Skip to content
iOS

Ota iPhone pois kuuloketilasta

19 de maaliskuu de 2021

Kun toistat ääntä ja ääntä ei tule iPhonesta, silti näyttöön tulee viesti, joka näyttää kuulokkeiden äänenvoimakkuuden, vaikka mitään kuulokkeita ei ole kytketty, älypuhelimesi ajattelee, että olet silti kytketty kuulokkeisiin.

Tämä ongelma ei ole aivan harvinainen, ja useimmissa tapauksissa se on helppo korjata.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat iPhone 6: ta ja uudempia.

 1. Kytke ja irrota kuulokkeet. Ensimmäinen asia, jota sinun kannattaa kokeilla, jos iPhone uskoo, että kuulokkeet on kytketty, on yksinkertainen: kytke, irrota sitten kuulokepari. On mahdollista, että iPhonen kuulokeliitäntä ei tunnistanut, milloin viimeksi irrotit kuulokkeet, ja uskoo silti, että ne ovat yhteydessä.

  Jos tämä temppu korjaa ongelman, ja jos tämä tilanne ei tapahdu millään säännöllisyydellä, liitu se outo kertaluonteinen eikä mitään syytä huoleen.

 2. Tarkista äänilähdön asetukset. IOS: n uusimmissa versioissa voit hallita, missä ääntä toistetaan: kuulokkeet, iPhonen kaiuttimet, HomePod, muut ulkoiset kaiuttimet jne. On mahdollista, että kuulokemoodiongelmasi liittyy äänilähtöasetuksiisi.

  Voit tarkistaa nämä asetukset seuraavasti:

  1. Avaa Ohjauskeskus. Pyyhkäise useimmissa iPhonissa näytön alareunasta ylöspäin. Pyyhkäise iPhonessa X, XS, XS Max ja XR oikeassa yläkulmassa.
  2. Pyyhkäise iOS 10: ssä oikealta vasemmalle paljastaaksesi musiikin ohjaimet. Napauta iOS 11: ssä tai sitä uudemmassa versiossa oikean yläkulman musiikkisäätimiä.
  3. Napauta iOS 10: ssä ääniohjaimia paneelin alaosassa. Napauta iOS 11: ssä tai uudemmassa AirPlay -kuvake, jota edustaa kolme rengasta, joissa on kolmio.
  4. Jos näyttöön tulee valikko, iPhone on vaihtoehto, napauta sitä lähettääksesi äänen puhelimesi sisäisiin kaiuttimiin.
 3. Ota lentokonetila käyttöön ja poista se käytöstä. On mahdollista, että iPhone uskoo silti olevan yhteydessä ulkoiseen äänilähteeseen, kuten Bluetooth-kuulokkeisiin. Se on helppo korjata viemällä puhelin lentotilaan ja pois.

  Lentokonetilan kytkeminen päälle katkaisee väliaikaisesti kaiken puhelimen verkon, mukaan lukien puhelimen irrotus Wi-Fi-verkoista ja ennen kaikkea Bluetooth-laitteista. Jos Bluetooth on syyllinen, yhteyden katkaiseminen pitäisi ratkaista ongelmasi.

  Tee näin:

  1. Avata Ohjauskeskus tavalla, joka toimii iPhone-mallisi kanssa.
  2. Napauta Lentokonetila -kuvake, jota edustaa lentokoneena.
  3. Odota muutama sekunti ja napauta sitten Lentokonetila -kuvake uudelleen poistaaksesi lentotilan käytöstä.
 4. Käynnistä iPhone uudelleen. Monet ongelmat voidaan ratkaista käynnistämällä iPhone uudelleen. Juuttuminen kuulokemoodiin voi johtua yksinkertaisesta, väliaikaisesta teknisestä häiriöstä, joka voidaan poistaa uudelleenkäynnistyksellä.

  IPhonen uudelleenkäynnistysmenettely riippuu mallistasi. Katso vaiheittaiset ohjeet jokaiselle mallille kohdasta Kuinka palauttaa minkä tahansa iPhonen mallin.

 5. Puhdista kuulokeliitäntä. IPhone uskoo, että kuulokkeet on kytketty, kun se havaitsee, että kuulokeliitännässä on jotain. On mahdollista, että joku muu tunkissa voi lähettää väärän signaalin.

  Jos nukka tai muu törmäys on muodostunut kuulokeliitäntään ja huijaa iPhonea ajattelemaan, että jotain muuta on olemassa:

  1. Useimmissa malleissa on helppo nähdä, onko kuulokeliitännässä mitään. Hyvin vanhoissa malleissa saatat joutua loistamaan taskulampun tai kiristimen pistorasiaan saadaksesi hyvän ilmeen.
  2. Kun katsot liitäntää, sinun ei pitäisi nähdä mitään muuta kuin puhelimen metalliset sisäosat. Jos näet nukkaa tai jotain, joka näyttää oudolta tai epätavalliselta, siellä saattaa olla jotain, jonka ei pitäisi olla.
  3. Paras ja turvallisin tapa poistaa nukka tai muut roskat kuulokeliitännästä on paineilmalla. Osta tölkki siitä useimmissa toimistotarvike- tai tietokoneliikkeissä. Käytä mukana toimitettua olkea ja ammu muutama ilmansyöttö kuulokeliitäntään puhallaksesi roskat. Jos sinulla ei ole paineilmaa tai et pääse käsiksi mihinkään, kokeile puuvillapyyhettä tai muovimusteputkea kuulakärkikynässä.

  Voi olla houkuttelevaa yrittää käyttää taitettua paperiliitintä nukan puhdistamiseen kuulokeliitännästä. paperiliitin on oikean kokoinen ja tarjoaa myös jonkin verran voimaa, mutta tämän pitäisi olla todellinen viimeinen keino. Et todennäköisesti vahingoita iPhoneasi paperiliittimellä, mutta metalliesineen kaapiminen puhelimen sisällä on ehdottomasti vahinkoa. Jos päätät käyttää tätä vaihtoehtoa, jatka huolellisesti.

 6. Tarkista vesivahingot. Jos kuulokeliitännän puhdistaminen ei auttanut, sinulla voi olla erilainen laitteisto-ongelma. On mahdollista, että puhelimeen on päässyt vettä tai muuta kosteutta.

  Siinä tapauksessa kuulokeliitäntä on paikka, jossa iPhonen vesivahinkoilmaisin näkyy monissa malleissa. Uusemmissa malleissa se näkyy SIM-korttipaikassa. Yksityiskohtaiset ohjeet siitä, missä vesivahinkoilmaisin näkyy jokaisessa iPhone-mallissa, Applen tuella on kaikki tarvitsemasi.

  Jos näet oranssin pisteen osoittavan vesivahinkoja, tarvitset korjauksen saadaksesi iPhonen pois kuuloketilasta. Voit myös yrittää säästää puhelinta vesivahinkoilta.

 7. Hanki teknistä tukea Applelta. Jos iPhone uskoo edelleen, että kuulokkeet on kytketty, sinun on neuvoteltava Applen asiantuntijoiden kanssa. He voivat auttaa sinua diagnosoimaan ongelman syyn ja korjaamaan sen ohjelmiston avulla tai ottamalla puhelimesi korjattavaksi. Voit joko saada tukea Applelta verkossa tai varata Genius Bar -tapaamisen henkilökohtaista tukea varten lähimmässä Apple Store -kaupassa. Onnea!