksi tai ei. Luonnollinen viittaa vierittämiseen samalla menetelmällä kuin iOS-laitteissa. Tämä saattaa tuntua taaksepäin Mac-käyttäjille, joten voit muuttaa asetusta poistamalla valintamerkin Vierityssuunta laatikko.
 • Lähennä tai loitonna: Kahden sormen puristuksella voit lähentää tai loitontaa ruudun kohdetta. Lähennä asettamalla kaksi sormea ​​hiukan toisistaan ​​ohjauslevylle ja viemällä sitten sormet yhteen (puristamalla). Loitonna asettamalla kaksi sormea ​​yhteen ohjauslevylle ja levittämällä sitten sormet erilleen.
 • Älykäs zoomaus: Kaksoisnapauttaminen kahdella sormella suurentaa. Kaksoisnapauttaminen toisen kerran loitontaa.
 • Kiertää: Kierrä kahdella sormella.

Lisää eleitä -välilehti

Lisää eleitä välilehti sisältää muita eleitä.

 • Pyyhkäise sivujen välillä siirtää sinut taaksepäin tai eteenpäin missä tahansa sovelluksessa, joka käyttää edestakaisia ​​komentoja, kuten verkkoselaimessa.
 • Pyyhkäise koko näytön sovellusten välillä aktivoi pyyhkäisevän liikkeen ohjauslevyllä vaihtaaksesi käyttämiesi avoimen koko näytön sovellusten välillä.
 • Ilmoituskeskus määrittää pyyhkäisyliikkeen ilmoituspaneelin avaamiseksi ja sulkemiseksi.
 • Tehtävän hallinta määrittää pyyhkäisyeleen Mission Control -toiminnon avaamiseksi.
 • Sovelluksen paljastaminen käytetään määrittämään pyyhkäisyn ele Exposiin.
 • Laukaisualusta määrittää eleen Launchpad-sovelluksen avaamiseksi.
 • Näytä työpöytä käyttää leviävää peukaloa ja kolmea sormea ​​piilottaakseen avoimet ikkunat ja näyttääkseen alla olevan työpöydän.

Kaikkien käytettävissä olevien eletyyppien ei tarvitse olla – ja luultavasti ei pitäisi.

Napsautusten ja napautusten tasaaminen

Kun näet Macin käyttöohjeet, ne viittaavat yleensä hiiren napsautuksiin. Tässä on käännös ohjauslevylle.

 • Hiiren napsautus: Ensisijainen ohjauslevyn painallus tai napauttaminen yhdellä sormella valitun vaihtoehdon mukaan.
 • Napsauta hiiren oikealla painikkeella: Toissijainen napautus, joko kahden tai yhden sormen napautus kosketuslevyn tiettyyn kulmaan, riippuen siitä, miten asetat asetukset.