Skip to content

Opi vaihtamaan PS4-kiintolevy menettämättä mitään pelitietoja

24 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Varmuuskopioi tiedot peukaloasemaan tai ulkoiseen asemaan> lataa uusin PS4-päivitys USB: lle. Luoda PS4 kansio uudessa asemassa.
 • Sisällä PS4 kansio, luo PÄIVITTÄÄ kansio. Raahata PS4UPDATE.PUP osaksi PÄIVITTÄÄ kansio. Seuraavaksi liu’uta takapaneelia avataksesi PS4.
 • Kierrä vanha asema irti> poista kotelo> aseta uusi asema, metallitapit sisäänpäin> sulje kotelo> laita kaikki takaisin yhteen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka vaihdat PS4-kiintolevyn menettämättä pelitietojasi.

Mitä tarvitset

 • Uusi PS4-kiintolevy
 • Phillips-ruuvimeisseli
 • Ulkoinen kiintolevy pelitietojen varmuuskopioimiseksi
 • USB-asema, jossa on vähintään 1 Gt vapaata tallennustilaa

Etsi kiintolevy PS4: lle

Tavallisessa PlayStation 4 -kiintolevyssä on vain 500 Gt, mikä riittää parhaimmillaan noin tusinalle nykyaikaiselle pelille. Kiintolevyn päivittäminen antaa sinun tallentaa enemmän sisältöä ja varmistaa, että järjestelmäsi toimii huipputasolla tulevina vuosina. Opi tekemään PS4-kiintolevyn päivitys menettämättä konsoliin tallennettuja pelejä.

Koska Sony ei valmista kiintolevyjä nimenomaan PS4: lle, sinun on ensin löydettävä yhteensopiva kiintolevy. PS4: ssä on kiintolevy, mutta voit asentaa SSD-aseman, jos haluat. SSD-asemat toimivat yleensä paljon nopeammin, mutta ne ovat joskus vähemmän kestäviä ja myös kalliimpia.

Parasta on ostaa kiintolevy sellaiselta yritykseltä kuin Seagate, joka valmistaa PS4: lle optimoituja kiintolevyjä. Kaiken 2,5 tuuman kannettavan kiintolevyn, jonka paksuus on enintään 9,5 mm, pitäisi olla; jos kuitenkin yrität vaihtaa PS4-kiintolevyn, saatat myös päivittää vähintään 1 tai 2 Tt: ksi.

Konsolin kiintolevyn vaihtaminen ei mitätöi takuuta.

Varmuuskopioi tietosi

Suurin osa PlayStation Storesta ostamistasi peleistä voidaan ladata uudelle kiintolevylle veloituksetta, joten poista ne ennen varmuuskopiointia muille tiedostoille, jotta varmuuskopiointi on nopeampaa. Osa sisällöstä, kuten vuoden 2014 PT-esittely, on poistettu PS4-verkosta, joten varmista, että et poista mitään, mitä et voi saada takaisin. PlayStation Plus -tilaajat voivat myös ladata tallennustietonsa pilveen myöhempää hakua varten.

Riippuen siitä, kuinka paljon tietoja sinulla on, voit ehkä sovittaa varmuuskopiotiedoston peukaloasemalle. Muussa tapauksessa kytke ulkoinen kiintolevy johonkin PS4: n USB-portteihin ja tee sitten seuraava:

 1. Valitse PS4-kotivalikosta asetukset vaihtoehto.

 2. Navigoida johonkin Järjestelmä > Varmuuskopiointi ja palautus > Varmuuskopioi PS4. Kun olet noudattanut näytön ohjeita, konsoli käynnistyy uudelleen ja varmuuskopiointi alkaa.

 3. PlayStation käynnistyy uudelleen, kun prosessi on valmis, ja kopio tiedoistasi tulisi tallentaa ulkoiseen asemaan.

Lataa uusin PS4-ohjelmistopäivitys

Siirry PlayStation-verkkosivustolle ja lataa uusin ohjelmistopäivitys PS4: lle. Etsi uusin PS4-käyttöjärjestelmän päivitys, napsauta ”Lataa päivitys” ja tallenna tiedostot kannettavaan USB-asemaan.

Tämä vaihe tarvitaan uuden kiintolevyn toimiakseen oikein.

 1. Avaa asema ja luo kansio nimeltä PS4.

 2. Tee PS4-kansion sisällä toinen nimetty kansio PÄIVITTÄÄ.

 3. Vedä nimeltään PS4-käyttöjärjestelmän päivitystiedosto PS4UPDATE.PUP, osaksi PÄIVITTÄÄ kansio. Poista flash-asema turvallisesti ja aseta se sivuun toistaiseksi.

Avaa PS4

Ennen kuin aloitat, sammuta PS4, irrota se pistorasiasta ja aseta se tukevalle tasaiselle alustalle. Jos sinulla on uudempi PS4, etsi konsolin takaosasta irrotettava paneeli yhdestä kulmasta. Saatat nähdä tarran, joka osoittaa kiintolevyn koon.

Tämä vaihe eroaa hieman PS4-mallisi mukaan. Alla olevat kuvat ovat uudemmasta PlayStation 4 Slim -laitteesta. PlayStation-verkkosivustolla on kaaviot jokaisesta PS4-mallista, joihin voit viitata, jos sinulla on vanhempi järjestelmä.

Kun konsolin takaosa on itseäsi kohti, poista paneeli liu’uttamalla sitä varovasti sormillasi oikealle.

Vanhemmissa PS4-malleissa sinun pitäisi nähdä kaksi paneelia PS4: n päällä; yksi on kiiltävä, toinen on samaa väriä kuin muu konsoli. Poista PS4 sinua kohti, poista kiiltävä paneeli painamalla reunoja ja liu’uttamalla sitä varovasti vasemmalle. Alle sinun pitäisi nähdä kiintolevy.

Vaikka PlayStation 4 Pro voi pitää 1 Tt dataa laatikosta, voit silti haluta vaihtaa PS4: n sisäinen kiintolevy tehokkaammaksi. Jos sinulla on PS4 Pro, käännä konsoli tasaisesti takaosaan ja etsi muovinen kieleke Ethernet-portin vieressä. Poista kiintolevy poistamalla se sormillasi.

Vaihda PS4-kiintolevy

Kiintolevy on kiinnitetty konsoliin yhdellä ruuvilla, jossa on PlayStation-ohjaimen symbolit. Irrota ruuvi Phillips-ruuvimeisselilläsi, mutta älä menetä sitä.

Kiintolevy on nyt voitava poistaa vetämällä sitä. Kiintolevyn koteloa pidetään yhdessä kahdella tai neljällä ruuvilla, jotka on irrotettava ja asetettava sivuun. Ota vanha kiintolevy ulos ja aseta uusi kiintolevyn pohjaan koskematta, jotta ne eivät vahingoitu. Varmista, että metallitapit ovat sisäänpäin, ja sulje kotelo kiinnittämällä ruuvit uudelleen.

Laita kaikki takaisin yhteen

Aseta koteloitu kiintolevy takaisin konsoliin ja kiinnitä koristeltu ruuvi; liu’uta ulkokansi takaisin paikalleen. Kytke järjestelmä takaisin ja liitä se televisioon. Käynnistä PS4 uudelleen pitämällä konsolin virtapainiketta muutaman sekunnin ajan.

Uuden PS4-kiintolevyn asentaminen

Kun käynnistät PlayStationin, sen pitäisi alkaa vikasietotilassa. Sinua tervehditään viestillä, kutenPS4: ää ei voi käynnistää, ’mitä haluat nähdä.

Asenna PS4-ohjelmistopäivitys

 1. Liitä PS4-ohjain konsoliin USB-kaapelilla ja paina PS-painiketta.

 2. Nyt sinua pyydetään asettamaan laite, joka sisältää PlayStation-ohjelmistopäivityksen, konsolin toiseen USB-porttiin.

 3. Kytke USB-asema aikaisemmin ja valitse sitten OK ja Joo seuraavalla näytöllä.

 4. Kun päivitys on valmis, järjestelmä käynnistyy uudelleen.

Seuraa nyt samoja vaiheita, jotka joudut suorittamaan, kun ostit PS4: n, kuten päivämäärän ja kieliasetusten määrittäminen.

Palauta pelitiedot

 1. Liitä ulkoinen kiintolevy, joka sisältää varmuuskopiotiedot.

 2. Siirry kotivalikosta kohtaan asetukset > Järjestelmä > Varmuuskopiointi ja palautus.

 3. Valita Palauta PS4, valitse varmuuskopiotiedosto ja seuraa näytön ohjeita.

 4. Kun tietosi on palautettu, järjestelmä käynnistyy uudelleen viimeisen kerran.

 5. Kun PS4-kotivalikko palaa takaisin, sen pitäisi näyttää identtiseltä kuin ennen kiintolevynvaihtoa. Käyttäjäprofiilisi, tallennetut tiedot ja palkinnot ovat ennallaan.

Lataa vanhat pelisi uudelleen

Kuten aiemmin mainittiin, voit ladata aiemmin ostamiasi pelejä, kunhan niitä on vielä saatavana PlayStation Storessa.