Skip to content

Ota käyttöön tai poista käytöstä immersiivinen tila Android-sovelluksille

19 de maaliskuu de 2021

Immersive Mode, joka tunnetaan myös nimellä koko näytön tila Androidissa, piilottaa tilan ja navigointipalkit tiettyjen sovellusten käytön aikana. Androidin immersiivinen tila on oletusarvoisesti käytössä vain tietyissä sovelluksissa, mutta on olemassa tapoja kytkeä koko näytön tila päälle ja pois päältä haluamallasi tavalla ilman laitteiden juurtumista. Valitettavasti siinä on yksi merkittävä rajoitus: Et voi poistaa Immersive-tilaa käytöstä sovelluksille, jotka käyttävät sitä oletuksena.

Tämän artikkelin tiedot koskevat älypuhelimia ja tabletteja, joissa on Android 4.4 KitKat tai uudempi.

Mikä on mukaansatempaava tila?

Immersiivinen tila on koko näytön kokemus Android-laitteista, joka piilottaa tila- ja navigointipalkit. Tilarivi näyttää kellonajan, ilmoitukset ja muut tärkeät tiedot ruudun yläosassa. Joissakin Android-laitteissa on myös navigointipalkki näytön alareunassa, jossa on Takaisin-, Koti- ja Monitoimipainikkeet. Jos haluat tarkastella näitä ominaisuuksia mukaansatempaavassa tilassa, pyyhkäise ylöspäin näytön alareunasta tai pyyhkäise alaspäin näytön yläosasta.

Hyödyllisen tilan edut ja haitat

Immersive-tilan etuna on, että näet enemmän sovelluksen käyttöliittymästä. Haittapuolena on, että saatat jättää tärkeät ilmoitukset menettämättä ajankäyttöä tai laiminlyödä akun kestoa, kunnes on liian myöhäistä. Kun pyyhkäiset näyttöä paljastamaan tilarivin, saatat vahingossa napauttaa sovelluksen käyttöliittymän kuvakkeita, mikä voi olla erityisen ärsyttävää pelatessasi peliä. Joissakin laitteissa Immersive Mode -tila voi aiheuttaa ristiriitoja näyttönäppäimistön kanssa, minkä vuoksi monet kehittäjät välttävät tätä suunnitteluvaihtoehtoa.

Tilarivin piilottaminen Android-sovelluksissa

On olemassa muutamia ohjelmia, joiden avulla voit käyttää Immersive-tilaa missä tahansa sovelluksessa. Yksi ilmainen vaihtoehto on PhotoSafe-ohjelman koko näytön upottava sovellus.

Sovelluksen ilmaisessa versiossa on muutama vika. Esimerkiksi navigointipalkin piilottaminen voi estää näytön näppäimistön käyttämisen joissakin laitteissa. Sillä ei ole merkitystä kaikille sovelluksille, mutta jos se on sinulle ongelma, voit päivittää Pro-versioon sen korjaamiseksi.

  1. Lataa PhotoSafe Fullscreen Immersive -sovellus Google Play Kaupasta.

    Samanlaiset maksulliset sovellukset, kuten Immersive Mode Manager, ovat saatavilla ilmaiseksi Google Play Pass -palvelun avulla.

  2. Käynnistä sovellus ja napauta Olen samaa mieltä.

  3. Napauta Vinossa vaihda oikeassa yläkulmassa sen kääntämiseksi Päällä.

  4. Napauta Myöntää.

  5. Napauta Salli lupa vaihda ja napauta sitten takaisin.

  6. Napauta Piilota mitään, Piilota navigointipalkkitai Piilota navigointi- ja tilarivi. Nämä asetukset koskevat kaikkia sovelluksia ja tulevat voimaan välittömästi.

Immersive-tilan ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä tietyille sovelluksille

On myös mahdollista asettaa Immersive Mode -asetukset yksittäisille sovelluksille.

Yksittäiset sovellusasetukset ohittavat näytön yläosassa valitsemasi vaihtoehdon. Muista, että nämä asetukset eivät vaikuta sovelluksiin, jotka toimivat oletusarvoisesti mukaansatempaavassa tilassa. Android 10: stä lähtien ei ole mahdollista poistaa käytöstä Immersive-tilaa kaikissa sovelluksissa.

  1. Käynnistä PhotoSafe Fullscreen Immersive -sovellus ja napauta Käyttöoikeus.

  2. Napauta Myöntää.

  3. Napauta Koko näytön upotustila.

  4. Napauta Salli käytön seurantaja napauta sitten takaisin kahdesti.

  5. Kaikki sovelluksesi näkyvät ruudun alaosassa. Napauta suurennuslasi hakea sovelluksistasi.

  6. Kirjoita sovelluksen nimi.

    Jos käytät ilmaista versiota, saatat joutua napauttamaan Piilota mitään sovelluksen yläosassa, jotta näppäimistö tulee näkyviin.

  7. Napauta sovellusta asettaaksesi asetukset:

    • Napauta sitä kerran näyttääksesi tilan ja navigointipalkit.
    • Napauta sitä uudelleen näyttääksesi vain tilarivin.
    • Napauta sitä uudelleen piilottaaksesi sekä tila- että navigointipalkit.
    • Napauta sitä vielä kerran palataksesi oletusasetuksiin.