Skip to content

Parhaat paikat ostaa digitaalisia elokuviasi

14 de heinäkuu de 2021

Vuonna 2000 oli vaikea kuvitella, että musiikki-CD on vanhentunut ja jopa hullumpi, eikä sitä korvata millään … Vuonna 2001 Apple julkaisi ensimmäisen iPodinsa. Vinyyli on ylittänyt CD-levyn, ehkä samalla tavalla kuin Nintendo Entertainment Systemistä (NES) tuli myydyin konsoli yli 30 vuoden ajan sen alkuperäisen julkaisun jälkeen. Jopa digitaalinen musiikki näkee korvaavansa, kun tilauspalvelut nousevat vasemmalle ja oikealle. Ja pian digitaalinen maailma syö elokuvakokoelmamme. Mutta mistä meidän pitäisi ostaa digitaalisia elokuviamme ja TV-ohjelmiamme?

Vuonna 2001 Apple julkaisi iPodin ja vapautti digitaalisen musiikin maailmalle. Joten kun käynnistettiin iTunes Music Store kaksi vuotta myöhemmin, se oli helppo päätös mennä Applen kanssa. Mutta digitaalisen videon avulla Apple, Amazon, Google kilpailevat palveluntarjoajamme. Jopa Microsoft on myöhässä pääsemässä sekoitukseen. Heillä kaikilla on edut, mutta yksi huolestuttava tosiasia pitää paikkansa kaikkien näiden palveluntarjoajien kanssa: et voi vain ladata elokuvasi ja käyttää sitä millä tahansa haluamallasi laitteella. Olet lukittu käyttämään kyseisen yrityksen sovellusta, joka ei välttämättä ole käytettävissä kaikilla laitteilla. Mikä yritys on halvin? Studioiden asettamien vähittäismyyntihintojen avulla ne ovat hintojen suhteen suunnilleen samat. Jotkut elokuvat ovat kuitenkin edelleen myynnissä, joten tarjouksia voi ostaa. Valitettavasti tämä jakaa kirjastosi, mikä tarkoittaa, että sinun on käytettävä useita sovelluksia ja jopa useita laitteita kokoelman tarkastelemiseen. Joten mikä palveluntarjoaja sinun pitäisi valita digitaaliseen elokuvakirjastoon? Vastaus tähän kysymykseen voidaan päättää siitä, mitä laitteita käytät yhtä paljon kuin mitä yritystä pidät eniten, joten käymme läpi kunkin palveluntarjoajan edut ja haitat.

Vudu

VUDU-logo

Mitä pidämme

 • Voit ladata elokuvia ja TV-ohjelmia sekä tietokoneisiin että mobiililaitteisiin offline-katselua varten.
 • Vudu on alustaneutraali, joten se on saatavana useimmissa laitteissa.
 • Tukee sekä UltraViolet- että Movies Anywhere -palveluja.
 • On oma HDX-muoto, joka parantaa (hieman) HD-laatua.
 • Laaja valikoima 4K / UHD-nimikkeitä.
 • Elokuvakokoelma ilmaisilla mainoksilla on mukava bonus.

Mitä emme pidä

 • Käyttöliittymä ei ole aivan yhtä sujuva kuin kilpailu.
 • Ei niin tunnettu kuin Amazon, Apple ja Google.

Aloitamme siitä, josta et ehkä ole kuullut ennen tämän lukemista. Vudu ilmestyi vuonna 2007, joten he ovat olleet siellä jonkin aikaa. Mutta keitä he ovat? Yksi ensisijainen asia, jota tarvitset digitaalisen elokuvan tarjoajalta, on luottamus. Et halua ostaa joitain elokuvia ja sulkea yrityksen kahden vuoden kuluttua, eikä sinulla ole näitä huolia Amazonin, Googlen ja Applen kanssa. Sinulla ei myöskään ole näitä huolta Vudun kanssa. Vuonna 2010 Wal-Mart osti ne. Ja vaikka Vudu ei ole kotitalousbrändi, Wal-Mart varmasti on. Vudu tarjoaa elokuvia SD-, HD- ja omana HDX-muodossa, mikä on hiukan ylivertainen HD-esitys. Jotkut elokuvat ovat saatavana myös Ultra HD (UHD) -tekniikalla. Yksi Vudun mukava etu on mahdollisuus ladata elokuva tietokoneellesi. Suurin osa videopalvelujen tarjoajista tarjoaa nyt offline-latauksia mobiililaitteille, mutta Vudu ja Apple tarjoavat saman palvelun pöytätietokoneille ja kannettaville tietokoneille. Sinun on silti käytettävä vastaavia sovelluksia, mutta se on mukava etu. Vudu tukee UltraVioletia, joka oli digitaalinen kaappi, joka antaa sinulle pääsyn digitaalisiin kopioihin DVD- ja Blu-ray-nimikkeistä. Tämä oli loistava tapa rakentaa verkkokokoelma ostamalla edelleen DVD- ja Blu-Ray-levyjä. UltraViolet on sammunut, mutta voit jatkaa vanhentumattomien koodien lunastamista Vudussa. Vudu tarjoaa myös elokuvia ilmaiseksi mainoksilla. Yhteensopivuus? Vudulla on ehkä laajin tukilaite laitteille. Voit saada sen Roku-, iPhone-, iPad-, Android-älypuhelimellasi tai -tablet-laitteellasi, Chromecastille, XBOX: lle, PlayStationille ja useille älytelevisioille.

Google Play

Google Play -logo

Mitä pidämme

 • Saatavana laajemmalla laitevalikoimalla kuin Apple ja Amazon.
 • Hyvä valikoima 4K / UHD-videoita.
 • Voit ladata videon mobiililaitteeseesi.
 • Tarjoaa tutustuttavan 0,99 dollarin vuokrauksen.
 • Tukee elokuvia missä tahansa.

Mitä emme pidä

 • Pelikonsoleille ei ole erillistä sovellusta.
 • Ei offline-latauksia tietokoneelle.

Vaikka tätä luetteloa ei pidä tulkita parhaimmaksi, Google Play saa toisen maininnan, joka perustuu pääasiassa kykyyn suoratoistaa tarjontaansa laajemmalla laitteella kuin Amazon Instant Video tai Applen iTunes-elokuvat ja televisio. Vudon puolueettomuuteen on helppo luottaa sodassa digitaalisesta videolukkorasiasta, koska heillä ei ole laitetta, jota yritetään työntää. Googlen Android-, Chrome- ja Chromecast-alustat eivät tarkalleen tee niistä Sveitsiä, mutta ne ovat olleet hienoja sodassa olohuoneemme puolesta. Googlen filosofia on pikemminkin tarjota mahdollisuus katsella suurimmalla laitevalikoimalla kuin taistella sen kanssa alustan hallitsemisesta. Google Play tarjoaa joitain nimikkeitä UHD-muodossa, mutta näitä nimikkeitä ei ole merkitty kauppaan, joten voi olla vaikea tietää, onko jokin tietty elokuva saatavana UHD-muodossa, ennen kuin menet ostamaan sitä. Google Play tarjoaa 0,99 dollarin vuokrauksen uusille asiakkaille, joten kannattaa tarkistaa, jos haluat vain säästää pari taalaa elokuvaillalla. Voit suoratoistaa Google Playta iPhonella, iPadilla, Androidilla, PC: llä, Rokulla, monilla älytelevisioilla tai Chromecastin kautta. Vaikka pelikonsoleille ei ole sovellusta, niin kauan kuin XBOX tai Playstation voi avata YouTuben, pääset vuokrauksiisi ja ostoihisi YouTube-sovelluksessa. Google Play ei ole vielä saatavilla Apple TV: lle (vielä?), Mutta jos sinulla on Apple TV, voit suoratoistaa Google Play -kokoelmasi YouTuben tai AirPlayn avulla.

Apple iTunes

iTunes-logo

Mitä pidämme

 • Yksi ensimmäisistä, joka tarjoaa suoratoistovideoita, elokuvia, TV-ohjelmia ja vuokra-asuntoja, ja silti johtava vakauden ja suorituskyvyn suhteen.
 • Toimii erinomaisesti iOS TV -sovelluksen kanssa, jonka avulla voit selata ja valita elokuvia ja ohjelmia eri lähteistä oman digitaalisen kokoelman ohella, kuten Hulu, HBO Now, Starz jne.
 • Sallii offline-lataukset sekä tietokoneelle että mobiililaitteille.
 • Tukee elokuvia missä tahansa.

Mitä emme pidä

 • Yhteensopivuus rajoitettu Applen ekosysteemiin (iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV) sekä Mac- ja Windows-koneisiin.

Jos omistat iPhonen, iPadin ja Apple TV: n, voi tuntua yksinkertaiselta päätökseltä tehdä ostoksia iTunesissa. Kuten voitte kuvitella, Applen ekosysteemi toimii hyvin yhdessä. Apple TV: n ja iPadin TV-sovellus tuo kokoelmasi yhteen useiden tilauspalveluiden, kuten Hulun ja HBO Now’n, kanssa, mikä helpottaa katsottavien selaamista. Voit myös ladata elokuvia työpöydälle tai kannettavaan tietokoneeseen sekä iPhoneen tai iPadiin, jotta voit nauttia kokoelmastasi offline-tilassa. Mitä et voi tehdä, on katsella mitään Androidissa. Tai Smart TV. Tai että Blu-Ray-soitin kaikilla suoratoistosovelluksilla. Tai pohjimmiltaan missä tahansa muualla kuin tietokone tai Apple-laite. Se riittää antamaan jopa Apple Watchin omistajille epäilyksiä siitä, laitetaanko kaikki nämä munat Applen koriin vai ei. ITunes-ostoksia varten on Roku-kanava, jota kutsutaan Apple TV: ksi. Apple tarjoaa myös 4K-suoratoiston. Vaikka digitaaliset 4K-elokuvat ovat kalliita verrattuna teräväpiirtoon ja otsikot ovat rajalliset, jos haluat rakentaa korkealaatuisen elokuvakokoelman, vaihtoehdon saaminen on ehdottoman välttämätöntä. Apple ei ole huono valinta niille, jotka rakastavat tuotteitaan. Mutta vuosikymmenen aikana voisimme kaikki käyttää älylaitteita yritykseltä, jota ei edes ole vielä olemassa. Ja voimmeko ottaa elokuvakokoelmamme mukaan? Rajoituksistaan ​​huolimatta Apple on huippuluokkaa melkein kaikissa muissa kategorioissa. Ne tarjoavat upean suoratoistopalvelun, voit ladata elokuvasi mihin tahansa laitteeseen, joka tosiasiallisesti voi toistaa niitä, heillä on aina jonkinlainen kauppa, ja mikä parasta, nämä tarjoukset on helppo löytää melko kunnollisen käyttöliittymän ansiosta.

Amazon Prime Video

Amazon-logo

Mitä pidämme

 • Yhdistyminen Amazon Prime -videoon helpottaa käytettävissä olevien elokuvien ja TV: n selaamista sekä Prime- että digitaalisesta lukkolaatikosta.
 • Paljon 4K-nimikkeitä.
 • Voit ladata sen mobiililaitteellesi offline-katselua varten.
 • Tukee elokuvia missä tahansa.

Mitä emme pidä

 • Ei latauksia tietokoneelle.
 • Amazon tunnetaan siitä, että hän ei pelaa mukavasti muiden kanssa.

Amazon Prime sisältää Netflix-tyylisen suoratoistopalvelun monien muiden etujen ohella. Se tarjoaa myös valikoiman 4K-videoita ja mahdollistaa lataamisen mobiililaitteille offline-katselua varten. Amazon ei aina pelaa hyvin muiden kanssa: se ei myynyt jonkin aikaa Apple TV: tä tai Chromecastia, koska kumpikaan laite ei toiminut suoratoistopalvelun kanssa. Yhtiö lopulta käänsi kurssin päinvastoin, ja Prime on nyt saatavana useilla laitteilla, mukaan lukien Apple TV ja Chromecast. Amazon tukee myös iOS-laitteita, Android-älypuhelimia ja -tablet-laitteita, Roku, XBOX, PlayStation, PC, useimpia älytelevisioita ja (tietysti) Amazonin Fire-laitteita, jotka toimivat Androidin päällä.

Lisää vaihtoehtoja ja mitkä yritykset vältettävä

Tällä alalla kilpailee paljon yrityksiä, jotka eivät päässeet listan kärkeen.

FandangoNow tunnettiin aiemmin nimellä M-Go.

 • FandangoNow – Aikaisemmin nimeltään M-Go, Fandango Now on lähinnä myös rans-listojen joukossa pääsemään suurelle listalle. Heillä on sama valikoima elokuvia ja TV-ohjelmia, joita voit odottaa iTunesilta ja Amazonilta. Voit katsella niitä laitteilla, jotka vaihtelevat Rokustasi Android-laitteeseesi iPhoneen / iPadiin tietokoneeseen ja jopa XBOX ONE: eesi, ja ne tarjoavat luottojärjestelmä auttaa sinua ansaitsemaan ilmaisia ​​juttuja. Se on johtava haastaja mennä varpaiden kanssa Vudu ellei Amazon tai Apple.
 • Microsoft – Pöytätietokoneiden ja kannettavien tietokoneiden markkinoita hallitseva teknologiajohtaja on ollut melko myöhässä suoratoistossa. Mutta heidän myöhästymisensä ei ole syy, miksi he eivät tee luetteloa. IOS-, Android-, Roku- ja muiden ei-Microsoft-alustojen saatavuuden puute on riittävä syy ohittaa ostaminen niistä.

Mistä EI saa ostaa elokuviasi ja TV-ohjelmiasi

On hienoa luetella digitaalisen videolukon eri vaihtoehtoja, mutta entä ne yritykset, joita sinun tulisi välttää hinnalla millä hyvänsä? Jos et ole koskaan kuullut yrityksestä, sinun ei pitäisi luottaa heihin elokuvakokoelmasi kanssa. Olemme kaikki kuulleet Applesta, Googlesta ja Amazonista, mikä tekee meistä mukavampaa asioida heidän kanssaan. Mutta entä kaapeliyrityksesi? Elokuvien ostaminen suoraan kaapelioperaattoriltasi saattaa tuntua helpolta, mutta siitä tulee oikeastaan ​​vain yksi asia, joka lukitsee sinut palveluun. Vaikka jotkut yritykset tarjoavat tapoja tarkastella ostoksiasi palvelun lopettamisen jälkeen, on paljon parempi mennä sellaisen yrityksen kanssa, joka tarjoaa enemmän pysyvyyttä.

Elokuvat missä tahansa

Pidätkö digitaalisesta kirjastostasi, joka on sidottu yhteen yritykseen? Eikä elokuvia missään. Suuri ero on, että Movies Anywhere voi todella tehdä asialle jotain. Ja iso yllätys on, että he todella tekivät. Movies Anywhere -sovelluksella voit ostaa elokuvia iTunesista, Prime Video, Google Play, Vudu, YouTube, Microsoft, XFINITY, FandangoNOW ja Verizon FIOS.