Skip to content

Paras tapa puhdistaa Gmail-postilaatikkosi nopeasti

19 de maaliskuu de 2021

Pelkäätkö Gmailin avaamista, koska sinulla on satoja (tai tuhansia) viestejä, jotka odottavat sinua ylikuormitetussa postilaatikossa? Ratkaisu on saada postilaatikkosi nollaan ja käsitellä saapuvia sähköposteja päivittäin, joten se ei enää täytä. Arkistoi kaikki postilaatikossa olevat nykyiset sähköpostit. Nämä viestit ovat käytettävissä vasemman paneelin Kaikki sähköpostit -välilehdellä, mutta on todennäköistä, että et tarvitse monia, jos sellaisia, arkistoituja viestejä.

Tämän artikkelin ohjeita on tarkoitus noudattaa käyttämällä Gmailin työpöytäversiota, johon pääsee verkkoselaimen kautta.

Tyhjennä Gmail-postilaatikkosi nopeasti

Voit arkistoida tai poistaa kaikki Gmail-postilaatikkosi sähköpostit kerralla avaamalla Gmail selaimessa ja sitten:

  1. Aseta kohdistin Gmail-hakukenttään, kirjoita on: Saapuneet ja paina sitten Tulla sisään.

  2. Valitse valintaruutu Valitse sarakkeessa valitaksesi kaikki sähköpostit. Tämän tekemisen jälkeen saatat nähdä linkin nimeltä Valitse kaikki tätä hakua vastaavat keskustelut. Näin tapahtuu, jos postilaatikossa on tonnia sähköposteja. Valitse tämä linkki valitaksesi kaiken Saapuneet-kansiosta.

    Kun haet kaikkea Saapuneet-kansiossa, valinta sisältää viestit Saapuneet-välilehdissä, kuten Ensisijainen ja Sosiaalinen.

  3. Arkistoi kaikki viestit Saapuneet-kansiosta napsauttamalla Arkistoi -painike, joka sijaitsee heti Valitse valintaruutu otsikossa. Kun viestit arkistoidaan, viestit ovat edelleen käytettävissä kautta Kaikki viestit ja etsi, mutta nämä viestit ovat kadonneet Gmail-postilaatikostasi.

  4. Jos haluat poistaa kaikki viestit viestien arkistoinnin sijaan, valitse Poistaa -painiketta siirtääksesi sähköpostit Roskakori, josta viestit poistetaan pysyvästi 30 päivän kuluttua

Vaihtoehtoja Gmail-verkkosovellukselle postilaatikon tyhjentämiseksi

Jos olet määrittänyt Gmailin sähköpostiohjelmassa IMAP: n avulla, voit tyhjentää siellä myös postilaatikkosi nopeasti:

  1. Avaa postilaatikko kansio.

  2. Valitse kaikki viestit painamalla Ctrl + A sisään Windows ja Linux tai Komento + A Macissa.

  3. Siirrä viestit arkistokansioon tai poista viestejä kerralla.

Pidä Gmail-postilaatikkosi puhtaana jatkuvasti

Gmail-postilaatikon tyhjentäminen on hyödyllistä vain, jos hallitset sitä eteenpäin paremmin. Gmail tarjoaa työkaluja, jotka auttavat sinua tässä. Käytä esimerkiksi Saapuneet-välilehtiä, kun haluat järjestää saapuvat sähköpostit automaattisesti, tai keskity vain Gmail-postilaatikkosi avainviesteihin.

Vältä ansaa, jossa vanhoja sähköposteja viipyy postilaatikossa. Jos vältät sähköpostin keskeytykset esimerkiksi Gmailin uusien sähköposti-ilmoitusten avulla ja ajoitat sähköpostille omistetun ajan, vietät vähemmän aikaa sähköpostille ja pidät Gmail-postilaatikkosi puhtaampana kuin useimmat.