Skip to content

Palaisivatko etätyöntekijät koskaan toimistoon?

15 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Lähes puolet kaikista Yhdysvaltain työntekijöistä työskentelee tällä hetkellä kotona.
  • Kotona työskenteleminen kaksinkertaistuu pandemian jälkeen.
  • Ihmiset todella, todella rakastavat olla matkustamatta toimistoon.
Pandemian aikana miljoonat ihmiset ovat alkaneet työskennellä kotona. Työntekijät ovat onnellisempia ja pystyvät hallitsemaan työpäivänsä paremmin, samalla kun he saavat enemmän työtä. He eivät ehkä koskaan pukeudu, mutta etätyöntekijät eivät myöskään ole sängyssä koko päivän nauttimalla Ted Lassoa. Työskentely kotona (WFH) ei ole osoittautunut tuottavuuden painajaiseksi, jonka työnantajat ovat voineet kuvitella. Itse asiassa etätyöntekijät ovat tuottavampia, ja joillakin toimenpiteillä he todennäköisemmin etsivät toista työtä. Se on myös halvempi työnantajille, ja koska työmatkaa ei ole, se on parempi ympäristölle. Suuret teknologiayritykset, kuten Google ja Apple, ovat jo laajentaneet WFH-suunnitelmia pitkälle vuoteen 2021. Mutta jatkuuko se pandemian jälkeen? ”Kun COVID-19-pandemia on ohi, kotona työskentelevien ihmisten määrä räjähtää”, kirjoittaa Stanfordin tutkija Nicholas Bloom. ”Näen näiden lukumäärän yli kaksinkertaistumisen pandemian jälkeisessä maailmassa. Epäilen, että melkein kaikki työntekijät, jotka voivat työskennellä kotona – jonka arvioidaan olevan noin 40% työntekijöistä – saavat työskennellä kotona vähintään yhden päivän viikossa. ”

Shirking kotoa

Etätyötä pidettiin aiemmin typeränä. Voisit tehdä vähimmäismäärän, sitten viettää loppuajan elokuvien katseluun tai pubiin käymiseen. Mutta todellisuudessa, kuten säännöllinen kotona työskenteleminen on tuntenut jo vuosia, voit saada enemmän aikaan ilman toimiston jatkuvia häiriötekijöitä. Itse asiassa freelancereille ongelma on yleensä tieto siitä, milloin lopettaa työskentely. ”Kun COVID-19-pandemia on ohi, kotona työskentelevien ihmisten määrä räjähtää.” Kun voit vapaasti suunnitella oman aikasi ja hallita keskeytyksiä, saat enemmän työtä, usein paljon lyhyemmässä ajassa. Lisää tähän työmatkan puute, mahdollisuus asettaa oma ”työ- ja yksityiselämän tasapaino” sekä halvemmat ja paremmat kotiruokalounat, ja työntekijöiden vetovoima on helppo nähdä. ”Teen teknistä tukea Internet-palveluntarjoajalle”, kertoi tekninen työntekijä Carsten Klapp Lifewire suoraviestillä. ”Yritys toimitti minulle tietokoneen ja VoIP: n. Pidämme yhteyttä tiimin jäseniin ja johtajiin Skypen kautta. Lopulta tulemme toimistoon kerran kuukaudessa, ja loput ajasta työskentelemme kotona.” Klapp sanoo säästävänsä kaksi tuntia ajoa päivässä ja että työ kotoa -järjestely tehtiin äskettäin pysyväksi.

Nainen työskentelee tietokoneen kanssa sylissään, istuu parvekkeella auringonlaskun aikaan

Tällä hetkellä olemme edelleen eräänlaisessa hätätilassa, yritämme työskennellä keittiön pöydän ääressä, kun lapset koulunsa ollessa suljettuina juoksevat ympäri paikkaa. Asianmukaisella suunnittelulla ja työnantajien tuella kotitoimistosta voisi tulla yleisempi.

Onnelliset pomot

Kotityöntekijöiden edut ovat selvät, mutta entä työnantajat? He saattavat menettää osan suorasta valvonnasta, mutta sitä ei ilmeisesti tarvita. Työnantajien ilmeisin etu on, että on halvempaa olla pitämättä isoa toimistoa. Global Workplace Analytics -tutkimuksen mukaan ”tyypillinen työnantaja voi säästää keskimäärin 11 000 dollaria puoliaikaista etätyöntekijää kohti vuodessa”. Etätyöntekijät ottavat myös 52% vähemmän todennäköistä vapaapäivää, ja he lopettavat vähemmän työmatkan vuoksi. ”Tutkimuksemme mukaan 22% kaikista kokopäiväisistä työpäivistä toimitetaan kotoa pandemian päätyttyä, kun vastaava luku oli vain 5%.” ”Näemme uskomattoman 42% Yhdysvaltain työvoimasta, joka työskentelee nyt kotona kokopäiväisesti”, kirjoittaa Stanford Newsin May Wong. ”Noin noin 33% ei ole töissä – osoitus lukkolaman voimakkaasta vaikutuksesta. Loput 26% – lähinnä välttämättömät palvelutyöntekijät – työskentelevät toimitiloissaan.” Edut kasvavat, jos suuntaus jatkuu. Työnantajat voivat palkata mistä tahansa maasta tai maailmasta sen sijaan, että rajoittaisivat itsensä vain paikallisiin ehdokkaisiin. Ja pitkällä aikavälillä he eivät enää tarvitse suuria, kalliita keskustan toimistotiloja.

Onko huonoja uutisia?

Yksi kotona työskentelyn haittapuoli on se, että menetät luovuuden. Saatat keskustella jonkun kanssa kahvijuomalla ja ratkaista ongelman odottamatta. On myös vähemmän häiritsevää esittää kysymys pöydän yli kuin vetää joku zoomauspuheluun vain kysyäksesi nopeasti. Se on ero kävellen kaupungissa, kunnes löydät mukavan paikan päivälliselle, ja etsimällä paikkaa Yelpistä ja varaamalla etukäteen. Vastaus on täällä tapaaminen kerran tai kahdesti viikossa, mutta työskentele kotona loppuajana.

Yksinäisyys on toinen ongelma, jota voidaan lieventää pandemian jälkeen. Voisit pitää tauon esimerkiksi naapuruston ystävien kanssa. Silti huolimatta haittapuolesta, edut ovat riittävät tekemään etätyön pysyväksi. ”Tutkimuksemme mukaan 22% kaikista kokopäiväisistä työpäivistä toimitetaan kotoa pandemian päättymisen jälkeen, kun vastaava luku oli 5% aikaisemmin”, kirjoittaa Jose Maria Barrero Chicagon yliopiston vuonna 2020 tekemässä tutkimuksessa. Myös tämä muutos muuttaa kaupunkeja. Ilman suurta päivittäistä työvoimaa keskustan kahvilat ja ravintolat kärsivät, mutta liikenne voi parantua. Kaupungin keskustan kiinteistöt saattavat laskea tai ei, mutta kaikki nämä tyhjät toimistot tekevät upeista huoneistoista. Kuinka ironista olisi, jos päätyisimme työskentelemään kotoa, mutta asuisimme vanhoissa toimistotiloissa?