Skip to content

Paras tapa poistaa RAM-muistia Mac- tai Windows-tietokoneeltasi

20 de maaliskuu de 2021

Kun Windows-tietokoneesi tai Mac yhtäkkiä pysähtyy pysähtymään ja yrittää suorittaa perustehtäviä, kuten siirtyä ohjelmien välillä, se on varma merkki siitä, että kärsit vapaan RAM-muistin puutteesta.

Tällaiset ongelmat ja muut, kuten sovellusten kaatuminen, voidaan usein korjata tyhjentämällä tietokoneen RAM.

Tapoja vapauttaa RAM-muistia Windowsissa tai Macissa

Olitpa sitten Windows-tietokone tai Mac, nämä menetelmät auttavat sinua vapauttamaan RAM-muistia.

 1. Käynnistä tietokoneesi uudelleen. Yksinkertaisin tapa tyhjentää RAM-muistisi kokonaan ja aloittaa uudestaan ​​on käynnistää Windows-tietokone uudelleen tai sammuttaa Mac kokonaan ja käynnistää se sitten uudelleen. Sammuttamalla tietokoneesi kokonaan, poistat virran RAM-muistista, mikä tyhjentää sen. Kun käynnistät tietokoneen uudelleen, työskentelet puhtaalla pöydällä.

 2. Päivitä ohjelmisto. Varmista, että käyttöjärjestelmäsi ja kaikki käyttämäsi sovellukset ovat täysin päivitetyt. Käyttöjärjestelmien ja sovellusten vanhemmissa versioissa esiintyy usein ongelmia, kuten muistivuodot, tai ne ovat vain tehottomia ja käyttävät liikaa resursseja.

 3. Kokeile eri sovelluksia. Jos huomaat hidastumista aina käyttäessäsi tiettyä sovellusta, kuten verkkoselainta, sammuta se ja kokeile muuta vaihtoehtoa. Jos esimerkiksi käytät Chromea, kokeile Chromium-powered Edgeä.

 4. Tyhjennä selaimesi välimuisti. Toinen vaihtoehto, jos sinulla on ongelmia selaimesi kanssa, on tyhjentää välimuisti. Verkkoselaimen välimuistit sijaitsevat kiintolevyllä, ei RAM-muistilla, mutta ne voivat silti aiheuttaa samanlaisia ​​ongelmia, kun ne ovat täynnä.

Vinkkejä RAM-muistin tyhjentämiseen Windows-tietokoneissa

Jos olet kokeillut perusasiat ja Windows-tietokoneesi toimii edelleen hitaasti, meillä on useita mahdollisia Windows-korjauksia. Kokeile näitä vinkkejä, ennen kuin ryhdyt lisätoimintoihin, kuten RAM-muistin päivittämiseen.

 1. Tarkista muistin käyttö ja pakota lopettamaan ongelmalliset prosessit. Windowsin Tehtävienhallinnan avulla voit nähdä, kuinka paljon RAM-muistia kukin yksittäinen prosessi käyttää. Jos huomaat, että jokin sovellus hogaa kaikki RAM-muistisi, etkä käytä sovellusta, yritä lopettaa. Haluat ehkä harkita vaihtoehtoista sovellusta tulevaisuudessa, jos ongelma jatkuu.

 2. Poista tarpeettomat käynnistysohjelmat. Kun käynnistät Windowsin, monet sovellukset käynnistyvät automaattisesti taustalla. Jokainen näistä sovelluksista vie RAM-muistia, joten joukko tarpeettomia sovelluksia käynnistyy, mikä voi aiheuttaa ongelmia. Yritä asettaa se niin, että vain päivittäin käyttämäsi sovellukset käynnistyvät automaattisesti, ja katso, auttaako se.

 3. Siivoa taustasovelluksesi. Windowsissa sovellusten sallitaan oletusarvoisesti toimia taustalla. Voit asettaa sen siten, että mikään sovellus ei voi toimia taustalla tai sallia vain ne, joita todella käytät menemällä Windowsin asetukset > Yksityisyys > Taustasovellukset (vieritä vasenta ruudua alas).

 4. Tyhjennä sivutiedosto uudelleenkäynnistyksen yhteydessä. Windows käyttää jotain sivutiedostoa nimeltä väliaikaisten tietojen tallentamiseen tavalla, joka on hieman samanlainen kuin RAM. Toisin kuin RAM, joka tyhjennetään automaattisesti, kun tietokone sammuu, sivutiedosto pysyy täynnä. Sivutiedoston poistamisella ei ole suoraa vaikutusta RAM-muistiin, mutta sillä voi olla samanlainen vaikutus.

  Napsauta Käynnistä-valikon hakupalkkia, kirjoita Rekisterieditorija valitse tuloksista Rekisterieditori. Klikkaus Joo valintaikkunassa. Siirry vasemmassa ruudussa kohtaan HKEY_Local_Machine> JÄRJESTELMÄ> CurrentControlSet> Ohjaus> Istunnonhallinta> Muistin hallinta. Tuplaklikkaus ClearPageFileAtShutdown. Tulla sisään 1 että Arvotiedot -kenttään ja napsauta OK.

 5. Lisää virtuaalimuistia. Tämä liittyy edelliseen vaiheeseen, mutta hieman erilainen. Windowsissa termejä sivutiedosto ja virtuaalimuisti käytetään keskenään. Jos tyhjennät sivutiedoston, lisäystilan lisääminen virtuaalimuistiin voi auttaa.

 6. Poista visuaaliset tehosteet käytöstä. Windows 10 käyttää paljon pieniä visuaalisia tehosteita, jotka auttavat parantamaan käyttöjärjestelmän käyttökokemusta. Nämä visuaaliset tehosteet edellyttävät järjestelmän resursseja, joten niiden kytkeminen pois päältä voi vapauttaa RAM-muistia tehtäväkriittisiin sovelluksiin.

Vinkkejä RAM-muistin tyhjentämiseen Macissa

Macit voivat myös kärsiä RAM-ongelmista. Jos sinulla on hidastuminen, sovellukset kaatuu tai varoitukset riittämättömästä muistista Macissa, kokeile näitä korjauksia.

 1. Tarkista muistin käyttö Activity Monitorista. Activity Monitorin avulla voit nähdä, kuinka paljon RAM-muistia kukin sovellus käyttää Macissasi. Jos tunnistat kaikki RAM-muistisi tukevat sovellukset, voit yrittää sulkea ne. Tosiasiallisesti käyttämilläsi sovelluksilla on taipumus napata nämä resurssit takaisin heti, kun käynnistät uudelleen, joten voit etsiä vaihtoehtoja, jotka vaativat vähemmän RAM-muistia.

 2. Tarkista suorittimen käyttö Activity Monitorista. Sen lisäksi, kuinka paljon RAM-muistia kukin sovellus käyttää, Activity Monitorin avulla voit myös nähdä, kuinka paljon huomiota kukin sovellus vaatii suorittimeltasi. Vaikka tämä ei liity suoraan RAM-muistiin, sovellus, joka vie enemmän kuin osuutensa prosessointitehosta, hidastaa Maciasi. Yritä sulkea ongelmaohjelmat ja korvata vaihtoehdoilla, jos mahdollista.

 3. Siivoa työpöytäsi. Jokainen työpöydän tiedosto ja sovellus ladataan RAM-muistiin, joten liian sekava työpöytä voi päätyä käyttämään paljon resursseja. Onko sinulla korkean resoluution näyttö tai useita näyttöjä, joissa on sovelluksia, valokuvia ja useita muita asiakirjoja ja tiedostoja suihkutettu työpöydälle? Yritä siirtää nämä tiedostot muualle tai ainakin yhdistää asiat muutamaan kansioon.

 4. Sulje ylimääräiset Finder-ikkunat. Jos käyt pitkään aikaan sammuttamatta Mac-tietokonetta kokonaan, sinun on pakko avata joukko Finder-ikkunoita taustalla. Jokainen näistä ikkunoista lataa sisällön RAM-muistiin, joten harkitse niiden yhdistämistä välilehtiin.

  Klikkaus Finder, oikealla painikkeella Asetuksetja rasti Avaa kansiot välilehdillä uusien ikkunoiden sijaan.

  Voit yhdistää Finder-ikkunasi yhdeksi napsauttamalla Ikkuna > Yhdistä kaikki Windows.

 5. Vapauta levytilaa virtuaalimuistille. Kun RAM-muistisi täyttyy, Macilla on mahdollisuus käyttää virtuaalimuistia tallentamalla väliaikaisia ​​tiedostoja erityiseen paikkaan tallennusasemaan. Se ei pysty tekemään niin, jos asema on täynnä, mikä voi aiheuttaa hidastumista ja jopa virheitä. Voit korjata ongelman poistamalla tiedostot ja sovellukset, joita et enää käytä.

Entä jos sinulla on edelleen muistiongelmia?

Vaikka yllä esitetyt menetelmät toimivat varmasti lyhyellä aikavälillä, on todennäköistä, että ongelmasi toistuvat uudelleen. Jos käytät enemmän sovelluksia kuin tietokoneesi pystyy käsittelemään, yrität käyttää sovellusta, joka tarvitsee enemmän RAM-muistia kuin sinulla on, tai jos sinulla on sovellus, joka toimii virheellisesti ja vie liikaa RAM-muistia, useimmat korjaukset ovat vain väliaikaisia ​​kaistan apuvälineitä . Samoin RAM-ongelmat voivat johtua haittaohjelmista ja muista ongelmista.

Tässä on joitain muita tapoja käsitellä RAM-muistin puutetta:

 1. Tarkista tietokoneesi haittaohjelmien varalta. Jos tietokoneellasi on yksi tai useampi virus tai muu haittaohjelma, ne kilpailevat usein muiden sovellusten kanssa resursseista, kuten RAM-muistista, ja hidastavat sitten koko järjestelmää. Hyvä Windows- tai Mac-virustentorjuntaohjelma voi hoitaa tämän ongelman.

 2. Käytä RAM-puhdistusohjelmaa. Nämä sovellukset vaihtelevat hyödyllisyydessä, jotkut tekevät vähän, ja toiset automatisoivat monia yllä olevia vinkkejä. Jos sinulla ei ole vaihtoehtoja, kannattaa kokeilla. Haluat ehkä keskittyä erityisesti muistivuotojen korjaamiseen, jos sinulla on Windows-tietokone tai yritä virittää Mac-tietokoneesi.

 3. Asenna lisää RAM-muistia. Kun kaikki muu epäonnistuu, yksinkertaisesti lisäämällä RAM-muistia pitäisi tehdä temppu. Tarkista, onko tietokoneessasi ylimääräisiä RAM-paikkoja, vai onko sinun poistettava vanha RAM-levy ja lisättävä uudet yksiköt. RAM-muistin asentaminen Windows-tietokoneeseen on yleensä melko helppoa, kun taas kannettavien tietokoneiden kanssa työskenteleminen on usein vaikeampaa. Voit myös päivittää RAM-muistisi päälle jonkin verran Macit, kunhan siinä ei ole vielä enimmäismäärää (tai Apple ei vain anna sinun).

Mitä RAM tekee ja miksi se tyhjennetään?

Jokaisella tietokoneella on tietyntyyppinen RAM-muisti, joka on suunniteltu lyhytaikaiseen tietojen tallentamiseen. On nopeampi lukea ja kirjoittaa tietoja RAM-muistista kuin tietokoneen pitkäaikaisesta tallennustilasta, joten tiedot kaikista tietokoneesi aktiivisista prosesseista, kuten käyttöjärjestelmäsi ja sovellukset, päätyvät RAM-muistiin.

Kun sammutat tietokoneen, RAM-muisti tyhjentyy kokonaan. Sitten kun käynnistät tietokoneen varmuuskopioinnin ja aina, kun avaat sovelluksen tai olet vuorovaikutuksessa sen kanssa, uusia tietoja kirjoitetaan RAM-muistiin ja haetaan niistä uskomattoman nopeasti.

Tämä prosessi jatkuu ilman erillistä ilmoitusta kulissien takana, kunnes avaat liian monta sovellusta tai jokin sovelluksistasi on erityisen nälkäinen muistin suhteen, ja RAM-muistisi täyttyy. Kun näin tapahtuu, sovellukset hidastuvat, sinulla on vaikeuksia vaihtaa sovellusten välillä, ja jotkut saattavat jopa kaatua.

Tyhjentämällä RAM-muistisi vapautat sovelluksillesi tilaa käyttää ja työskennellä tehokkaammin.