Skip to content

Opi luomaan hyperlinkkiä XML: ssä XLinkin avulla

4 de heinäkuu de 2021

XML-linkityskieli (XLink) on tapa luoda hyperlinkki XML-kielessä (Extensible Markup Language). XML: ää käytetään web-kehitykseen, dokumentointiin ja sisällön hallintaan. Hyperlinkki on viite, jota lukija voi seurata saadakseen toisen Internet-sivun tai objektin. XLinkin avulla voit simuloida, mitä HTML tekee tagilla, ja luoda toimiva kohta asiakirjan sisälle. Kuten kaikessa XML: ssä, myös XLinkiä luodessa on noudatettava sääntöjä. Hyperlinkin luominen XML: n avulla edellyttää yhteyden muodostamista yhtenäisen resurssitunnisteen (URI) ja nimiavaruuden avulla. Tämän avulla voit rakentaa koodiin perus hyperlinkin, joka näkyy lähtövirrassa. Ymmärtääksesi XLinkin, sinun on tarkasteltava lähemmin syntaksia. XLinkiä voidaan käyttää kahdella tavalla hyperlinkittämiseen XML-asiakirjoissa – ayksinkertainen linkki ja kuten laajennettu linkki. Yksinkertainen linkki on yksisuuntainen hyperlinkki elementistä toiseen. Laajennettu linkki yhdistää useita resursseja.

XLink-ilmoituksen luominen

Nimitilan avulla mikä tahansa XML-koodin komponentti voi olla ainutlaatuinen. XML luottaa nimitiloihin koko koodausprosessin ajan tunnistamisen muodossa. Sinun on ilmoitettava nimitila, jotta voit luoda aktiivisen hyperlinkin. Paras tapa tehdä tämä on ilmoittaa XLink-nimitila attribuuttina juurielementille. Tämä antaa koko asiakirjalle pääsyn XLink-ominaisuuksiin. XLink käyttää nimitilan luomiseen World Wide Web Consortiumin (W3C) tarjoamaa URI: tä. Tämä tarkoittaa, että viittaat aina tähän URI: hen, kun luot XML-asiakirjan, joka sisältää XLink-tiedoston.

Hyperlinkin luominen

Kun olet tehnyt nimitila-ilmoituksen, jäljellä on vain liittää linkki johonkin elementistäsi. Jos olet perehtynyt HTML: ään, näet joitain yhtäläisyyksiä. XLink käyttää href tunnistaa linkin verkko-osoite. Se seuraa myös linkkiä tekstillä, joka kuvaa linkitettyä sivua samalla tavalla kuin HTML. Jos haluat avata sivun erillisessä ikkunassa, lisää Uusi määritteen. XLinkin lisääminen XML-koodiin luo dynaamisia sivuja ja antaa sinun viitata asiakirjaan.

Alusta mla apa chicago Sinun viitteesi

Ferrara, Darla. ”Opi luomaan hyperlinkki XML: ään XLinkin avulla.” ThoughtCo, 3. kesäkuuta 2021, thinkco.com/what-is-xlink-3471373.
Ferrara, Darla. (2021, 3. kesäkuuta). Opi luomaan hyperlinkkiä XML: ssä XLink: n avulla. Haettu osoitteesta https://www.thoughtco.com/what-is-xlink-3471373
Ferrara, Darla. ”Opi luomaan hyperlinkki XML: ään XLinkillä.” ThoughtCo. https://www.thoughtco.com/what-is-xlink-3471373 (käytetty 4. heinäkuuta 2021).