Skip to content

Painetun mainoksen anatomia ja elementit

20 de maaliskuu de 2021

Mainoksia on kaikenlaisia ​​ja kokoja, mutta niillä on yhteinen tavoite – myydä tuote, palvelu, tuotemerkki. Teksti, grafiikka tai näiden kahden yhdistelmä ovat minkä tahansa painetun mainoksen pääelementtejä.

Mainoksen pääelementit

Taideteos
Valokuvat, piirustukset ja graafiset koristeet ovat keskeinen visuaalinen osa monen tyyppisiä mainoksia. Joillakin mainoksilla voi olla vain yksi visuaalinen kuva, kun taas toisilla voi olla useita kuvia. Jopa tekstimainoksissa voi olla joitain grafiikoita koristeellisten luotien tai reunusten muodossa. Kuvateksti on yksi ensimmäisistä asioista, joita useimmat lukijat katsovat visuaalin jälkeen. Se ei ole kaikissa mainoksissa, mutta se on vaihtoehto, joka antaa mainostajalle vielä yhden mahdollisuuden tarttua lukijaan.

Nimikkeet
Pääotsikko voi olla mainoksen vahvin osa tai se voi olla toissijainen voimakkaalle visuaalille. Joissakin mainoksissa voi olla myös alaotsikoita ja muita otsikkoelementtejä. Pelkästään sen suurentaminen ei riitä, otsikoiden tulisi olla hyvin kirjoitettuja lukijoiden huomion herättämiseksi.

Runko
Kopio on mainoksen pääteksti. Jotkut mainokset saattavat käyttää minimalistista lähestymistapaa, rivin tai kaksi tai yhden kappaleen. Muut mainokset voivat olla melko tekstipainaisia, ja niissä on kappaletta tietoa, mahdollisesti järjestetty sarakkeisiin sanomalehden tyyliin. Vaikka sanat ovat tärkein osa kopiota, visuaaliset elementit, kuten sisennys, vetolainausmerkit, luettelomerkkiluettelot sekä luova kerning ja seuranta voivat auttaa järjestämään ja korostamaan mainoksen rungon viestiä.

Ottaa yhteyttä
Mainoksen yhteydenottolomake voi näkyä missä tahansa mainoksessa, vaikka se on yleensä lähellä alareunaa. Se koostuu yhdestä tai useammasta seuraavista:

  • Logo
  • Mainostajan nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Kartta tai ajo-ohjeet
  • Web-sivuston osoite

Ekstrat
Joissakin painetuissa mainoksissa voi olla muita erityiselementtejä, kuten liitteenä oleva yritysvastauksen kirjekuori, repäisykuponki kuponkilla, vihjearkki, tuotenäyte.