Skip to content

Opi lähettämään viesti eri tililtä Mac OS X Mailissa

19 de heinäkuu de 2021

Jos sinulla on useita tilejä – tai useampi kuin yksi osoite tiliä kohden – Apple Mailissa, voit valita, mitä haluat käyttää lähettämässäsi viestissä. Sähköpostiosoitteiden vaihtaminen vaatii napsautuksen tai kaksi. Jos käytät yhtä osoitetta enemmän kuin muut, voit asettaa sen oletusasetukseksi. Näin voit nopeasti valita, mistä osoitteesta haluat lähettää viestejä Apple Mailissa.

Viestin lähettäminen eri tililtä Apple Mailissa

Mail tallentaa yhden sähköpostitilin oletuksena. Tämä osoite ilmestyy automaattisesti joka kerta, kun luot uuden sähköpostiviestin. Viestin lähettämiseen käytetyn tilin tai osoitteen vaihtaminen Mail-sovelluksessa Mac OS X: ssä tai macOS:

 1. Kun Mail-sovellus on auki, luo uusi viesti Mailissa valitsemalla Uusi viesti alla Tiedosto valikossa. Voit myös luoda uuden viestin napsauttamalla Uusi viesti -painiketta Mailissa tai painamalla Komento + N näppäimistöllä.

 2. Klikkaa Alkaen avattava valikko aivan Aihe sähköpostikenttä.

  Apple Mailin avattavasta valikosta

 3. Valitse haluamasi sähköpostitili luettelosta.

 4. Jatka sähköpostisi kirjoittamista. Kun napsautat Lähettää, se tulee valitsemastasi sähköpostista.

Oletussähköpostiosoitteen muuttaminen

Jos huomaat vaihtavan tiliä useammin kuin oletuksena oletusasetuksia, määritä sen sijaan useimmin käytetty osoite oletusasetukseksi. Oletusosoitteen muuttaminen käytettäväksi Lähettäjä-kentässä:

 1. Klikkaus Mail > Asetukset Mail-sovelluksen valikkoriviltä. Pikanäppäin on Komento +, (pilkku).

  Polku postiin -asetukset

 2. Valitse Säveltäminen välilehti.

  Sähköpostiasetukset, joissa näkyy Säveltäminen-välilehti

 3. Vieressä Lähetä uusia viestejä käyttäjältä, valitse sähköpostiosoite, jota haluat käyttää uudena oletuksena, tai valitse Valitse automaattisesti paras tili.

  Sähköpostiasetukset, joissa näkyy oletuslähetys osoitteesta

  Kun valitset Valitse automaattisesti paras tili, Mail-sovellus valitsee parhaan tilin käyttämäsi postilaatikon perusteella. Jos esimerkiksi vastaat sähköpostiin Gmail-postilaatikostasi, Mac valitsee Lähettäjä-kenttään Gmail-osoitteen.

 4. Kun luot uuden viestin, Mail täyttää Lähettäjä-kentän automaattisesti valitsemallasi oletusosoitteella.