Skip to content

Pidä musiikkisi järjestyksessä, jotta et löydä itsesi hukkaan

19 de maaliskuu de 2021

Jos tietokoneellasi on laaja musiikkikokoelma, lajittele kappaleesi siten, että löydät nopeasti haluamasi raidan, albumin tai artistin. Tässä on joitain vinkkejä parhaista tavoista järjestää musiikkikirjasto.

Tämän artikkelin vinkit koskevat laajasti kaikkia käyttöjärjestelmiä ja digitaalisia musiikkimuotoja.

Mihin tallentaa digitaalinen musiikkikirjasto

Ennen kuin aloitat, valitse ensin, missä haluat musiikkikirjastosi asua. Jos mahdollista, siirrä musiikkikirjasto ulkoiselle kiintolevylle, mieluiten SSD-asemaan, koska ne ovat nopeampi, hiljaisempi ja luotettavampi kuin perinteiset kiintolevyt (HDD). Tällä tavalla, jos tietokoneesi lakkaa toimimasta, et menetä musiikkikokoelmasi.

Keskimäärin 1 000 MP3-tiedostoa vaatii noin 2 Gt, joten jos sinulla on 500 Gt: n SSD-asema, sinun pitäisi pystyä tallentamaan 250 000 kappaletta. 500 Gt: n Samsung 860 EVO SSD -aseman voi ostaa Amazonilta esimerkiksi alle 80 dollaria. Jos sinulla on siihen varaa, osta kaksi SSD-asemaa ja tallenna kirjastosi yhteen niistä ja pidä sitten varmuuskopiotyökalua kokoelmasi varmuuskopiointina toiseen.

Voit myös varmuuskopioida kappaleesi tiedostot etäpalvelimelle pilvitallennustilan avulla. On pilvipalveluita, joiden avulla voit suoratoistaa musiikkia mihin tahansa laitteeseen.

Järjestä musiikki ja musiikkitiedostojen hallinta sekä manuaalisesti sovellusten merkitseminen

Vaikka tarjolla on ilmaisia ​​musiikinhallintatyökaluja, musiikkikokoelman manuaalisesta järjestämisestä on etuja. Monet automatisoidut ohjelmat käyttävät omia algoritmeja, mikä tarkoittaa, että tiedostoja voi etsiä vain kyseisen työkalun avulla. Jos haluat mieluummin etsiä kappaleita järjestelmän tiedostohallinnan avulla, saatat olla epäonninen.

Sama pätee sovelluksiin, joiden avulla voit muokata musiikkitiedostotunnisteita. Suurin osa taggaussovelluksista ei integroitu tiedostojen hallintaohjelmiin. Musiikkikansioiden asettaminen vie aikaa varmistaaksesi, että voit löytää kappaleita ilman kolmannen osapuolen ohjelmistojen apua.

Kuinka järjestää kirjasto

Vaikka aiot sijoittaa musiikkisi erilliselle asemalle, sinun tulisi sisältää kaikki nimeltään ylätason kansiossa Musiikki. Jos olet todellinen audiofiili, kannattaa ehkä luoda erilliset alikansiot Lossless- ja Lossy-äänimuodoille. Digitaalisen musiikin järjestämisen vakiomuoto on seuraava:

 • Taiteilija > Albumin nimi > Ääni- ja taideteokset

Esimerkiksi albumille Periferia IV Hail Stan Periferia, kansion hierarkia olisi:

 • Musiikki > Reuna > Perifeeria IV HAIL STAN

Perifeeria IV HAIL STAN kansio sisältää albumin liittyvät musiikkitiedostot. Tämä hierarkia on tärkeä, koska sen avulla voit sijoittaa kaikki bändin albumit erillisiin alikansioihin. Joten sisään Musiikki > Reuna, sinulla voi olla kansioita jokaiselle omistamallesi bändin albumille.

Jos sinulla on sama albumi sekä häviöttömässä että häviöttömässä muodossa, saman albumin hakemistorakenteet ovat:

 • Musiikki > Häviötön > Reuna > Perifeeria IV HAIL STAN
 • Musiikki > Menetetty > Reuna > Perifeeria IV HAIL STAN

Järjestä kappaleita eri artistien, ääniraitojen ja partituurien mukaan

Jos keräät paljon albumeja, jotka sisältävät erilaisia ​​artisteja, kuten elokuvien ääniraitoja tai partituureja, voit soveltaa saman tyyppistä logiikkaa heidän organisaatioonsa. Luo useita esittäjiä kansiossa Musiikki hakemistoon ja luo sitten tarkempia alikansioita. Esimerkiksi:

 • Musiikki > useita esittäjiä > Elokuvat > Ääniraidat
 • Musiikki > useita esittäjiä > Elokuvat > Pisteet

Alla Ääniraidat alikansio, luo kansio jokaiselle elokuvan otsikolle, kuten:

 • Musiikki > Elokuvat > Ääniraidat > Hakkerit
 • Musiikki > Elokuvat> Ääniraidat > Hakkerit 3
 • Musiikki > Elokuvat > Ääniraidat > Alamaailma

Koska monet säveltäjät kirjoittavat pisteitä useammalle kuin yhdelle elokuvalle, luo alikansiot kullekin säveltäjälle Pisteet alikansio. Esimerkiksi:

 • Musiikki > Elokuvat > Pisteet > Michael Giacchino > Päästä minut sisään
 • Musiikki > Elokuvat > Pisteet > Michael Giacchino > Hapsut

Siirrä kansiot ja tallenna musiikkisi

Kun musiikkikirjaston perusrakenne on paikallaan, on aika siirtää nämä kansiot pääasemastasi uuteen sijaintiin. Yleisesti ottaen on parasta kopioida ja liittää kansiot yksi kerrallaan ja poistaa sitten alkuperäiset pääasemasta, kun koko kokoelma on kopioitu.

Älä poista musiikkitiedostoja, ennen kuin tiedät varmasti, että kaikki on siirretty uudelle asemalle.