Skip to content

Opi kuinka Nintendo 3DS kohtaa DS: n

2 de huhtikuu de 2021

Tässä artikkelissa

Sinulle voidaan antaa anteeksi, jos tunnet olevasi hieman hukkua Nintendo 3DS: stä. Sen suosituin ominaisuus on sen kyky näyttää 3D-grafiikkaa ilman erityisiä laseja, mutta jos pyydät mitään yksityiskohtia, ihmiset todennäköisesti vain hämmentävät sinua joukosta numeroita. Kuinka numerot yhdistyvät, jotta Nintendo 3DS: stä tulee Nintendo DS -järjestelmäsarjan tehokas seuraaja?
Tässä on erittely teknisistä tiedoista ja niiden vertailusta Nintendo DS Lite -laitteeseen.

Paino

 • Nintendo 3DS: 230 grammaa tai 8,1 oz.
 • Nintendo DS Lite: 218 grammaa tai 7,7 oz.

Mitä se tarkoittaa? Nintendo 3DS on hieman painavampi kuin Nintendo DS Lite – tarkalleen 6% raskaampi. Huomaat hieman enemmän painoa kukkarossasi tai repussa, mutta et heitä selkääsi, kun kuljetat 3DS: ää.

Mitat

 • Nintendo 3DS: 130 x 74 x 20 millimetriä tai 5,1 x 2,9 x 0,79 tuumaa.
 • Nintendo DS Lite: 133 x 73,9 x 21,87 millimetriä tai 5,2 x 2,91 x 0,861 tuumaa.

Mitä se tarkoittaa? Vaikka Nintendo 3DS on hieman raskaampi kuin Nintendo DS Lite, se on myös noin 10% pienempi kuin edeltäjänsä. Se on kompakti, mutta ei aivan taskukokoinen. Ellei sinulla ole tilavia housuja.

Näytön koko

 • Nintendo 3DS: Yläreunan halkaisija on 90 millimetriä (3,53 tuumaa) ja alemman kosketusnäytön halkaisija 77 mm (3,02 tuumaa).
 • Nintendo DS Lite: Molemmat ylä- ja alaruudut ovat vinosti 79 millimetriä (3,12 tuumaa).

Mitä se tarkoittaa? Vaikka jokaisella Nintendo DS: n iteraatiolla on yhdenmukainen ylä- ja alaikkuna, Nintendo 3DS: n yläruutu on hieman suurempi kuin sen alaruutu. 3DS: n yläruutu on näyttö, joka näyttää 3D-tehosteet, ja se on suurempi kuin Nintendo DS Lite: n näytöt – vaikkakaan ei yhtä suuri kuin Nintendo DSi XL: n näytöt (106,68 millimetriä tai 4,2 tuumaa).

Näytön resoluutio

 • Nintendo 3DS: Ylänäyttö on 800 x 240 pikseliä (400 x 240 pikseliä per silmä) ja alin kosketusnäyttö on 320 x 240 pikseliä.
 • Nintendo DS Lite: Molemmat ylä- ja alaruudut ovat kooltaan 256 x 192 pikseliä.

Mitä se tarkoittaa? Nintendo 3DS: n korkeampi tarkkuus mahdollistaa ”laajemman” pelikentän ja näkyvämmän näytön toiminnan kerralla. Ja tietysti suurempi tarkkuus mahdollistaa 3DS: n 3D-tehosteet.

Akun kesto

 • Nintendo 3DS: Noin 3-5 tuntia.
 • Nintendo DS Lite: Noin 15-19 tuntia.

Mitä se tarkoittaa? Nintendo 3DS on tehokkaampi järjestelmä kuin Nintendo DS Lite tai DSi, ja sen akku kuluu paljon nopeammin. Saat kolmesta viiteen tunti pelattavaa, ennen kuin sinun on ladattava uudelleen (prosessi, joka kestää Nintendon mukaan noin kolme tuntia). Huomaa, että nämä luvut heijastavat 3DS: n käyttöikää, jota käytetään suurimmalla teholla – eli näytön kirkkaudella, Wi-Fi päällä ja koko 3D-näytöllä. Kun pelaat Nintendo DS -pelejä 3DS: llä, sinun pitäisi odottaa 5-8 tuntia akun kestoa.

Yhteensopivuus taaksepäin

 • Nintendo 3DS: Voi pelata Nintendo 3DS -pelejä, Nintendo DS -pelejä, ladattavia DSiWare-pelejä ja ladattavia Game Boy / Game Boy Color -pelejä.
 • Nintendo DS Lite: Voi pelata Nintendo DS- ja Game Boy Advance -pelejä.

Mitä se tarkoittaa? Älä heitä Nintendo DS -pelejäsi, jos hankit 3DS: n DS-pelikortit ovat pelattavissa 3DS: llä, vaikka ilman 3D-kuvia. Mutta toisin kuin Nintendo DS Lite, Nintendo 3DS: stä puuttuu Game Boy Advance -kasettipaikka (kuten DSi ja DSi XL), joten et voi pelata mitään Game Boy Advance -pelejä. Et voi myöskään pelata muutamia Nintendo DS -pelejä, jotka käyttävät Game Boy Advance -paikkaa lisävarusteena, kuten Kitarasankari kiertueella.

Aikaisemmin julkaistut Game Boy- ja Game Boy Color -pelit ovat saatavilla Nintendo 3DS: ssä eShopin kautta, latauspalvelu, joka toimii samalla tavalla kuin Wii: n virtuaalikonsoli.

Kamera

 • Nintendo 3DS: Yksi kamera ylänäytön yläpuolella soitinta kohti ja kaksi ulkokuoren yläosassa (pystyy ottamaan 3D-kuvia).
 • Nintendo DS Lite: Ei kameraa.

Mitä se tarkoittaa? Voit ottaa 3D-kuvia Nintendo 3DS: llä. Nintendo DS Lite -laitteessa ei ole kameraa, mutta DSi: ssä ja DSi XL: ssä on. DSi ja DSi XL eivät kuitenkaan voi ottaa 3D-kuvia.