Skip to content

Parhaat kapealla hakukoneet

20 de heinäkuu de 2021

Niche-hakukoneet ovat hakukoneita, jotka on suunniteltu löytämään hyvin erityyppisiä sisältöjä. Voit käyttää niitä piilotettujen helmien löytämiseen, käyttämättömien tietolähteiden löytämiseen ja resurssien löytämiseen, joita et edes tiennyt. Vaikka on olemassa kourallinen erittäin suosittuja hakukoneita, jotka tekevät hienoa työtä useimpien kuvien ja verkkosivujen löytämisessä, ne eivät aina löydä haluamaasi. Tarve esitellä kapeita hakukoneita johtuu siitä, että hakukoneet eivät etsi koko verkkoa. Alla luetellut ovat hyvin erityisiä, koska ne keskittyvät kirjoihin, lääketieteelliseen tietoon, kuviin, matematiikkaan, videoihin jne.

Matematiikan ja luonnontieteiden hakukoneet

Halusitpa sitten ratkaista monimutkaisen matemaattisen ongelman tai etsiä tieteellisiä keskusteluja pimennyksistä, seuraavat hakukoneet voivat auttaa sinua löytämään ratkaisuja moniin matemaattisiin ja tieteellisiin kysymyksiin.

 • Wolfram Alpha: Tällä verkkosivustolla on tietoa ja esimerkkejä matematiikan ja luonnontieteiden aiheista, muun muassa, ja se tarjoaa sekä hakukoneen että valikot kaikkien selaamiseen.
 • PDR.net: Etsi mitä tahansa lääkettä saadaksesi selville, miksi sitä käytetään, yleiset tuotenimet, annostustiedot, säilytysnäkökohdat ja paljon muuta.
 • Khan Academy: Yksi parhaimmista verkkosivustoista, voit etsiä kaikenlaisia ​​matematiikka- ja tiedekysymyksiä nähdäksesi videoita, artikkeleita, harjoituksia ja ohjelmia, joihin voit osallistua saadaksesi lisätietoja.
 • SearchOnMath: Tämä on matematiikkahakukone, joka suorittaa haun 11 miljoonalla kaavalla useilla matematiikkaan liittyvillä verkkosivustoilla.
 • Google Scholar: Googlen hakukone, tämä tarjoaa yhden tekstiruudun, jolla voit etsiä tonnia akateemista tutkimusta.

Kirjojen ja painettujen materiaalien hakukoneet

Käsi, joka poimii kirjan kirjahyllyllä

Etsitpä sitten harvinaista kirjaa, käytettyä kirjaa, äänikirjaa tai sarjakuvakirjaa, on todennäköistä, että löydät sen verkosta jollakin näistä erinomaisista kirjojen hakukoneista.

 • Google-kirjat: Tämä on maailman kattavin oppikirjahakemisto.
 • Käsikirjat: Hakukone, jolla seulotaan kymmeniä tuhansia täysin ilmaisia ​​kirjoja, joita voit ladata.
 • Avoin kulttuuri: Tämä on enemmän verkkohakemisto kuin hakukone, mutta se on hyvä tapa löytää päivitetyt äänikirjalataukset.
 • Amazon: Vaikka täällä on myös paljon muita tuotteita, se on yksi parhaista paikoista löytää käytettyjä ja uusia kirjoja.

Sosiaalisen verkostoitumisen sivustojen hakukoneet

Pari ottaa selfietä

Hakukoneet ovat myös useimmissa sosiaalisen verkostoitumisen sivustoissa, ja lisäksi on monia palveluhakukoneita, jotka voivat etsiä asioita samanaikaisesti useista sosiaalisen median sivustoista.

 • Twitter ja Facebook ovat kaksi esimerkkiä sosiaalisen median sivustoista, joiden avulla voit etsiä tietoa muista käyttäjistä ja seuraamistasi tai ystävistäsi.
 • Sosiaalinen hakija: kapea hakukone mainosten, käyttäjien ja trendien löytämiseen useilta sosiaalisen median sivustoilta, kuten Twitter, Facebook, Instagram, Tumblr, YouTube ja Reddit.
 • Google Social Search: Tämän ainutlaatuisen hakukoneen avulla voit valita, mistä sosiaalisen median sivustoista haluat tehdä hakuja, mutta se käyttää tuloksia Googlen avulla.

Kuvat ja multimedia

Elokuvateatterin teltta

Etsitpä sitten kuvaa tai hämärää videota tai haluat vain nähdä uusimmat ja parhaat elokuvatrailerit, hakukone on hyvä paikka aloittaa.

 • Google Images: Google Kuvien avulla voit löytää melkein minkä tahansa kuvan, koska se käy läpi suurimman osan havaittavasta verkosta.
 • Yahoo Image Search: Samanlainen kuin Googlen kuvahakukone, on tämäkin Yahoo.
 • Picsearch: Yli 3 miljardia kuvaa indeksoidaan täällä, ja voit etsiä niitä kaikkia yhdestä tekstiruudusta tai selaamalla kuvagalleriaa.
 • Google-videot: Tämä video-hakukone on samanlainen kuin Googlen kuvahakutyökalu, mutta se löytää vain videoita.
 • YouTuben sivusto: Vaikka se ei etsi teknisesti useita muita sivustoja kerralla kuten todellinen hakukone, YouTube on suurin videoiden suoratoistosivusto verkossa, joten se on hyvä paikka etsiä videoita.

Ihmiset ja perheen hakukoneet

poika, jolla on virtuaalitodellisuuslasit kelluvassa pallossa

Ihmisten löytäminen, kommunikointi ihmisten kanssa, ihmisten kanssa pitäminen …. nämä aktiviteetit ovat suosituimpia verkossa ja hyvistä syistä. Ota yhteyttä muihin, joiden kanssa olet saattanut menettää yhteyden maanalaisten ihmisten hakukoneisiin.

 • TruePeopleSearch: Tämä on vain yksi monista ihmisten hakukoneista, jotka auttavat sinua löytämään jonkun verkossa käyttämällä vain hänen nimeään, sähköpostiosoitettaan, puhelinnumeroa, osoitetta tai käyttäjänimeä.
 • BeenVerified: Yksi kattavimmista ihmisten etsintätyökaluista, tämä hakukone luetteloi henkilön osoitteet, sähköpostiosoitteet ja paljon muuta.
 • FamilyTreeNow.com: Tämä hakukone on ainutlaatuinen, koska vaikka se on ihmisten hakutyökalu, Family Tree Now on myös sukututkimussivusto sukulaisten etsimiseen.

Näkymättömät verkkohakukoneet

käsin pidettävät verkkolähetyslohkot

Näkymätön verkkohakukone löytää sisältöä, jota tavallinen hakukone ei luetteloi. Näkymätön verkko, jota kutsutaan myös syväverkoksi ja piilotetuksi verkoksi, on valtava osa verkkoa, jota et löydä, ellet käytä erityistä hakukonetta.

 • Wayback Machine: Löydä arkistoja verkkosivuilta, jotka ovat olleet vuosia sitten vain muutaman minuutin menneisyydessä.
 • Kansallisen turvallisuuden arkisto: Käytä tätä kapealla hakukoneella luokiteltujen asiakirjojen ja muiden tietojen löytämistä Yhdysvaltain kansallisesta turvallisuudesta, ulkopolitiikasta, sotahistoriasta ja muusta.