Skip to content

Opi jakamaan tiedostoja AirDropissa Mac OS X: lle ja iOS: lle

2 de toukokuu de 2021

AirDrop on Applen oma langaton tekniikka, jonka avulla voit jakaa tietyntyyppisiä tiedostoja yhteensopivien Apple-laitteiden kanssa, jotka ovat lähellä – riippumatta siitä, kuuluvatko ne sinulle vai toiselle käyttäjälle. AirDrop on saatavana iOS-mobiililaitteille, joissa on iOS 7 tai uudempi, ja Mac-tietokoneille, joissa on Yosemite tai uudempi. Voit jopa jakaa tiedostoja Macien ja Applen mobiililaitteiden välillä, joten jos haluat esimerkiksi siirtää valokuvan iPhonesta Maciin, käynnistä vain AirDrop ja tee se. Käytä AirDrop-tekniikkaa lähettääksesi valokuvia, verkkosivustoja, videoita, sijainteja, asiakirjoja ja paljon muuta lähellä olevaan iPhoneen, iPod touchiin, iPadiin tai Maciin.

Kuinka AirDrop toimii

Sen sijaan, että tiedostot siirrettäisiin Internet-yhteyden avulla, paikalliset käyttäjät ja laitteet jakavat tietoja kahdella langattomalla tekniikalla – Bluetooth ja Wi-Fi. Yksi AirDropin käytön tärkeimmistä eduista on se, että siinä ei tarvitse käyttää mitään Internet-yhteyttä tai etäpilvipalvelua tiedostojen siirtämiseen. AirDrop asettaa langattoman lähiverkon jakamaan tiedostoja turvallisesti yhteensopivien laitteistojen välillä. Tiedostojen jakaminen on joustavaa. Voit joko perustaa AirDrop-verkon jakamaan julkisesti kaikkien läheisyydessä olevien tai vain yhteyshenkilöiden kanssa.

Apple-laitteet, joissa on AirDrop-ominaisuus

Kaikilla nykyisillä Mac- ja iOS-mobiililaitteilla on AirDrop-ominaisuus. Vanhempien laitteistojen osalta AirDrop on saatavana 2012 Mac-tietokoneissa, joissa on OS X Yosemite tai uudempi, ja seuraavissa mobiililaitteissa, joissa on iOS 7 tai uudempi:

  • iPhone 5 tai uudempi
  • iPod touch 5
  • iPad 4 tai uudempi
  • iPad mini

Jos et ole varma, onko laitteessasi AirDrop:

  • Mac-tietokoneellasi, klikkaus Mennä Finderin valikkorivillä. Jos Pudottaa lentokoneesta on Mennä valikossa, Mac voi käyttää AirDropia.
  • IOS-mobiililaitteella – iPhone, iPad tai iPod touch – avaa Ohjauskeskus. Jos AirDrop on Ohjauskeskuksessa, laite voi käyttää AirDropia. Laitteissa, joissa on iOS 10 tai vanhempi, siirry Ohjauskeskukseen pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alareunasta. Laitteissa, joissa on iOS 11, pyyhkäise alas oikeasta yläkulmasta päästäksesi Ohjauskeskukseen ja paina sitten Matkapuhelin-kuvake näyttää valikon, joka sisältää AirDropin. Klikkaus Pudottaa lentokoneesta ja valitse yksi kolmesta vaihtoehdosta: Vastaanotto pois päältä, Vain yhteystiedot ja Kaikki.

Jotta AirDrop toimisi kunnolla, laitteiden on oltava enintään 30 metrin päässä toisistaan, ja henkilökohtainen hotspot on kytkettävä pois päältä minkä tahansa iOS-laitteen Cellular-asetuksissa.

AirDropin määrittäminen ja käyttäminen Macissa

Määritä AirDrop Mac-tietokoneelle napsauttamalla Mennä > Pudottaa lentokoneesta Avaa Finder-valikkoriviltä AirDrop-ikkuna. AirDrop käynnistyy automaattisesti, kun Wi-Fi ja Bluetooth otetaan käyttöön. Jos ne on kytketty pois päältä, käynnistä ne napsauttamalla ikkunan painiketta. AirDrop-ikkunan alaosassa voit vaihtaa kolmen AirDrop-vaihtoehdon välillä. Asetuksen on oltava joko Vain yhteystiedot tai Kaikki tiedostojen vastaanottamiseksi. AirDrop-ikkuna näyttää kuvia läheisille AirDrop-käyttäjille. Vedä lähetettävä tiedosto AirDrop-ikkunaan ja pudota se sen henkilön kuvaan, jolle haluat lähettää sen. Vastaanottajaa pyydetään hyväksymään kohde ennen sen tallentamista, ellei vastaanottava laite ole jo kirjautunut sisään iCloud-tilillesi. Siirretyt tiedostot sijaitsevat Macin Lataukset-kansiossa.

Kuinka asettaa ja käyttää AirDropia iOS-laitteessa

Määritä AirDrop iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa avaamalla Ohjauskeskus. Pakota painamalla Cellular-kuvaketta, napauta AirDrop ja valitse, vastaanotetaanko tiedostoja vain Sopimukset-sovelluksen ihmisiltä vai kaikilta. Avaa asiakirja-, valokuva-, video- tai muut tiedostotyypit iOS-mobiililaitteellasi. Käytä Jaa -kuvake, joka näkyy monissa iOS-sovelluksissa siirron aloittamiseksi. Se on sama kuvake, jolla tulostat – neliö, jonka nuoli osoittaa ylöspäin. Kun olet ottanut AirDropin käyttöön, Jaa-kuvake avaa ruudun, joka sisältää AirDrop-osan. Napauta henkilön kuva johon haluat lähettää tiedoston. Jaa-kuvaketta sisältävät sovellukset ovat Notes, Photos, Safari, Pages, Numbers, Keynote ja muut, mukaan lukien kolmansien osapuolten sovellukset. Siirretyt tiedostot sijaitsevat sopivassa sovelluksessa. Esimerkiksi verkkosivusto näkyy Safarissa ja muistiinpano Notes-sovelluksessa. Jos vastaanottava laite on määritetty käyttämään vain yhteystietoja, molemmat laitteet tulee kirjautua iCloudiin toimiakseen oikein.